• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۳۹۱ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 91090100726

شهردار پیشین توکیو: ژاپن باید به سلاح هسته‌یی دست یابد

شهردار پیشین توکیو گفت که ژاپن اگر می‌خواهد جدی گرفته شود باید به سلاح هسته‌یی دست یابد.

شهردار پیشین توکیو گفت که ژاپن اگر می‌خواهد جدی گرفته شود باید به سلاح هسته‌یی دست یابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شینتارو ایشیهارا، شهردار پیشین توکیو روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران خارجی در توکیو گفت که ژاپن باید حداقل باید دست به کار شود تا به کلوپ قدرت‌های هسته‌یی اعلام‌شده بپیوندد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایشیهارا گفت: من فکر می‌کنم ژاپن باید حداقل تحلیلی را درباره هسته‌یی شدن انجام دهد. صدای دیپلماتیک کشورهای بدون سلاح هسته‌یی بسیار ضعیف است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شهردار پیشین توکیو سابقه‌ زیادی در زمینه بیان اظهارات مناقشه‌آمیز و زیر پا گذاشتن تابوهای فرهنگی دارد.

او در گذشته نیز تاکید کرده بود که ژاپن، تنها کشور جهان که در گذشته تحت حمله هسته‌یی قرار گرفته است، باید به سلاح هسته‌یی دست یابد.

اظهرات او با افکار عمومی در ژاپن که از قانون اساسی صلح‌طلب ژاپن حمایت می‌کنند و به دنبال حادثه هسته‌یی نیروگاه فوکوشیما دایچی ژاپن نسبت به انرژی هسته‌یی بی‌اعتماد شده‌اند تضاد دارد.

به دنبال زمین لرزه و سونامی ماه مارس سال 2011 برق نیروگاه فوکوشیما دایچی قطع شد و سیستم خنک‌کننده راکتور‌های این نیروگاه از کار افتاد و به دنبال بالا رفتن بیش از حد دمای هسته‌های راکتور، چند انفجار هیدروژنی باعث نشت مواد رادیواکتیو در فضا و زمین شد و علاوه بر آن هسته‌ این راکتورها دچار گداخت نسبی شد.

انتظار می‌رود کار برچیدن این راکتورها و پاک‌سازی منطقه چندین دهه به طول انجامد.

به دنبال حادثه‌ هسته‌یی فوکوشیما هر 50 راکتور هسته‌یی باقیمانده ژاپن به تدریج برای بررسی‌های دوره‌یی که در ژاپن هر 13 ماه یکبار الزامی است، تعطیل شدند. در ماه ژوییه دو راکتور در غرب ژاپن در واکنش به احتمال افزایش نیاز برق در ماه تابستان مجددا راه‌اندازی شدند، اقدامی که باعث عصبانیت فعالان ضدهسته‌یی شد و انجام تظاهرات پی‌درپی در جلوی دفتر نخست‌وزیر ژاپن را در روزهای جمعه به همراه داشت.

پیش از وقوع حادثه هسته‌یی نیروگاه فوکوشیما دایچی انرژی هسته‌یی یک سوم برق تولیدی ژاپن را تولید می‌کرد، اما پس از وقوع این حادثه اعتماد مردم ژاپن به ایمنی انرژی هسته‌یی از بین رفت و پس از آن نیز به جز دو راکتور نیروگاه هسته‌یی اوهی راکتورهایی که برای بررسی‌های دوره‌یی تعطیل شده بودند مجددا راه‌اندازی نشدند.

ژاپن پیش از وقوع حادثه هسته‌یی نیروگاه فوکوشیما دایچی 54 راکتور هسته‌یی داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha