• چهارشنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 91111106279
  • خبرنگار : 71060

فیس‌بوک رفع فیلتر خواهد شد؟!

فیس‌بوک رفع فیلتر خواهد شد؟!

عضویت در شبکه های اجتماعی خارجی از سال ها قبل در ایران با محدودیت هایی مواجه بوده و همواره به نوعی جلوی آن گرفته شده است.موضوعی که این روزها درباره سایت هایی مانند فیس بوک و یا یوتیوب هم صدق می کند.

عضویت در شبکه های اجتماعی خارجی از سال ها قبل در ایران با محدودیت هایی مواجه بوده و همواره به نوعی جلوی آن گرفته شده است.موضوعی که این روزها درباره سایت هایی مانند فیس بوک و یا یوتیوب هم صدق می کند.

به گزارش خبرنگار فن آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از مشاهده علاقه کاربران به حضور در شبکه‌های اجتماعی خارجی، بسیاری تلاش کردند نسبت به طراحی و راه‌اندازی نمونه‌های داخلی و بومی این شبکه‌ها اقدام کنند.

در این میان گاه حتی برای نام گذاری این شبکه‌ها هم از همان اسامی مطرح دنیا استفاده شد و شبکه‌هایی مانند فیس بوک فارسی و یوتیوب ایرانی وارد عمل شد اما با این حال موضوع عضو بودن برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی خارجی پابرجا است.

در چنین شرایطی هر از چندگاهی اخباری هم مبنی بر کاهش فیلترینگ و یا از فیلتر در آمدن این سایت‌ها مطرح می‌شود.

اما مهدی اخوان بهابادی - دبیر شورای عالی فضای مجازی- که زمانی خبر بررسی رفع فیلتر فیس بوک به نقل از او در برخی رسانه‌ها مطرح شد که وی در این باره گفت: چه در گذشته و چه امروز هیچ گاه ادعای آزادی فیس بوک را نداشته‌ام.

وی در عین حال درباره فیس بوک اظه ارمی کند: به عنوان یک شبکه اجتماعی که در خارج از کشور فعالیت دارد، فرقی بین این شبکه با سایر شبکه‌های اجتماعی قائل نیستیم و پیش از این هم اعلام کرده‌ایم که عضویت در این شبکه‌ها به طور طبیعی جرم نیست اما دور زدن سامانه فیلترینگ کشور طبق قانون جرم محسوب می‌شود.

اخوان بهابادی ادامه می دهد: اصل وجود شبکه‌های اجتماعی براساس نظر تمام متخصصان امر مورد تایید و موافقت قرار گرفته است. چرا که این شبکه‌ها استفاده‌های متعددی دارند. اما باید به این نکته هم توجه داشت که هر یک از آن‌ها توسط گروهی خاص و با اهدافی ویژه طراحی شده‌اند که فیس بوک هم از این قاعده مستنثی نیست و هرچند ممکن است در برخی موارد برای عده ای فوایدی داشته باشد اما قطعا مضرات خاص خود را هم به دنبال خواهد داشت.

رییس مرکز ملی فضای مجازی درعین حال می گوید: به طور کلی درباره شبکه‌های اجتماعی و نظام پالایش کشور باید بررسی دقیقی صورت بگیرد و در شورای عالی فضای مجازی به صورت عملیاتی برروی این موضوع بحث و تصمیم گیری شود.

به گفته او در حال حاضر ما مدعی نیستیم که نظام پالایش کشور شیوه خوبی دارد البته با این وجود از اصل فیلترینگ دفاع می‌کنیم چراکه هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که فیلترینگ را اعمال نخواهد کرد؛ به هر حال تمام کشورها ملاحظات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خاص خود را دارند و ما هم از این قاعده مستنثی نیستیم و نمی‌توانیم اجازه بدهیم هر نوع مبتذلی در اختیار کودکان قرار بگیرد. اما در عین حال بر این نکته هم تاکید داریم که نظام فیلترینگ کشور قابلیت اجرا به شکل بهتر از این را هم داراست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۰:۴۰

کاش حداقل روشن میشد چند نهاد در کشور متولی فیلترینگ هستند؟ وقتی یک وبلاگ کم بیننده توسط دادستانی فیلتر میشود و صاحبش دادگاهی میگردد شبکه های اجتماعی که دیگر جای خود دارد. آقای اخوان بهتر است وقت خودشان را تلف اینجور مسائل نکنند چرا که اول و آخرش فیلترینگ کاملا سلیقه ای است و بستگی دارد محتوای سایت مورد نظر به آقایون بر بخورد یا بر نخورد. ضمن اینکه اگر روزی فیسبوک و ... رفع فیلتر شوند همه شک میکنند که احتمالا کاسه ای زیر نیم کاسه است و اطلاعات خود ایران میخواهد افراد را شناسایی کند. این نمایشها دیگر در ایران جواب نمیدهد.

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۰:۱۳

خوب دلیل منطقیه............ پس چاقو هم جرم محسوب میشه چون در عین حال که سود داره ضرر هم داره...... داشتن ماشین هم جرم محسوب میشه چون در عین حال که فایده داره ضررهایی داره که حتی از صد تا فیسبوک مضر تره......... ا راستی خودکار هم خطرناک چون ممکن آلت قتاله باشه پس این هم جرم هست باعث ضرر رسوندن به افراد میشه..... پس داشتن سیم در خانه هم جرم چون میشه باهاش به راحتی افراد رو دار زد خو پس اینم جرم محسوب میشه........ کبریت هم که دیگه گفتن نداره....... معلومه هر چیزی که سود داشته باشه ضرر هم داره ..... ولی ایا به نظر اهالی فن میشه هر چیزی رو که ضرر داره رو کنار گذاشت اینطوری همه چیز حتی خوردن شیرینی هم جرم محسوب میشه......... من نمیدونم ایا این دلیل رو کسی قبول میکنه.... من که بعید میدونم حتی که متن بالارو گفته ی بار دیگه بخونش خندش میگیره

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۰:۴۶

وقتیVPN اشکال شرعی داشته باشد برای بازدیدسایتهای خارجی بافروش VPN ایرانی باید همه سایتها از حالت فیلتر خارج شوند.بعد از خرید VPN دیگر مشکل نیست مسئله شرعی هم حل میشود !!!!