سخنگوی مرکز مبادلات ارزی درباره اینکه مطابق با اعلام وزات صنعت و معدن، ثبت سفارش و واردات کالاهای مشمول اولویت 9 و 10 حدود 77 قلم کالا ممنوع شد اظهار کرد: بیشتر این کالاها، کالاهای لوکس و غیر ضرور هستند که با ممنوع شدن ورود این نوع کالاها به دلیل کاهش تقاضای ارز آثار آن را در ثبات بازار ارز در آینده خواهیم دید.
صمد کریمی در گفتوگو با خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب تاکید کرد: برنامه بانک مرکزی این است که جانب عرضه ارز را تقویت و جانب تقاضا را با همکاری وزارت صنعت و معدن و تجارت مدیریت کنیم.
وی افزود: در فاز اول فعالیت این مرکز فقط دو بانک ملت و بانک کشاورزی در مرکز حضور داشتند و در فاز دوم همه بانکهای عامل حضور یافتند و پذیرای مشتریان خود بودند و از تاریخ 14آبانماه مرکز وارد فاز سوم کاری خود شده است که در آن کلیه امور ارزی مشتریان توسط شعب ارزی انجام میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از اولویت سه تا اولویت هفتم در مرکز پوشش داده میشود گفت: در برخی ارزها مازاد تقاضا و در برخی ارزها مازاد عرضه وجود دارد که با هدایت واردکنندگان به کشورهای طرف عمده تجاری همانند هند،کره،چین و ترکیه و غیره منابع قابل عرضه توسط مرکز تا سه برابر میتواند افزایش یابد.
کریمی در مورد برنامههای مرکز گفت: برنامه های جدید مرکز مبادلات ارزی هنوز نهایی نشده است و برای فاز سوم امور مشخصی مدنظر است که می توان به برنامه های پوشش بیشتر تقاضاها اشاره کرد.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی درباره وضعیت نرخ ارز گفت: نرخ ارز متغیر و پویا است و عوامل موثر بر آن مشخص است و میتوان برای دورههای زمانی خاص پیشبینی هایی برای آن انجام داد و تا پایان سال جاری نوسانات نرخ ارز در مرکز محدود خواهد بود.
او اظهار کرد: متقاضیان باید توجه داشته باشند که میزان عرضه بر اساس منابع اختصاص یافته توسط شرکتهای مشمول ماده 27قانون بودجه سال 91 و صندوق توسعه ملی است که امیدواریم در آینده با ورود عرضهکنندگان جدید منابع تقویت شوند.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی گفت: توصیه ما به خانوارها و صاحبان کسب و کار، تولیدکنندگان، مصرفکنندگان، سرمایهگذاران، صادرکنندگان ، واردکنندگان و فعالان اقتصادی این است که مطمئن باشند بانک مرکزی به هیچ عنوان به دنبال نوسانات شدید نرخ ارز در بازار ارز ایران نیست، بلکه هدفش این است که در چارچوب نظام نرخ ارز شناور نوسانات را در دامنه مشخص کنترل و مدیریت کند.
همچنین کریمی در ادامه با بیان اینکه همکاران ما در شبکه صرافیهای مجاز سعی خواهند کرد که نرخ خودشان را با نرخ مرکز مبادلات ارزی کشور همگرا کنند گفت: همه دستاندرکاران و فعالان اقتصادی، مالی و بانکی، صرافان، صادرکنندگان، واردکنندگان و تولیدکنندگان باید با نهادهای قانونی که تخصص لازم را در مدیریت نرخ ارز دارند، هماهنگ باشند و ان شاءلله در راستای سیاستهای بانک مرکزی و همگرایی با نرخ اعلامی از سوی بانک مرکزی اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات