اپراتور راکتور هستهیی بزنو در سوئیس اعلام کرد که این راکتور که به دلیل نقص فنی به طور خودکار خاموش شده بود، عصر روز پنجشنبه مجددا به شبکه برق وصل شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت اکسپو، اپراتور نیروگاه هستهیی بزنو روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد: پس از یک وقفه 24 ساعته، بلوک 2 نیروگاه هستهیی بزنو تولید برق را از سر میگیرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این شرکت اعلام کرد که نقص یک کلید امنیتی در بخش غیر هستهیی این نیروگاه عصر چهارشنبه موجب خاموشی خودکار آن شد.
در ادامه این بیانیه آمده است: این نقص با فعال کردن یک کلید ذخیره مشابه رفع شد.
این شرکت تاکید کرد که بازرسیهای انجام شده نشان داد که همه قطعاتی که تحت تاثیر این نقص قرار گرفته بودند اکنون به خوبی عمل میکنند.
شرکت اکسپو در بیانیهاش اعلام کرد که بازرسان نهاد ایمنی هستهیی فدرال سوئیس اجازه راهاندازی مجدد بلوک 2 را دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، به دنبال حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی ژاپن سوئیس بلافاصله واکنش نشان داد و پارلمان این کشور تصمیم گرفت انرژی هستهیی را به تدریج کنار بگذارد. طبق برنامه فعلی 5 راکتور هستهیی سوئیس تا سال 2034 تعطیل میشوند.
به گزارش ایسنا، به دنبال زمین لرزه و سونامی ماه مارس سال 2011 برق نیروگاه فوکوشیما دایچی قطع شد و سیستم خنککننده راکتورهای این نیروگاه از کار افتاد و به دنبال بالا رفتن بیش از حد دمای هستههای راکتور، چند انفجار هیدروژنی باعث نشت مواد رادیواکتیو در فضا و زمین شد و علاوه بر آن هسته این راکتورها دچار گداخت نسبی شد.
انتظار میرود کار برچیدن این راکتورها و پاکسازی منطقه چندین دهه به طول انجامد.
به دنبال حادثه هستهیی فوکوشیما هر 50 راکتور هستهیی باقیمانده ژاپن به تدریج برای بررسیهای دورهیی که در ژاپن هر 13 ماه یکبار الزامی است، تعطیل شدند. در ماه ژوییه دو راکتور در غرب ژاپن در واکنش به احتمال افزایش نیاز برق در ماه تابستان مجددا راهاندازی شدند، اقدامی که باعث عصبانیت فعالان ضدهستهیی شد و انجام تظاهرات پیدرپی در جلوی دفتر نخستوزیر ژاپن را در روزهای جمعه به همراه داشت.
پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی انرژی هستهیی یک سوم برق تولیدی ژاپن را تولید میکرد، اما پس از وقوع این حادثه اعتماد مردم ژاپن به ایمنی انرژی هستهیی از بین رفت و پس از آن نیز به جز دو راکتور نیروگاه هستهیی اوهی راکتورهایی که برای بررسیهای دورهیی تعطیل شده بودند مجددا راهاندازی نشدند.
ژاپن پیش از وقوع حادثه هستهیی نیروگاه فوکوشیما دایچی 54 راکتور هستهیی داشت.
انتهای پیام
نظرات