• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91102716186
  • خبرنگار : 71132

پس از سخنرانی رییس‌جمهور در مجلس

باهنر: دولت و مجلس برای برداشتن گام‌های بلندتر تفاهم کنند

باهنر: دولت و مجلس برای برداشتن گام‌های بلندتر تفاهم کنند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست تا در چند ماه باقی‌مانده دولت دهم به کمک مجلس به حل مشکلات روزمره مردم و یافتن راه‌حل‌های کوتاه مدت برای جبران فشار به اقتصاد خانوار بپردازد و برای گام‌های بلندتر فرصت بحث کارشناسی و تفاهم قائل شود.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست تا در چند ماه باقی‌مانده دولت دهم به کمک مجلس به حل مشکلات روزمره مردم و یافتن راه‌حل‌های کوتاه مدت برای جبران فشار به اقتصاد خانوار بپردازد و برای گام‌های بلندتر فرصت بحث کارشناسی و تفاهم قائل شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدرضا باهنر در جلسه علنی صبح امروز مجلس اظهار کرد: آنچه امروز نقل محفل است، راجع به هدفمندی است بارها هم بحث شده که اجرای هدفمندی جزء آرزوهای دیرینه دولت‌ها و مجالس بوده و طرحی است که از اجرای آن ناگزیریم و باید آن را به سر منزل مقصود برسانیم به همین دلیل بود که مجلس همت بالایی گذاشت و دولت هم همت بالاتری تا مرحله اول هدفمندی کلید خورد.

وی افزود: از ابتدا این اختلاف نظر وجود داشت که دولت ادعا می‌کرد، این طرح را یک دفعه اجرا کنیم و ما می‌گفتیم آن را به تدریج و ظرف پنج سال اجرایی کنیم، نمی‌خواهیم بگوییم یک طرف خیر مطلق و دیگری شر مطلق بوده، بلکه هر کدام از دو سناریو مزایا و معایبی داشت، ولی ما گفتیم یک مرحله از هدفمندی اجرا شود تا توان اجرایی، مدیریتی و تاب تحمل اقتصاد خانوار، بنگاه‌های اقتصادی و دولت برآورده شود و بعد از پایان مرحله اول اشکالات آن حل شود و بعد از آن قدم دوم برداشته شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تردیدی نیست که هدفمندی یارانه‌ها برخی از منابع را نصیب کرده و بالاخره باید مرحله بعدی آن آغاز شود، اما ما اشکالاتی در مرحله اول احساس کردیم که تا برطرف نشود و به تفاهم نرسیم ممکن است اجرای مرحله دوم کار را سخت کند.

نایب رییس مجلس یادآور شد: اختلاف نظر کارشناسی این است که ما می‌گوییم تا جایی که ممکن است اقتصاد خانوار را با خدمات عمومی جبران کنیم. ما در بودجه 91 هم تصویب کردیم که در مرحله دوم هدفمندی بخش سلامت، بیمه بیکاری و تقویت بنگاه‌های تولیدی در دستور قرار گیرد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود خاطرنشان کرد: کارشناسان بخش سلامت و بهداشت بارها گفته‌اند که اگر نیمی از نقدینگی که به خانوار می‌دهیم به بخش سلامت می‌دادیم می‌توانستیم بیش از 90 درصد از شهروندان کشور را از هزینه‌های درمان معاف کنیم؛ درمان‌های سختی که بعضا یک خانوار را از هستی ساقط می‌کند و شاهدیم که درد بی‌پولی خانوارهایی که مریضان سختی دارند بسیار سخت‌تر از خود آن مرض است.

وی همچنین با اشاره به آمار بیکاری در کشور یادآور شد: نمایندگان با همه وجود احساس می‌کنند بیکاری بسیاری از خانواده‌ها را آزار می‌دهد از سوی دیگر ما با 40 هزار تومان با اقتصاد خانواده آغاز کرده‌ایم و امروز به گفته خود مسوولان دولت مقدار زیادی از این پول مستهلک شده و این 40 هزار تومان ارزش دو سال قبل را ندارد در این میان اگر ما 400 هزار تومان هم یارانه بدهیم مجبور می‌شویم از جیب دوم مردم 500 هزار تومان به عنوان هزینه تورم برداشت کنیم.

باهنر با اشاره به وضع نامساعد بنگاه‌های تولیدی تصریح کرد: مساله بیکاری و فروپاشی برخی از بنگاه‌ها برای ما اظهر من الشمس است. ما می‌خواهیم سیستم بانکی نقدینگی و بقیه موارد را اصلاح کنیم و فکر می‌کنیم روند هفت سال گذشته علی‌رغم بخش‌هایی که قابل دفاع است، اما برخی شاخص‌های اساسی کشور را متزلزل کرده است.

نایب رییس مجلس در پایان اظهار کرد: در هفت،‌ هشت ماه باقی مانده به پایان دولت دهم دست به دست هم دهیم و برخی مشکلات روزمره مردم را حل کنیم، زیرا اقتصاد خانوار تحت فشار است و دهک‌های زیادی هستند که نمی‌توانند هزینه‌های زندگی را جبران کنند بنابراین به همراه دولت راه‌حل‌های کوتاه‌مدتی بیندیشیم و برای گام‌های بلندتر فرصت بحث کارشناسی و تفاهم قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha