یکی از شکات پرونده 4 متهم به زورگیری در دادگاه گفت: میخواهم طبق قانون با این متهمان برخورد کنند ولی من موافق با اتهام محاربه نیستم.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه جلسه رسیدگی به اتهامات 4 متهم زورگیری در شعبهی 15 دادگاه انقلاب، شاکی ردیف اول پرونده با دستور قاضی در جایگاه حاضر شد تا دربارهی جزییات وقوع حادثه توضیحاتی ارائه کند.
وی گفت: حدود ساعت 11 ظهر بود که میخواستم وارد شرکت شوم که این افراد با قمه دور من را گرفتند و خواستند حلقهی من را از دستم بیرون بیاورند که من دستم را مشت کردم و نگذاشتم این کار را انجام دهند.
وی افزود: یکی از متهمین با قمه به صورت من زد و حتی منشی شرکت هم بیرون آمده بود و داد و فریاد میکرد و وقتی متهمین احساس خطر کردند خیلی راحت سوار موتور شدند و گریختند.
قاضی صلواتی از شاکی پرسید، چرا وقتی چند روز پیش به شعبه مراجعه کردید انگشتر در دست شما نبود؟
شاکی پاسخ داد: من میترسم. الان نه حلقه و نه ساعت دستم نمیکنم. پول هم به اندازهی کرایه تاکسی در جیبم میگذارم و اگر با اعضای خانواده بخواهیم به بانک برویم حتما باید چند نفر باشیم. ما حتی دیگر از صدای موتور هم میترسیم.
قاضی صلواتی از شاکی پرسید که چه خواستهای از دادگاه دارید؟
شاکی پاسخ داد: هر تصمیمی که دادگاه بگیرد برای من مورد احترام است.
در ادامه، شاکی ردیف دوم نیز به جایگاه آمد و در بیان جزییات روز حادثه گفت: یک روز جمعه در آبان ماه بود که با ماشین به سمت تجریش در حرکت بودم، در بلوار کاوه دیدم دو موتور سوار خلاف جهت حرکت میکنند.
وی افزود: پشت چراغ قرمز و 30 – 40 متر مانده به تجریش یک موتوری کنار ماشین من حرکت کرد و موتور به گلگیر ماشین اصابت کرد. من احساس کردم تصادف شده است، شیشه سمت همسرم بالا بود ولی شیشه سمت من پایین بود که یک دفعه دو دست داخل ماشین آمد و شروع به کشیدن زنجیر دور گردن من کرد.
شاکی پرونده ادامه داد: من فقط توانستم در ماشین را قفل کنم و شروع به حرکت کردم. من نمیدانستم دارم چه کار میکنم، زنجیر هم از گردنم جدا نمیشد ولی آنها آنقدر زنجیر را کشیدند که لباس و زنجیر من را با هم درآوردند.
وی افزود: پس از آن من پیاده شدم و دنبال آنها دویدم و کمی پایینتر دیدم که یکی از موتوریها در ترافیک گیر کرده. او چاقو کشید ولی من دنبال او دویدم و 10 قدم مانده بود به او برسم که یک موتوری دیگر آمد او را سوار کرد.
شاکی ردیف دوم این پرونده اظهار کرد: در اینجا چند مساله وجود دارد، دزدی از قبل وجود داشته است. ولی من میگویم اینها دزد نیستند، نامردند. زن و بچهی من ترسیدهاند، و سه روز است که بچهام را به مدرسه نفرستادهام. آنها چون گردن من را گرفته بودند نمیدانستم برای همسر و فرزندم دارد چه اتفاقی میافتاد.
قاضی صلواتی از این شاکی خواست که تقاضای خود از دادگاه را مطرح کند که وی در پاسخ گفت: اولا دوست دارم بر اساس قانون تصمیمگیری شود. من فکر نمیکنم یعنی نظر من بر روی مساله محاربه و اینطور چیزها نیست. چون حتی بدترین آدم هم جا دارد درست شود، ولی کاری که آنها کردند من به عمرم ندیدم.
شاکی ردیف دوم پرونده اظهار داشت: زنجیری که اینها از من بردند حدودا نه میلیون تومان قیمت داشت و این سوال پیش میآید که آیا این زنجیر نتوانست خرج عمل مادر متهم را بدهد که 40 روز بعد از آن، همین کار را تکرار کردند.
به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه وکیلمدافع متهم ردیف اول در جایگاه قرار گرفت و گفت: قبل از دفاع اعلام میکنم که موکل من از شاکی ردیف اول عذرخواهی زیادی انجام داده است. او همچنین وقتی پی برد که چه عمل زشتی را مرتکب شده از همه امت شهید پرور ایران عذرخواهی میکند.
وی با بیان اینکه یک لایحه 9 صفحهای به همراه 25 برگ ضمیمه در دفاع از موکل به دادگاه ارائه میکند، گفت: اتهاماتی که برای موکل من در نظر گرفته شده محاربه، افساد فیالارض و ایجاد رعب و وحشت با سلاح سرد یعنی چاقو است.
