در مراسمی با حضور مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی، معاون امور بینالملل وزارت امور خارجه کشورمان، سفیر و نماینده دایم کشورمان در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، روسا و مقامات سازمان های بینالمللی و جمع زیادی از هیاتهای سیاسی و دیپلماتیک در لاهه، از بنای یادبود قربانیان سلاح های شیمیایی که از سوی کشورمان اهداء و در محل سازمان منع سلاحهای شیمیایی نصب شده است، رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این مراسم در اولین روز از نشست سالانه هفدهمین کنفرانس کشورهای عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی که از 6 الی 10 آذرماه در شهر لاهه در حال برگزاری است، برگزار شد.
بنای یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی همزمان با پانزدهمین سال لازم الاجرا شدن کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی و تاسیس سازمان مربوط به آن با تلاش و هماهنگی سفارت کشورمان در لاهه و توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی ساخته و در محل این سازمان نصب شده است.
در این مراسم، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در سخنان کوتاهی اظهار کرد: "بنای یادبود احداث شده یادآور یاد و خاطره هزاران نفر انسان بیگناهی است که در سرتاسر جهان، از جمله بیش از یکصدهزار نفر شهروند بیگناه ایرانی، قربانی استفاده از سلاحهای شیمیایی هستند. کسانی که هنوز تعدادی زیادی از آنها زندهاند و درد و رنج ناشی از آثار این سلاحها را تحمل میکنند. این بنای یادبود برای آن است که ما هرگز یاد و خاطره قربانیان سلاحهای شیمیایی را که با اهداء جان و زندگیشان صلح را به بشریت هدیه کردهاند، فراموش نکنیم. همچنین نشان دهنده اراده استوار جامعه جهانی برای نابودی کامل سلاحهای کشتارجمعی از جمله سلاحهای شیمیایی در جهان است."
احمد اوزومجو، مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی و پانزدهمین سال تاسیس سازمان مربوط به آن، اظهار کرد: "تراژدی سردشت هنوز در خاطره ما زنده است. من هر سال در 29 آوریل به یاد تمام قربانیان سلاح های شیمیایی و 28 ژوئن به یاد قربانیان سردشت پیام همدردی صادر می کنم. هدف از بر پا کردن چنین بنای یادبودی آن است که ما همواره یاد و خاطره آنها که درد و رنج ناشی از استفاده از سلاح های شیمیایی را تحمل می کنند، زنده نگاه داریم و همچنین یادآور مسئولیت های ما در این سازمان است. تاسیس سازمان منع سلاح های شیمیایی ناشی از اراده جمعی جامعه بین المللی برای از بین بردن تمام سلاح های شیمیایی است. مسوولیت ما در سازمان، رها کردن بشریت از وحشت ناشی از استفاده از اینگونه سلاح هاست. راه طولانی تا رسیدن به اهداف کامل مسئولیت مان باقی مانده است و هنوز خطر آن به صورت کامل رفع نشده است. ما باید به صورت خستگی ناپذیری تلاش کنیم که کشورهایی که تاکنون عضو کنوانسیون نشده اند، به این کنوانسیون ملحق شوند."
غریب آبادی، سفیر و نماینده دایم کشورمان در سازمان منع سلاح های شیمیایی پس از پردهبرداری از این بنای یادبود گفت:"سفارت کشورمان در لاهه طی سالهای اخیر تلاش ها و اقدامات زیادی را به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطره جانبازان عزیز شیمیایی و انتقال پیام مظلومیت و درد و رنجی که طی سالیان طولانی به دلیل کاربرد سلاحهای شیمیایی توسط رژیم صدام حسین در جریان جنگ تحمیلی تحمل کرده اند، انجام داده است که از آن جمله می توان به اخذ مصوبه شورای اجرایی این سازمان جهت صدور پیام سالانه مدیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی به یاد قربانیان شیمیایی سردشت یاد کرد که همه ساله در 8 تیرماه صادر می شود."
غریب آبادی همچنین اضافه کرد:"از دیگر اقدامات صورت گرفته در همین راستا، اخذ مصوبه کنفرانس شانزدهم کشورهای عضو سازمان در آذر ماه 1390 میباشد که براساس آن سازمان موظف شده است شبکه بینالمللی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی را با هدف کمک به این قربانیان راهاندازی کند."
وی ابزار امیدواری کرد که این اقدامات بتواند یاد و نام جانبازان عزیز شیمیایی کشورمان را در عرصه بینالمللی زنده نگه دارد.
انتهای پیام
نظرات