• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۱ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91091206099
  • خبرنگار : 71132

پیشنهاد فراکسیون زنان:

رفع ممنوعیت دریافت گذرنامه برای دختران زیر 40 سال در صورت رشیده بودن

رفع ممنوعیت دریافت گذرنامه برای دختران زیر 40 سال در صورت رشیده بودن

یک عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت که این فراکسیون پیشنهاد کرده در لایحه گذرنامه، زنان زیر 40 سال در صورتی که رشیده باشند اجازه خروج از کشور پیدا کنند.

یک عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت که این فراکسیون پیشنهاد کرده در لایحه گذرنامه، زنان زیر 40 سال در صورتی که رشیده باشند اجازه خروج از کشور پیدا کنند.

لاله افتخاری در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: پیشنهاد فراکسیون زنان این بوده که در لایحه گذرنامه که برای زنان زیر 40 سال بدون اجازه ولی ممنوعیت خروج پیش‌بینی شده، قید رشیده بودن اضافه شود تا اگر زنانی زیر 40 سال به تشخیص مراجع ذی‌صلاح رشیده باشند، ممنوعیت خروج از کشور نداشته باشند.

وی افزود: به نظر ما نه باید به صورت مطلق به هر کسی اجازه خروج از کشور داد که تبعات داشته باشد و نه اینکه به صورت مطلق جلوی خروج همه گرفته شود. ما معتقدیم باید در صورت احراز رشیده بودن، اجازه خروج از کشور داده شود.

طبق تعریف دختر رشیده به دختری گفته می‌شود که مصلحت خود را تشخیص می‌دهد، می‌تواند امورات خود را اداره کند و بیم آن که فریب بخورد در میان نباشد، همچنین در تعریفی دیگر چنین فردی دختری است که صلاح وخیر وشر خود را تمیز بدهد، مثلاً بتواند معاملات مهم را انجام بدهد و بگونه کامل مصلحت و مفسده را درک کرده و تحت تأثیر احساسات قرار نگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۲ ۱۴:۲۸

مگه احساسات بده؟ اگه احساسات نباشه که پسرها گول این دخترها رو نمی‌خوردن. درسته؟

avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۲ ۱۴:۵۳

با سلام، به نظر من این قانون توهینی است به کسانی که تائید نمی‌شوند.

avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۲ ۱۵:۱۴

هدف از اين امر هر چه باشد نوعي محدوديت و از ميان بردن حقوق اساسي و انساني و خصوصي يك فرد است و ارزش آنچناني هم ندارد. زيرا: اولا اكثر دختران تا 40 سالگي ازدواج نموده و شوهردار خواهند شد. ثانيا: از آثار دور و نزديك آن مي‌توان به رفع موانع از طرف مردم اشاره نمود كه در آن از رشوه گرفته تا ازدواج‌هاي صوري و فسادهاي ناشي از آن اشاره كرد كه همگي ما با توجه به وضعيت جامعه از آن آگاهيم. ثالثا: از نظر حقوق خصوصي برابر قانون، شخصي كه 18 سال تمام داشته باشد رشيد بوده و خلاف آن بايد اثبات شود. رابعا: حتما در مورد صلاحيت يا رد آن بايد سازمان عريض و طويلي باشد كه اول خود داراي صلاحيت بوده و ثانيا بتواند صلاحيت را تشخيص دهد. به نظر مي‌رسد جامعه بايد به طرف مصونيت‌سازي حركت نمايد دوران محدوديت رو به اتمام است.

avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۲ ۱۵:۴۰

تشخیص این معیارها به عهده کیست؟ چرا کامل توضیح نمی‌دهید؟ چرا همیشه محدودیتها برای خانم‌ها است؟ چرا ایران همیشه عقب‌گرد فرهنگی داره؟

avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۲ ۱۷:۲۶

پس دخترانی که گواهینامه دارن و پشت فرمان می‌شینن و مسئولیت جان خودشون و دیگران را بر عهده دارن، آیا اینها رشیده نیستن؟ چطور مسئولیت به این بزرگی را دارن ولی حق خروج از کشور را ندارن؟! و باید شعورشان سنجیده شود؟! و این دختران هزاران مسئولیت دیگر را در جامعه به عهده دارن؟ ما پزشک مجرد و اساتید مجرد و... داریم، آیا چون مجردن و زیر چهل سال، صغیرن؟!

avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۳ ۰۰:۰۱

افتضاح! مثل باقی قانون‌هایی که برای بانوان گذاشتن! باز هم توهین. تا کی می‌خواید ادامه بدید؟ حالا کارتون به جایی رسیده که برای صلاحیت خارج کشور رفتن خانم‌ها هم شما باید تصمیم بگیرید؟!

avatar
۱۳۹۱-۰۹-۱۳ ۱۱:۰۵

این قانون مصداق کامل نقض حقوق بشر است!

avatar
۱۳۹۱-۱۲-۰۳ ۱۴:۳۰

این قانون توهین مستقیم به دختران و زنان ایرانی است و نشانه‌ی بارز تبعیض جنسیتی است.