مدیرعامل اتحادیه پنبهکاران از کاهش عملکرد پنبه به دلیل ایجاد اختلال ژنتیکی در بذرهای این محصول خبرداد و گفت: امسال 75 هزار تن پنبه تولید و حدود 90 هزار تن از این محصول وارد میشود که هر کیلو پنبه ایرانی 4500 و هر کیلو پنبه وارداتی با نرخ ارز آزاد 6500 تومان است.
علی مظفری در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به تاکنون حدود 70 درصد پنبه از مزارع برداشت شده است گفت: 150 هزار تن پنبه از مزارع کشور برداشت شده که حدود 50 هزار تن محلوج استحصال شده است.
وی با اشاره به تولید 65 هزار تنی پنبه در سال گذشته افزود: علیرغم افزایش 20 درصدی سطح زیرکشت به دلیل ایجاد اختلال ژنتیکی در بذرهای پنبه، عملکرد این محصول کاهش یافت و پیشبینی میشود امسال حدود 70 تا 75 هزار تن پنبه تصفیه شده تولید شود.
به گفته مظفری پنبههای برداشت نشده غالبا مربوط به استانهای خراسان رضوی و شمالی است که به دلیل همزمان شدن با برداشت زعفران و مشکلات کارگری برداشت آن به تاخیر افتاده و تا نیمه بهمن ماه ادامه دارد.
واردات 90 هزار تنی پنبه از کشورهای آسیاری میانه
مدیرعامل اتحادیه پنبهکاران با اشاره به اینکه حدود 35 درصد از هزینهی تولید پنبه به مرحله برداشت آن مرتبط است عنوان کرد: از آنجاکه مزارع پنبه کوچک بوده و برداشت به صورت دستی صورت میگیرد، هزینههای کارگری بسیار بالا است.
وی ادامه داد: درحال حاضر حدود 90 هزار تن پنبه از کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و آذربایجان به کشور وارد میشود که حدود 150 میلیون دلار ارزبری خواهد داشت.
پنبه ایرانی کیلویی 4500 و پنبه وارداتی کیلویی 6500 تومان
مظفری درباره قیمتهای جهانی و داخلی پنبه گفت: هر کیلوگرم پنبه در بازارهای جهانی یک دلار و 83 سنت به فروش میرسد که اگر با نرخ مبادلاتی به کشور وارد شود کیلویی 4575 تومان قیمت دارد و با احتساب تعرفهی چهار درصدی و دیگر هزینهها حدود 5000 تومان در کارخانهها عرضه میشود.
به گفته او قیمت جهانی هر کیلوگرم پنبه برای کارخانههای نساجی با نرخ ارز آزاد کیلویی 6500 تومان تمام میشود.
مدیرعامل اتحادیه پنبهکاران با بیان اینکه قیمت داخلی پنبه نسبت به ارقام مختلف متفاوت است گفت: هر کیلوگرم پنبه تصفیه شده آماده نساجی به صورت میانگین 4300 تا 4500 تومان به کارخانههای نساجی فروخته میشود درحالیکه سال گذشته قیمت هر کیلوگرم پنبه حدود 3400 تا 3600 تومان بود.
خرید پنبه خارجی با مشکل گشایش اعتبار و تأمین ارز
وی یادآور شد: در سالهای گذشته کارخانههای نساجی، پنبه را از کشورهای آسیای میانه به صورت یوزانس 18 ماهه (خرید مدتدار) خریداری کرده و از آنجاکه کارمزد بانکی برای خرید این محصول برای آنها حدود شش درصد بود، وضعیت بهتری نسبت به سالهای اخیر داشتند.
مظفری با بیان اینکه کارخانهها برای خرید پنبه با مشکل گشایش اعتبار و تأمین ارز مواجه هستند عنوان کرد: این مشکل سبب شده تا برخی کارخانهها خطوط خود را تغییر داده و به جای استفاده از نخهای معمولی از نخهای پلیاستر استفاده کنند که از نظر بهداشتی برای انسان مشکلاتی مانند حساسیت ایجاد میکند.
انتهای پیام
نظرات