معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: 90 گونه پرنده مهاجر اعم از آبزی، کنار آبزی و خشک زی در تالاب فریدونکنار سرشماری شدند.
داریوش مقدس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار کرد: منطقه تیراندازی ممنوع فریدونکنار دارای 5 هزار و 427 هکتار است که در نزدیکی شهر فریدونکنار واقع است و یکی از تالابهای مناطق جلگهای محسوب میشود.
وی ادامه داد: تالاب فریدونکنار از معروفیت ملی برخوردار است و این منطقه از جمله تالابهای مهم بینالمللی به شمار میرود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران یادآور شد: بیشتر اهمیت تالاب فریدونکنار به دلیل روشهای صید سنتی است که بیش از سه قرن سابقه دارد.
مقدس با اشاره به ساخت تالابهایی تحت عنوان دامگاه در منطقه فریدونکنار گفت: کشاورزان، دامگاههایی با استفاده از نی و حصیر در مزارع شالیزاری احداث میکنند و پرندگان زمستان گذران جهت تغذیه و استراحت در این منطقه حضور مییابند.
وی با بیان اینکه تالاب فریدونکنار مصنوعی بوده و توسط انسان ساخته شده است، افزود: امنیت نسبی توسط کشاورزان در این منطقه برقرار میشود و تیرانداری و هر عاملی که سبب ایجاد سروصدا در منطقه شود، ممنوع است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: 90 گونه پرنده مهاجر اعم از آبزی ، کنار آبزی و خشک زی در تالاب فریدونکنار سرشماری شدند.
مقدس اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مهم تالاب بینالمللی فریدونکنار وجود درنای سیبری در فصل زمستان است که این گونه پرنده در خطر انقراض است.
وی یادآور شد: همچنین دو گونه قو، انواع غازها، اردکهای سرسبز، سرحنایی، نوکپهن، سیلوش و انواع گلوه از گونههای این منطقه هستند.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد: همچنین براساس مطالعات انجام شده 55 گونه گیاهی، 10 گونه ماهی، 6 گونه خزنده و 5 گونه دو زیست در منطقه فریدونکنار شناسایی شدند.
مقدس با تاکید بر استفاده از روشهای صید سنتی از جمله دوما در این منطقه گفت: جهت حفظ تنوع زیستی پرندگان در حال انقراض برخی از روشهای صید سنتی باید استفاده شود.
وی اظهار کرد: طرح مدیریت تالاب فریدونکنار از سال 82 تا 88 در راستای حفاظت از پرندگان تهیه شده که پیگیری این هستیم این طرح را از سال آینده اجرایی کنیم.
انتهای پیام
نظرات