• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91102716097
  • خبرنگار : 71132

پس از سخنرانی رییس‌جمهور در مجلس

رجایی: بخش کشاورزی نباید همانند سایر بخش‌ها در کشور دیده شود

رجایی: بخش کشاورزی نباید همانند سایر بخش‌ها در کشور دیده شود

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبعات اجرای هدفمندی یارانه‌ها بر بخش تولید گفت:‌ در این مدت هزینه تولید در بخش کشاورزی افزایش یافته در حالی که یارانه پیش‌بینی شده برای این بخش اختصاص نیافته است.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبعات اجرای هدفمندی یارانه‌ها بر بخش تولید گفت:‌ در این مدت هزینه تولید در بخش کشاورزی افزایش یافته در حالی که یارانه پیش‌بینی شده برای این بخش اختصاص نیافته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس رجایی که در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه)‌ مجلس، پس از اظهارات رییس‌جمهور سخن می‌گفت، از عدم حضور رییس‌جمهور و نمایندگان دولت (هنگام صحبت نمایندگان)که به گفته وی، تصمیم‌گیر هستند، انتقاد کرد و گفت: افرادی که تصمیم‌گیر هستند شاید این صحبت‌های ما را نشنوند.

وی افزود: امروز بعد از گذشت 33 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی، مشکل ما در همه حوزه‌های اقتصادی و غیره عنصر مدیریتی است در حالی که اگر ما مساله مدیریتی را در سیستم اجرایی کشور اصلاح می‌کردیم، بسیاری از مشکلات که به عنوان کلاف پیچیده‌ای به آن نگاه می‌کنیم،‌ پیش نمی‌آمد.

رییس کمیسیون کشاورزی با تاکید بر این‌که «بخش کشاورزی نباید همانند سایر بخش‌ها در کشور دیده شود» گفت: بخش کشاورزی با موجود زنده سر و کار دارد. ما نمی‌توانیم بگوییم امروز این بودجه، کود، علوفه و این امکان وجود ندارد، زیرا موجود زنده همه این‌ها را نیاز دارد و عوامل حیاتی باید به موقع به آن تزریق شود وگرنه از بین خواهد رفت.

رجایی با تاکید بر این‌که «کارکرد بخش کشاورزی به همه ملت مربوط است» گفت: محصولات کشاورزی بر سر سفره همه ملت ایران قرار دارد و ایجاد خلل در این بخش همه مردم را متاثر می‌کند، لذا باید نگاه متفاوتی به بخش کشاورزی نسبت به بخش‌های دیگر داشته باشیم.

نماینده مردم اراک در مجلس اضافه کرد: بخش کشاورزی همانند سایر بخش‌ها قادر نیست مسائل، مشکلات و هزینه‌های خود را به سایر اقشار منتقل کند و ما باید شرایط را به گونه‌ای طراحی کنیم که مسائل و مشکلات در این بخش حل و فصل شود و این برخلاف بخش صنعت و بازرگانی است.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه سنتی بودن بخش کشاورزی در کشور را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: بخش کشاورزی در کشور ما هنوز نتوانسته از سنتی بودن بیرون بیاید، بلکه بخش اعظمی از آن سنتی است و هنوز به شکل اقتصادی و بهره‌ور تبدیل نشده است، لذا باید نگاه دیگری به آن وجود داشته باشد. ما همچنین نمی‌توانیم مدل‌هایی که در بخش‌های دیگر اقتصاد داریم در این بخش دنبال کنیم. مثلا اگر گاز در گلخانه‌ای قطع شود آن گلخانه از حیز انتفاع می‌افتد، ولی اگر این اتفاق در مورد یک کارخانه بیفتد آن کارخانه صرفا خسارت می‌بیند. یا در پرورش ماهی، قطع گاز موجب مردن ماهیان می‌شود، اما این اتفاق در یک حوزه اقتصادی صرفا خسارت اقتصادی در پی خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود از سخنان رییس‌جمهور انتقاد کرد و گفت: ما انتظار نداریم آقای رییس‌جمهور در همه بخش‌ها تخصص داشته باشند، اما انتظار داریم در یک سخنرانی رسمی دادهایی که می‌زنند، دادهای تخصصی باشد، اینکه می‌گویند جنگل را به دست دامدار بسپاریم و دام از همان جا تغذیه کند درست نیست. اگر جنگل، جنگل باشد علوفه ندارد، کف جنگل علوفه نمی‌روید و این حرف کاملا غیرتخصصی است. بر این اساس واگذاری جنگل به دامدار، یعنی قطع درخت، تابیدن نور به زمین، روییدن علوفه و چریدن دام!

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: اصلا چرا باید در شرایطی که می‌بایست از این پهنه سرزمین برای امنیت غذایی، حضور در بازارهای دنیا و در اختیار گرفتن بخشی از ظرفیت جهانی استفاده کنیم زمین‌های زراعی و مرتع را در اختیار بخش‌هایی قرار دهیم که شاخص رفاه بقیه بالا برود. اینکه زمین بدهیم، ویلا و باغ‌شهر بسازند کجا حوزه کشاورزی است؟ یعنی ما داریم بخش کشاورزی را نابود می‌کنیم.

رجایی با تاکید بر این‌که «حمایت از بخش کشاورزی باید واقعی باشد» ادامه داد: ما هشت میلیون تن گندم به قیمت متوسط هزار تومان خریدیم اما از روستایی خود این خرید را نکردیم و قیمت را آنقدر پایین آوردیم که یا از مرز خارج شد یا غذای دام شد.

وی اضافه کرد: ما مخالف این نیستیم که هدفمندی در حوزه کشاورزی انجام شود، اما مدلش را باید اصلاح کنیم. افزایش هزینه‌های تولید که در فاز اول اتفاق افتاد قیمت نهاده‌های کشاورزی و آفت‌کش‌ها را بعضا تا پنج برابر افزایش داد و ماشین‌آلات کشاورزی هم حداقل دو برابر افزایش پیدا کرد. معنی این اتفاق، افزایش هزینه تولید کشاورزی است. در این شرایط تعزیرات سراغ دامدار می‌رود که چرا شیر را کیلویی هزار تومان می‌فروشی، در حالی که هزینه‌های تولید بالا رفته است.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان با تاکید بر این‌که «در اجرای هدفمندی یارانه‌ها در بخش کشاورزی علی‌رغم افزایش هزینه تولید، یارانه این بخش پرداخت نشده است» تصریح کرد: در حوزه غذا و کشاورزی باید دو نوع یارانه تعریف کنیم، یکی برای تولید تا قدرت تولید حفظ شود و دیگر یارانه مصرف که اگر می‌خواهیم به مصرف‌کننده غذای ارزان بدهیم باید یارانه مصرف پیش‌بینی کنیم و نمی‌توانیم هیچ کدام از این دو یارانه را به نفع دیگری مصادره کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha