• شنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۱ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 91101609355

تایید مرگ 4460 نفر بر اثر آلودگی هوای تهران در سال گذشته

آلودگی هوای تهران تا دوشنبه ادامه دارد/ فعلا تصمیمی در خصوص تعطیلی تهران گرفته نشده است

آلودگی هوای تهران تا دوشنبه ادامه دارد/ فعلا تصمیمی در خصوص تعطیلی تهران گرفته نشده است

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور از تداوم پایداری جوی و آلودگی هوای تهران تا بعدازظهر دوشنبه خبر داد.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور از تداوم پایداری جوی و آلودگی هوای تهران تا بعدازظهر دوشنبه خبر داد.

مهندس عبدالرضا امیدوار شهری روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: نقشه‌های هواشناسی امروز نشان داد که شامگاه امشب وزش باد ملایمی داریم، اما سرعت وزش این باد آنقدر کم است که نمی‌تواند نسبت به رفع آلودگی اقدام کند.

وی با اشاره به پیش‌بینی روز پنجشنبه سازمان هواشناسی مبنی بر وزش باد 10 تا 15 متری در ساعاتی از بعدازظهر شنبه، افزود: متاسفانه نقشه‌های امروز نشان می‌دهد سرعت وزش این باد کمتر از پنج متر بر ثانیه بوده و لذا نمی‌تواند نسبت به رفع آلایندگی از پایتخت اقدام کند.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور اجرای طرح زوج و فرد از در منازل را یکی از عوامل اصلی افزایش نیافتن غلظت آلودگی هوای تهران عنوان کرد و به ایسنا گفت: بر اساس اندازه‌گیری‌های انجام شده دو پیک آلودگی هوا یکی حدود ساعت 9 و یکی حدود ساعت 17 در تهران داریم. از سوی دیگر کمترین غلظت آلایندگی مربوط به ساعت 2:30 بامداد است.

امیدوار شهری به تغییرات دمایی طی چند روز آینده اشاره کرد و گفت: دمای هوا تقریبا طی چند روز آینده نوسان چندانی نخواهد داشت و بین یک درجه زیر صفر تا حدود هشت درجه بالای صفر می‌رسد.

وی تصریح کرد: از بعدازظهر دوشنبه عبور یک موج کوتاه از روی پایتخت موجب بارش پراکنده شده که این روند تا روز سه‌شنبه ادامه خواهد داشت و پس از آن مجددا جوی پایدار بر تهران مستقر می‌شود.

فعلا تصمیمی در خصوص تشکیل کمیته اضطرار گرفته نشده است

دکتر رسول‌علی اشرفی‌پور، مدیرکل محیط زیست استان تهران و دبیر کمیته هماهنگی و نظارت مواقع اضطراری آلودگی هوای تهران نیز به ایسنا گفت: هم‌اکنون شاخص کیفیت هوای تهران به لحاظ آلاینده ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون با 128 PSI در شرایط هشدار است.

وی با اشاره به اینکه فعلا برنامه‌ای برای تعطیلی پایتخت نداریم، در خصوص تشکیل یا عدم تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران، گفت: پیشتر سازمان هواشناسی برای امشب، وزش باد پیش‌بینی کرده بود، اما در صورت محقق نشدن این امر قطعا تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ می‌شود.

مدیرکل محیط زیست استان تهران ادامه داد: طی ساعات آتی در خصوص تشکیل شدن یا نشدن کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران پس از بررسی کارشناسی اطلاع‌رسانی لازم صورت می‌گیرد.

تهران فردا «تعطیل» نیست

طرح زوج و فرد از درب منازل همچنان ادامه دارد

مهندس محمدرضا محمودی، معاون عمرانی استاندار تهران نیز با بیان اینکه از فردا (یکشنبه) فعالیت ادارات و مراکز آموزشی دایر است به ایسنا گفت: هیچ برنامه‌ای برای تعطیلی تهران در روز یکشنبه نداریم.

وی افزود: اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل همچنان ادامه دارد و فروش آرم طرح ترافیک روزانه و هفتگی نیز تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

وزارت بهداشت: مرگ 4460 نفر بر اثر آلودگی هوای تهران در سال گذشته

به گزارش ایسنا، دکتر حسن آقاجانی، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر وزارتی ضمن نیز اعلام آمار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوای پایتخت در سال گذشته، تاکید کرد: آلودگی هوا مسئله‌ای ملی است. در این زمینه ملاک ما قانون است و دستگاه‌های مربوطه باید به وظایف خود عمل کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت بهداشت در مواقع آلودگی هوا تنها به هشدار برای گروه‌های خاص بسنده می‌کند، گفت: تا قبل از قانون برنامه دوم توسعه نقشی برای وزارت بهداشت در زمینه آلودگی هوا در نظر گرفته نشده بود، اما از زمانی که در این نقش حضور یافته، به نحو احسن وظیفه خود را ایفا کرده است. وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت وظیفه ارتقای سلامت مردم را بر عهده دارد.

