سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی در مورد پرونده فوت ستار بهشتی اظهار کرد: در مورد ستار بهشتی همانطور که قبلا هم عرض شده بود تحقیقات جامع و جدی شروع شده و ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسنیاژهای افزود: آنچنان که از نتیجه تحقیقات به عمل آمده است افراد مطلع، بررسی سایتها، ارتباطات ایمیلی و همچنین از لحاظ پزشکی قبل از کالبدشکافی و بعد از آن، مجموعا مطالبی که تاکنون به دست آمده اعلام شد و 7 نفر از مجموعه نیروی انتظامی در این رابطه تحت بازجویی قرار گرفته و بازداشت شدند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: از این تعداد احتمالا دو یا سه نفر تاکنون آزاد شده و بقیه در بازداشت به سر میبرند و از آنها بازجویی میشود.
وی در مورد نتایج به دست آمده از تحقیقات در مورد پرونده فوت ستار بهشتی در بازداشتگاه پلیس فتا، گفت: اولین نتیجه این است که اجمالا قصور و سهلانگاری در مورد محل و نحوه نگهداری، سرکشی از متهم در ساعاتی که اظهار ناراحتی میکرده و نظارت بر بازجویی برای خود نیروی انتظامی مشخص شده و حتی خود فرمانده نیروی انتظامی آنچنان که مطلع شدید رییس پلیس فتا را با اینکه مستقیما مسئولیت نداشت، برکنار کرد.
محسنیاژهای در مورد نتیجه بعدی تحقیقات اظهار کرد: از تحقیقات این امر مشخص میشود که از روز دستگیری، متوفی مورد ضرب و شتم قرار گرفته اما در مورد ضربی که منجر به فوت شده باشد به صراحت از سوی پزشکان اعلام شده که هیچ نوع ضربه منجر به مرگ وجود نداشته است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: همچنین پزشکان اعلام کردند که چند کبودی در نقاطی نظیر کتف و پای متهم وجود داشته که در حال جذب بودهاند و سه تا چهار روز قبل از فوت میتوانسته ایجاد شده باشد.
وی افزود: پزشکان اعلام کردند که آثار شکستگی، پارگی و خونمردگی منجر به فوت در هیچ یک از آزمایشات دیده نمیشود منتهی نظر نهایی را به انجام معاینات سمشناسی و تحقیقات دیگر موکول کردند.
محسنیاژهای افزود: در روز 24 هم اعلام کردند جواب سمشناسی منفی است و شش روز بعد پس از مطلع شدن پزشکان از نتیجه تحقیقات قوه قضاییه و مطالب مرتبط با ضرب و شتم ستار بهشتی از سوی کمیسیون هفت نفره اعلام شد که در حال حاضر با توجه به بررسیهای انجام شده و با اطلاعات موجود، تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده است، محتملترین علت منجر به فوت میتواند پدیده شوک باشد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: این آخرین نتیجهای است که از سوی کمیسیون پزشکی با دقت و وسواس بررسی و اعلام شد و من وقتی از اعضای کمیسیون در مورد نوع شوک سوال کردم، گفتند شوک ممکن است بر اثر اقدام فیزیکی یا روانی باشد که به صورت قطعی نمیتوانند نوع آن را اعلام کنند.
وی با بیان اینکه یک احتمال دیگر در قضیه فوت ستار بهشتی وجود دارد که در حال بررسی است، اظهار کرد: آن این است که قضیهی ستار بهشتی توسط خود جریان ضدانقلاب ایجاد شده است. البته این تنها یک فرضیه است که در حال بررسی است ولی قرائنی نظیر ساعت مخابره اولین خبری که به بیرون انتقال پیدا کرده و از همان متن نامه و افشای آن و به دست نیامدن اصل نامه و توجه به نسخههای آن در این زمینه وجود دارد.
ادامه دارد...
نظرات