نایب رییس انجمن روانشناسی اجتماعی گفت: تصویب طرح ضرورت موافقت ولی قهری یا حاکم شرع به منظور صدور گذرنامه برای دختران موجب ایجاد چالشهای اجتماعی و خانوادگی میشود، بنابراین لازم است نمایندگان مجلس در زمینه ابعاد اجتماعی این طرح کار کارشناسی بیشتری انجام دهند.
دکترعزیزالله تاجیک اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» ایسنا، افزود: تصویب طرح ضرورت موافقت ولی قهری یا حاکم شرع به منظور صدور گذرنامه برای دختران موجب محدود کردن اختیارعمل و آزادی فردی دختران میشود. به نظر میآید که علت پیشنهاد چنین طرحی موضوع ولایت مرد بر زن در زندگی زناشویی باشد. حال باید این موضوع بررسی شود که حد و حدود این ولایت در حوزههای مسائل اجتماعی چقدر است.
وی تصریح کرد: دختر پس از ازدواج محدودیتهایی پیدا میکند اما آیا میتوان این محدودیتها را از نظر قانونی برای دختران یا زنان فاقد شوهر نیز در نظر گرفت؟ از سوی دیگر اگر قرار است محدودیتی در زمینه صدور گذرنامه برای دختران اعمال شود چرا تا سن 40 سالگی برای این کار در نظر گرفته شده بود؟
این روانشناس با بیان اینکه تصویب طرح ضرورت موافقت ولی قهری یا حاکم شرع به منظور صدور گذرنامه برای دختران با این روند نمیتواند اثرگذار باشد، اظهار کرد: اگر محدودیت برای خروج دختران به این علت ایجاد میشود که آنان در خارج از کشور مرتکب خلافهای غیرعرفی نشوند لازمهاش این است که بپذیریم محیط خارج از کشور سالم نیست و این نوع دیدگاه از نظر سیاسی و حقوقی قابل بررسی است.
تاجیک اسماعیلی در پایان در پاسخ به این نکته که آیا ابتلای برخی از دختران به بیماریهایی مانند افسردگی به علت نداشتن تکیه گاه در خارج از کشور، دلیل مناسبی برای مطرح کردن مصوبه ضرورت موافقت ولی قهری یا حاکم شرع به منظور صدور گذرنامه برای دختران است، تاکید کرد: دلیلی ندارد که استثنائات مبنای قانونگذاری شود و این کار معقول نیست.
انتهای پیام
نظرات