وی ادامه داد: من به محض اعلام وکالت تسخیری پرونده را مطالعه کردم. اولین خواستهی من این است که چون در مسائل کیفری نظر علمای حقوق و همکاران ما بر این است که به شخصیت متهم توجه شود، مطالبی را در این رابطه بیان میکنم.
وی اظهار کرد: پدر متهم به واسطهی آسیبی که در سربازی و در زمان جنگ دیده فوت کرده است، متهم 12 ساله بوده و مادر او مجبور بود که در شرکتهای مختلف کار کند تا این که ازدواج کرد. این ازدواج ناموفق بود و پدر ناتنی با پسری که در زمان بلوغ بوده و سختترین زمان تربیتی است، سر ناسازگاری داشته است.
وکیلمدافع متهم ردیف اول اظهار کرد: وقتی که بچهای 12 سال دارد و پدرناتنی با او رفتار خشونتآمیزی دارد یک عقده روانی در او به وجود میآید. مادر برای تمام کردن این ماجرا از شوهر جدا میشود و حاصل این ازدواج هم یک دختر است که در حال حاضر کلاس دوم ابتدایی است.
وی ادامه داد: در این وضعیت مادر پیر که 2 فرزند دارد دیگر نمیتواند سر کار برود، به نحوی که کار را برای او به منزل میآورند و او کارهایش را در منزل انجام میداده است.
وکیل مدافع متهم ردیف اول در ادامه جلسه، عکس مادر متهم را که در حال انجام کار در منزل است به قاضی و حاضرین در جلسه نشان داد و گفت: مطالبی که گفته میشود به هیچ وجه مجوزی برای ارتکاب جرم موکل و دیگر متهمان نیست اما ذکر این موارد صرفا به خاطر تخفیف مجازات است.
وی گفت: این مادر که در منزل کار میکرده، نیازمند یک عمل جراحی دومی بوده است که متاسفانه مبلغ 4 میلیون تومان از ایشان میخواهند و گواهی آن هم در پرونده وجود دارد. این مبلغ شاید برای کسانی که ماشینهای آنچنانی سوار میشوند مبلغ ناچیزی باشد ولی برای چنین خانوادهای مبلغ زیادی است.
وکیل مدافع متهم ردیف اول اظهار کرد: موکل، قبلا خودش هم یکبار قربانی چنین حادثهای شده است، به نحوی که یک بار خواستند موبایل او را بگیرند و با آجر به سر او زدهاند و بر روی سر او عمل جراحی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی متهم را در حین ارتکاب جرم مجنون تشخیص نداده است، گفت: وقتی که یک فرد جوان در هنگام شکلگیری شخصیت در چنین خانوادهای بوده و یک بار هم قربانی چنین حادثهای شده، طبیعی است که او مانند دیگر افراد عادی نیست.
وی تصریح کرد: با توجه به رشد کردن متهم در چنین خانوادهای، انگیزه متهم ترساندن مردم و افساد فیالارض نیست، بلکه کسب مال از طریق نامشروع است و اگر با دقت نگاه کنیم به نظر من انگیزه متهم رفع نیاز مالی از راه غلط بوده است.
وکیل مدافع متهم ردیف اول اظهار کرد: در جلد 4 تحریرالوسیلهی امام خمینی (ره) سه شرط برای محارب تلقی کردن وجود دارد و این شروط عبارتند از این که کسی سلاح را برهنه یا آماده کند برای این که مردم را بترساند- خواه چیزی بگیرد یا نه – و شرط سوم این است که قصد افساد در زمین داشته باشد.
وی ادامه داد: این جوان با آن پیشینه تنها و تنها قصد تهیه مال داشته که از نظر ما عمل او عمل مجرمانه است. ولی به نظر من عمل متهم محاربه نیست.
وکیل متهم ردیف اول پرونده تصریح کرد: البته من برای دادگاه متهم، تعیین تکلیف نمیکنم، ولی عمل متهم به نظر من منطبق با ماده 652 قانون مجازات اسلامی است.
وی افزود: نظریات قضات محترم، علما و اساتید حقوق نیز این است که عمل این افراد محاربه نیست منتهی در دادگاه تصمیمگیری با ریاست محترم دادگاه است که بیطرف و فارغ از هیاهوی رسانهها تصمیم میگیرد و احساسات بر او غلبه نمیکند.
وی افزود: شاکی دوم پرونده مطلب قشنگی را گفت و با این که مال باخته بود، گفت نظرش این نیست که برای متهم اتهام محاربه در نظر گرفته شود.
وکیل مدافع متهم ردیف اول اظهار کرد: من نمیخواهم بگویم که شاکی گذشت کند و به گردن متهم دست گل بیندازد اما متهم یک جوان ورزشکار است و حدود 40 نفر از اعضای باشگاهی که او در آن ورزش میکرده رفتار متهم را تایید میکنند و میگویند که او آدم شروری نبوده است.
وی در پایان دفاعیات خود از متهم ردیف اول، از دادگاه تقاضا کرد که برای تصمیمگیری به انگیزه متهم توجه کند.
ادامه دارد...
نظرات