یک روزنامه ژاپنی گزارش داد که طبق یافتههای ناظران هستهیی این کشور تمهیدات ضد حریق در بیش از یک پنجم راکتورهای هستهیی ژاپن که به دنبال حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی تعطیل شدند، ناکافی هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه ماینیچی روز سهشنبه گزارش داد که این یافتههای جدید ممکن است در برخی موارد راهاندازی مجدد این راکتورها را تا چند سال به تعویق بیندازد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این روزنامه ژاپنی به نقل از منابع حاضر در وزارت صنعت این کشور و نیز سازمان نظارت هستهیی ژاپن گزارش داد که بیش از 10 راکتور از 50 راکتور هستهیی ژاپن (غیر از راکتورهای نیروگاه فوکوشیما دایچی) اشکالاتی در تمهیدات ضد حریق خود دارند.
روزنامه ماینیچی گزارش داد که این اشکالات شامل استفاده از کابلهای الکتریکی احتراقپذیر و تجهیزات و ماشینهای که در فاصله بسیار کمی از یکدیگر قرار دارند است که به آنها اجازه میدهد بلافاصله آتش بگیرند؛ این در حالی است که این تجهیزات برای حفظ ایمنی نیروگاهها حیاتی هستند.
وزارت صنعت ژاپن در حال انجام تحقیقات در این زمینه است و سازمان نظارت هستهیی این کشور نیز اعلام کرده است که بهزودی جلساتی با شرکتهای برق این کشور برگزار خواهد کرد.
روزنامه ماینیچی به نقل از منابع وزارت صنعت ژاپن گزارش داد که کار برای تعویض کابلها و ایجاد تغییراتی در تاسیسات هستهیی ژاپن آغاز شده است و همین امر ممکن است راهاندازی مجدد راکتورهای تعطیل شده را تا چند سال به تعویق اندازد.
این منابع افزودند که اگر هزینههای تعمیرات و تغییرات لازم بیش از حد زیاد باشد ممکن است مجبور شوند به گزینه برچیدن این راکتورها روی آورند.
در حالی که تنها دو راکتور از 50 راکتور هستهیی ژاپن فعال هستند دولت جدید این کشور به رهبری حزب لیبرال دموکرات ژاپن اخیرا اعلام کرده است که در صورتی که ناظران هستهیی راکتوری را ایمن اعلام کنند، چراغ سبز را برای راهاندازی مجدد آنها خواهد داد.
شینزو آبه، نخستوزیر جدید ژاپن نیز تمایل خود را به ساخت راکتورهای جدید اعلام کرده است، موضعی که با اظهارات دولت قبلی ژاپن به نخستوزیری یوشیهیکو نودا در تضاد است.
آبه که چهارشنبه هفته گذشته فعالیت خود را به عنوان نخستوزیر جدید ژاپن آغاز کرد، سه روز پس از آن در روز شنبه اتوبوس از سایت نیروگاه هستهیی فوکوشیما بازدید کرد و با کارگران مرکز عملیاتهای اضطراری در شهر اوکوما در سواحل شمال شرق ژاپن دیدار و گفتوگو کرد.
او در سفرش به مرکز عملیاتهای نیروگاه فوکوشیما از کارمندان شرکت توکیو الکتریک پاور، اپراتور نیروگاه فوکوشیما خواست که به تلاش برای پاکسازی مواد رادیواکتیو حاصل از حادثه فوکوشیما ادامه داده و این نیروگاه را در کمال ایمنی و امنیت برای همیشه تعطیل کنند.
نخستوزیر ژاپن در گفتوگو با کارگران گفت: شجاعت شما چیزی است که به ژاپن امید میدهد. با این حال ما با چالش بزرگی روبهرو هستیم، یک چالش بیسابقه در تاریخ بشر و باید برای برچیدن نیروگاهی در این ابعاد تلاش کنیم.
دولت قبلی ژاپن به رهبری حزب دموکرات این کشور قول داده بود تا سال 2040 با تعطیل کردن راکتورهای قدیمی و تعویض نکردن آنها انرژی هستهیی را به تدریج کنار بگذارد.
اما حزب لیبرال دموکرات آبه که در انتخابات ماه میلادی جاری به قدرت رسید اعلام کرده است که قصد دارد در 10 سال آینده درباره بهترین منابع انرژی این کشور مطالعه و تحقیق کند.
افت اقتصادی شدید ژاپن در ماههای اخیر و لزوم رفع نگرانیها درباره فقدان انرژی پیش از انتخابات مجلس عیان ژاپن در تابستان سال آینده موجب شده است که حزب لیبرال دموکرات تاکید بیشتری بر ساخت نیروگاههای هستهیی جدید کند.
حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی که نتیجه زمینلرزه و سونامی ماه مارس سال 2001 بود موجب نشت مواد رادیواکتیو در محیط پیرامون این نیروگاه شد و بیش از 160 هزار نفر از ساکنان اطراف این نیروگاه مجبور به ترک خانههایشان شدند. در ماههای بعد همه نیروگاههای هستهیی ژاپن به تدریج برای بررسیهای امنیتی دورهیی تعطیل شدند و پس از چند هفته رایزنی و تلاش از سوی دولت ژاپن، سرانجام دو راکتور در ماه ژوییه فعالیت خود را از سر گرفتند.
حادثه فوکوشیما که بدترین حادثه هستهیی ژاپن پس از فاجعه چرنوبیل در سال 1986 لقب گرفته است آینده انرژی هستهیی در سرتاسر جهان را زیر سوال برد و با واکنشهای مختلف کشورها روبهرو شد. آلمان، سوییس و بلژیک تصمیم گرفتند از انرژی هستهیی فاصله بگیرند و وابستگی خود را به انرژی برگشتپذیر افزایش دهند.
پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی، انرژی هستهیی یک سوم برق ژاپن را تامین میکرد، اما بعد از وقوع این حادثه نگرانیهای عمومی در مورد ایمنی انرژی هستهیی افزایش یافت و مردم ژاپن در تظاهراتی کمسابقه در این کشور خواستار کنار گذاشتن این منبع انرژی شدند.
مقامات تپکو اعلام کردهاند که حدود 40 سال طول میکشد تا بقایای راکتورهای آسیب دیده کاملا برچیده شود.
لازم به ذکر است که دو راکتور هستهیی نیروگاه اوهی تنها راکتورهایی هستند که به دنبال حادثه نیروگاه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی اجازه راهاندازی مجدد پیدا کردند.
انتهای پیام
نظرات