• چهارشنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 91111106822
  • منبع : فضای مجازی

پزشکان درباره سرطان‌زایی سموم کشاورزی چه می‌گویند؟

پزشکان درباره سرطان‌زایی سموم کشاورزی چه می‌گویند؟

در ادامه این بیانیه بر توسعه و حمایت از تولیدات ارگانیک و تشویق و ترویج فرهنگ استفاده از این محصولات در جامعه و نیز بر ایجاد یک چارچوب قانونی برای شناسایی سرطان هایی که توسط مواد شیمیایی ایجاد می شود تاکید شده است.

در ادامه این بیانیه بر توسعه و حمایت از تولیدات ارگانیک و تشویق و ترویج فرهنگ استفاده از این محصولات در جامعه و نیز بر ایجاد یک چارچوب قانونی برای شناسایی سرطان هایی که توسط مواد شیمیایی ایجاد می شود تاکید شده است.

به گزارش ایسنا، عصرایران به نقل از موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان نوشت: جمعی از پزشکان، متخصصان و صاحبنظران کشور خواستار پایش مستمر باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات غذایی، پروتئینی، لبنی، میوه و سبزیجات شدند.

پزشکان درخواست خود را در بیانیه پایانی نخستین همایش پیشگیری و سرطان مطرح کردند که به امضای پزشکان، متخصصان و صاحبنظران امر سرطان در رشته‌های مختلف علوم پایه، بالینی و کارشناسان سازمان‌های دولتی و غیردولتی مرتبط با موضوع پیشگیری سرطان رسیده است.

این بیانیه پس از دو روز برگزاری نخستین همایش سرطان و پیشگیری در تاریخ هفت و هشت بهمن مواردی را در سه محور «کنترل مصرف دخانیات»، «تغذیه و تعادل انرژی» و «کنترل عوامل محیطی سرطانزا» مورد تاکید قرار داده است.

در این بیانیه آمده است: از آنجا که آلودگی‌های زیست محیطی از جمله عوامل بروز سرطان‌هاست بنابراین ضرورت دارد که مصرف کود و سم در تولیدات کشاورزی محدود شود.

در ادامه این بیانیه بر توسعه و حمایت از تولیدات ارگانیک و تشویق و ترویج فرهنگ استفاده از این محصولات در جامعه و نیز بر ایجاد یک چارچوب قانونی برای شناسایی سرطان‌هایی که توسط مواد شیمیایی ایجاد می‌شود تاکید شده است.

همچنین حذف یا کاهش میزان قرارگیری در معرض مواد شیمیایی سرطانزا از جمله حذف تدریجی مواد شیمیایی جایگزین‌پذیر و کاهش غلظت ناخالصی‌های سرطانزا در فراورده‌های کشاورزی و نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی و تولیدات کشاورزی از دیگر مواردی است که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفته است.

همچنین نظارت دقیق بر محیط‌های شغلی به منظور تشخیص زودرس مراحل اولیه سرطان‌های مرتبط با مشاغل و کنترل عوامل زیان‌آور محیط‌های شغلی و تدوین برنامه بلند مدت مقابله با آلاینده‌های سرطانزای محیطی از دیگر موارد مهم این بیانیه است.

صادرکنندگان این بیانیه ترویج مصرف فرآورده‌های غلات کامل و سبوس‌دار، بهبود روش‌های تولید، بسته‌بندی و نگهداری مصرف مواد غذایی، اجتناب از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های خیلی داغ، نصب برچسب‌های واضح مربوط به ارزش غذایی بر روی فرآورده‌ها ، اولویت‌دهی به پیشگیری چاقی در کودکان و نوجوانان ، عرضه غذای مفید و سالم در مدارس و محل‌های کار و اصلاح باورهای غلط تغذیه‌ای را مورد تاکید قرار داده‌اند.

این بیانیه افزایش قیمت دخانیات از طریق بالا بردن مالیات و جلوگیری از تجارت غیرقانونی دخانیات، منع تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم دخانیات و اصلاح باورهای غلط در این باره مانند بی‌خطر بودن سیگار لایت یا قلیان را نیز خواستار شده است.

اولین همایش سرطان و پیشگیری با هدف تبادل اطلاعات میان نهادهای علمی و اجرایی کشور روز شنبه هفت بهمن در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما آغاز به کار کرد و عصر یکشنبه هشت بهمن به کار خود پایان داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha