افزایش دستمزد کارگران تاثیری بر تعدیل نیروهای کار ندارد چون اگر کارفرما نیروی کار خود را اخراج یا تعدیل کند در حقیقت تولید خود را متوقف و واحد تولیدی را دچار رکود کرده است.
هادی ابوی- سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور- با بیان این مطلب به خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، گفت: متاسفانه شرایط موجود نشان می هد که تورم در جامعه کاهش نمی یابد و ثبات بازار را نمی توان پیشبینی کرد بنابراین بهترین راه این است که افزایش دستمزدها به طور کامل اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه اگر تورم پایین می آمد با بالا نرفتن دستمزدها کنار می آمدیم، ادامه داد: قبلا هم اعلام موضع کرده بودیم که اگر تورم در جامعه پایین بیاید و سبد حمایتی برای کارگران در نظر گرفته شود تا کارگر و خانوادهاش بتوانند امرار معاش کنند با افزایش نیافتن دستمزدها کنار می آییم اما اینطور نشد.
ابوی درباره علت مخالفت برخی کارفرمایان و فعالان کارگری با افزایش دستمزدها، گفت: اینکه عدهای با افزایش دستمزدها موافق نیستند به دلیل بار تورمی است که به دنبال دارد ولی وقتی که تورم کم نمی شود و هر روز با یک قیمت متغیر مواجه می شویم دیگر امیدی به حداقل دستمزدها نیست.
به گفته سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی نمی تواند به تنهایی ملاک و معیاری برای تعیین دستمزدها باشد زیرا با یک تحقیق میدانی هم رقم دقیق تورم مشهود است.
ابوی در عین حال با بیان اینکه افزایش چندباره قیمت کالاها در طول سال هیچگونه همخوانی با حقوق و دریافتی کارگران ندارد، افزود: در حالی که قدرت خرید افراد جامعه و کارگران به شدت پایین است قیمتها به سرعت بالا می رود عجیب نیست که هیچ مرجعی به این مساله توجه نشان نمی دهد.
وی با اشاره به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی ادامه داد: آماری که بانک مرکزی برای تعیین دستمزد سال آینده ارائه می دهد بر مبنای محاسبه از ابتدای سال 91 تا انتهای سال است و بر اساس همان رقم دستمزد در آخر سال تعیین می شود در حالی که با این رقم نمی توان سال آینده را پیشبینی کرد آن هم در شرایطی که نرخ همه چیز حتی خدمات رو به افزایش گذاشته است بنابر این خواسته کارگران این است که حقوقی برای آنها پیشبینی شود که سال 92 بتوانند با آن زندگی کنند.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در بخش دیگری از گفت وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش دستمزدها بر تعدیل نیروهای کارگری تاثیرگذار است یا خیر؟ گفت: اگر دستمزدها افزایش یابد به تعدیل نیروهای کارگری منجر نمی شود چون کارفرما برای تولید خود به نیروی کار احتیاج دارد. به طور طبیعی وقتی که رقم حقوق و دستمزد افزایش می یابد از آن طرف روی قیمت کالا هم می رود ضمن آنکه کار و تولید به کارگر نیاز دارد و کارفرما نیز به همان نسبت نگران تولیدش است.
به اعتقاد ابوی در مقوله کار و روابط کار تعاریفی وجود دارد و اگر کارفرما نیروی کار خود را اخراج یا تعدیل کند در حقیقت به تولید خود لطمه زده و واحد تولیدی را دچار رکود کرده است.
انتهای پیام
نظرات