تا همین چند وقت پیش تصور «خودروهای خودراننده» شبیه تخیلات دنیای عمل بود اما اکنون با پروژه به اصطلاح «خودرو «بدون راننده» گوگل این موضوع دیگر خیالات نیست.
به گزارش ایسنا شبکه ایران به نقل از تایم نوشت: هفته گذشته در نمایشگاه فناوریهای الکترونیک در لاس وگاس آمریکا، تویوتا و آئودی دوخودروساز مطرح جهان نمونه اولیه از یک خودرو «خود راننده» را رونمایی کردند که مشتری آن افراد عادی خواهد بود.
این تغییر محسوس در فناوریهای خودرویی باعث شده کارشناسان و موسسات معتبر جهانی از آغاز انقلاب در فناوریهای خودرویی و صنعت خودرو خبر دهند.
حالا این پرسش مطرح است که این فناوری در شرایط کنونی تا چه حد قانونی خواهد بود؟ و اگر اینطور است قوانین رانندگی و راهنمایی چگونه باید با آن خود را وفق دهند؟
تمام قواعد موجود از پرداخت برگ جریمه تا مسوول یک تصادف رانندگی همگی بر این اساس است که شخصی خاص پشت فرمان خودرو بوده باشد؛ این مساله الان تغییر کرده است.
با این حال دلایل متعددی لزوم حمایت از این خودروها را تقویت میکند. خودروهای موجود هزینهزا هستند: هر کدام از رانندگان حداقل سالانه 250 ساعت را پشت فرمان خودرو میگذرانند.
این خودروها خطرناکند: خودروها یکی از علتهای عمده مرگ و میر درجهانند. در آمریکا مرگ افراد 4 تا 34 سال عمدتا توسط تصادفات صورت میگیرد. هزینه این تصادفات در این کشور سالانه به 300 میلیارد دلار میرسد.
گوگل و دیگر شرکتهای سازنده خودروهای بدون سرنشین بر این عقیده هستند که این خودروها همه چیز را بصرفه میکنند. خودروها امنتر میشوند چرا که رانندهای حواس پرت باعث تصادف نمیشود.
خودروی "گوگل" دوربینی در بالای خود دارد تا با نگاه کردن به اطراف و با استفاده از رایانههایی خودرو را هدایت کند. در مسافت 300 هزار مایلی که با این خودروها طی شده است گوگل اعلام کرده حتی یک تصادف هم رخ نداده است.
حالا گوگل پس از مذاکرات فراوان با روسای ایالالتهای کالیفرنیا و نوادای آمریکا، آنها را راضی به حرکت این خودرو در خیابانها کرده است.
با این حال نگرانی عمده مخالفان این طرح ها این است که خودروسازان بدون توجه به مراقبت ها و فناوری های لازم برای ایمن سازی این نوع خودروها روی به ساخت و تولید آن ها بیاورندو دردسرهایی ایجاد کنند.
در حالیکه روزبه روز پروژههای ساخت این خودروها جدیتر میشود، سوالهای فراوانی به ذهن خطور میکند. اینکه اگر خودرویی تصادف کند، کمک راننده آن چه نقشی در این میان دارد؟ چرا که نمیتوان وی را کاملا مقصر دانست و حتی ممکن است طرف خسارت دیده هم به حساب آید.
چه کسی باید پس از تصادف یک خودرو با این ویژگیها مقصر شناخته شود و در دادگاه یا پلیس حضور یابد؟ شخص خریدار و مالک یا کارخانه سازنده؟
قوانین جدید باید فکری جدی برای مشکلاتی از این دست بکند.
آیا راننده این خودروها مجاز خواهد بود از تلفن همراه استفاده کند؟ یا کتاب بخواند؟
آیا شرکتهای بیمه از این خودروها همانند خودروهای جدید پشتیبانی و حمایت می کنند؟
در پرسشی که از فرماندار کالیفرنیا پرسیده شده بود اگر این نوع خودروها از چراغ قرمز عبور کنند چه کسی مسوول خواهد بود که پاسخ داده بود واقعا نمیداند اما سادهترین راهحل دارنده خودرو است. با این حال گوگل در این زمینه گفته که این خودروها هرگز از چراغ قرمز عبور نمیکنند.
انتهای پیام
نظرات