روزنامه آساهی گزارش داد که دولت جدید ژاپن قصد دارد دهها میلیارد ین را در بودجه تکمیلی سال مالی جاریاش به هزینههای تحقیق و توسعه برای برچیدن راکتورهای نیروگاه هستهیی آسیب دیده فوکوشیما دایچی اختصاص دهد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توشیمیتسو موتگی، وزیر تجارت و صنعت ژاپن در گفتوگو با روزنامه آساهی و برخی رسانههای دیگر با اعلام این تصمیم گفت که این اولین باری است که دولت ژاپن بودجهای را منحصرا برای برچیدن این راکتورها اختصاص میدهد.
موتگی علاوه بر آن گفت که دولت ژاپن با استفاده از فنآوری و تجهیزاتی که با این بودجه به دست میآید از شرکتهای برقی که راکتورهای قدیمیشان را کنار میگذارند، حمایت خواهد کرد.
به دنبال حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی دولت یوشیهیکو نودا، نخستوزیر پیشین ژاپن دو میلیارد ین (25 میلیون دلار) را عموما برای تحقیقات درباره برچیدن ایمن راکتورها اختصاص داده بود.
دولت فعلی ژاپن با این بودجه اضافی حمایت از روند پرچیدن راکتورها را آغاز خواهد کرد.
دولت ژاپن قصد دارد با ساخت تاسیساتی برای مطالعه پرچیدن راکتورها به فناوریهای پیشرفتهای دست یابد. دولت ژاپن علاوه بر آن قصد دارد گروهی از کارشناسان را برای تحقیق یا ساخت تاسیساتی برای آزمایشات تشکیل دهد.
شرکت توکیو الکتریک پاور (تپکو)، اپراتور نیروگاه فوکوشیما دایچی قصد دارد راکتورهای یک تا چهار این نیروگاه را برچیند و حدود 900 میلیارد ین برای این روند اختصاص داده است.
موتگی گفت که دولت ژاپن از این اقدام تپکو حمایت خواهد کرد.
وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن گفت: تا سرعت پرچیدن این راکتورها باید افزایش یابد. دولت باید نقشش را تا حد ممکن ایفا کند، از جمله از بودجه تکمیلی استفاده کند.
برنامه حمایت از برچیدن راکتورها نه تنها برای راکتورهای نیروگاه هستهیی فوکوشیما دایچی استفاده میشود، بلکه در زمینه هم راکتورهای قدیمی ژاپن نیز کاربرد دارد.
ژاپن سه راکتور هستهیی دارد که سنشان از 40 سال بیشتر است. 14 راکتور دیگر نیز بیش از 30 سال عمر دارند و طبق برنامههای قبلی باید در نهایت کنار گذاشته شوند.
موتگی گفت که شرکتهای برق ژاپن راکتورها را بر میچینند و دولت از طریق ارایه فناوری از آنها حمایت میکند.
وی گفت: لازم است که کار بین شرکتهای برق و دولت تقسیم شود.
دلیل برچیدن راکتورهای هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی آسیب دیدن شدید آنها در حادثه هستهیی مارس سال 2011 است.
حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی که نتیجه زمینلرزه و سونامی ماه مارس سال 2001 بود موجب نشت مواد رادیواکتیو در محیط پیرامون این نیروگاه شد و بیش از 160 هزار نفر از ساکنان اطراف این نیروگاه مجبور به ترک خانههایشان شدند. در ماههای بعد همه نیروگاههای هستهیی ژاپن به تدریج برای بررسیهای امنیتی دورهیی تعطیل شدند و پس از چند هفته رایزنی و تلاش از سوی دولت ژاپن، سرانجام دو راکتور در ماه ژوییه فعالیت خود را از سر گرفتند.
حادثه فوکوشیما که بدترین حادثه هستهیی ژاپن پس از فاجعه چرنوبیل در سال 1986 لقب گرفته است آینده انرژی هستهیی در سرتاسر جهان را زیر سوال برد و با واکنشهای مختلف کشورها روبهرو شد. آلمان، سوییس و بلژیک تصمیم گرفتند از انرژی هستهیی فاصله بگیرند و وابستگی خود را به انرژی برگشتپذیر افزایش دهند.
پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی، انرژی هستهیی یک سوم برق ژاپن را تامین میکرد، اما بعد از وقوع این حادثه نگرانیهای عمومی در مورد ایمنی انرژی هستهیی افزایش یافت و مردم ژاپن در تظاهراتی کمسابقه در این کشور خواستار کنار گذاشتن این منبع انرژی شدند.
مقامات تپکو اعلام کردهاند که حدود 40 سال طول میکشد تا بقایای راکتورهای آسیب دیده کاملا برچیده شود.
لازم به ذکر است که دو راکتور هستهیی نیروگاه اوهی تنها راکتورهایی هستند که به دنبال حادثه نیروگاه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی اجازه راهاندازی مجدد پیدا کردند.
انتهای پیام
نظرات