افزایش 10 درصدی ماموریت‌های اورژانس 115 و 30 درصدی مراکز قلب به دنبال افزایش آلاینده‌های هوایی

هر ماموریت اورژانس 80 هزار تومان بار مالی دارد

به گفته مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر وزارتی، طی چند روز گذشته و به دنبال افزایش آلاینده‌های هوایی، حدود 10 درصد میزان ماموریت‌های اورژانس 115 به دنبال افزایش آلاینده‌های هوایی، اضافه شده است و این باری اضافی برای وزارت بهداشت ایجاد می‌کند. این درحالیست که هر ماموریت اورژانس 80 هزار تومان بار مالی برای وزارت بهداشت به دنبال دارد. وزارت بهداشت به عنوان بخشی که باید به سلامت مردم رسیدگی کند، ماموریت‌های خود را به درستی انجام می‌دهد.

وی با اشاره به افزایش بار مراجعات قلبی و تنفسی به بیمارستان‌ها در پی تشدید آلاینده‌های هوایی، گفت: در برخی بیمارستان‌ها از جمله مرکز قلب تهران طی چند روز اخیر مراجعات قلبی حدود 30 درصد افزایش داشته است. در مجموع کهنسالان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و تنفسی در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر وزارتی که شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، گفت: وزارت بهداشت در کمیته و کارگروه کاهش آلودگی هوا حضور فعال دارد. نگاه ما به مسائل، کارشناسی است. ضمن آنکه هشدارهای لازم را به مردم و مسوولان مربوطه ارائه می‌دهیم، موارد لازم را هم پیگیری می‌کنیم. هشدار به مردم و دستگاه‌های مربوطه، جزو وظایفی است که قانون بر عهده وزارت بهداشت گذاشته است.

مرگ روزانه 8000 نفر در دنیا به دلیل آلودگی هوا

آقاجانی درباره آمار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا، گفت: آماری که در این زمینه وجود دارد کم نیست. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت روزانه 8000 نفر در دنیا به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

آمار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا در تهران

وی با اشاره به آمار مرگ و میر منتسب به آلاینده‌های ذرات معلق کمتر از 2.5 و 10 میکرون در تهران نیز گفت: حدود پنج درصد کل علل مرگ و میر را ذرات معلق کمتر از 2.5 و 10 میکرون تشکیل می‌دهند. در سال 90 حدود 2318 مورد مرگ به علت ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون (PM) و 2142 مورد مرگ مربوط به ذرات معلق کمتر از 10 میکرون (PM) بوده است که با توجه به شرایط آب و هوایی تهران و تکالیفی که برای مجموعه‌ها و دستگاه‌های مختلف در نظر گرفته شده، حتی یک مورد مرگ هم زیاد است.

توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و افزایش خطوط اتوبوس‌ با سوخت مناسب، از راهکارهای اصلی کاهش آلودگی هوا

مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر وزارتی در ادامه، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و افزایش خطوط اتوبوس با بهره‌مندی از سوخت مناسب را از اصلی‌ترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا خواند و گفت: هر چند بیش از یک میلیون خودروی فرسوده از رده خارج شده‌اند، اما هنوز یک میلیون خودروی فرسوده دیگر وجود دارند که باید از رده خارج شوند. از طرف دیگر 10 هزار وسیله نقلیه شبانه با همان سوخت غیر استاندارد، نخاله‌های ساختمانی را جابجا می‌کنند که خود باعث آلودگی است.

آقاجانی با اشاره به ماده قانونی مبنی بر لزوم پرهیز از تاسیس کارخانجات تا شعاع 120 کیلومتری شهرها، ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، هر صنعت بزرگی برای فعالیت در کنار شهرها باید پیوست سلامت داشته باشد. در مجموع کار وزارت بهداشت در کارگروه‌های آلودگی هوا، ارائه راهکارهای علمی و دفاع از حقوق مردم است. پیگیری‌های لازم در این زمینه را نیز انجام می‌دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۱۶ ۱۶:۳۰

به نظر من بايد خبر تعطيلى را زود به مردم بدهند تا اقدامات لازم از طرف مردم صورت بگيرد ولى.......

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۱۶ ۱۶:۳۵

والا داغون شدیم چشامون میسوزه وای به حال ریه هامون

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۱۶ ۱۷:۰۴

وقتی خود مسئولان از وضعیت خبر دارن باید زودتر تعطیلات را اعلام کنند تا مردم از شهر خارج بشن، دو روز تعطیلی به هیچ جا برنمی‌خوره!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۱۶ ۲۱:۰۲

سلام چرا در مورد آلودگي هوا و کارکنان ايرانخودرو گزارش تهيه نمي کنيد . ايرانخودرو 30 هزار کارگر و کارمند دارد . چرا به سلامتي کارگر ها اهميت نمي دهند ؟ واقعا حق دارند که ميگويند قشر ذليل جامعه هستن و همه به سرشان مي زنند