یک متخصص سیستم های خورشیدی برای نخستینبار در کشور موفق به طراحی و ساخت یک دودکش خورشیدی (برج نیرو) شد.
دکتر علی کسائیان، عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دربارهی این دودکش گفت: دودکش خورشیدی در واقع یک نیروگاه حرارتی برای جذب انرژی خورشید، تبدیل آن به انرژی جنبشی و در نهایت تولید همزمان انرژی الکتریکی و انرژی حرارتی از آن است.
وی با اشاره به اینکه نخستین پایلوت آزمایشگاهی نیروگاه حرارتی دودکش خورشیدی با همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه زنجان در دانشگاه زنجان ساخته شده است، اظهار کرد: این منطقه در تمامی طول سال شرایط آب و هوایی مناسبی برای نصب برج نیرو دارد و با اطلاعاتی که از سنسورهای تعبیه شده در نقاط مختلف این دودکش دست آمده، نتایج کار آن بسیار رضایتبخش است.
به گفته کسائیان، برج نیرو یا دودکش خورشیدی، به وسیله کلکتوری که حرارت را جمع میکند، هوا را در گرمخانههایی که در اطراف برج هستند، گرم کرده و به سمت مرکز برج هدایت میکند. این هوای گرم در برج صعود کرده و پروانهای را که در پایین آن قرار دارد، میچرخاند و در نهایت ژنراتوری که متصل به پروانه است، برق تولید میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه این نوع نیروگاهها تعمیر و نگهداری کمهزینهای دارند، خاطر نشان کرد: ویژگی خاص این نیروگاهها آلوده نکردن محیط زیست است و میتواند افق روشنی برای ساخت و بهرهبرداری نمونههایی بزرگتر برای تولید برق در کشور باشد.
پایلوت آزمایشگاهی نیروگاه حرارتی دودکش خورشیدی نصب شده در دانشگاه زنجان، 13 متر ارتفاع دارد و قطر کلکتور آن به 10 متر میرسد.
انتهای پیام
نظرات