• چهارشنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91081710610
  • خبرنگار : 71214

"به زودی" کی فرا می‌رسد؟!

چایکاران همچنان چشم‌انتظار دریافت دستمزد...

چایکاران همچنان چشم‌انتظار دریافت دستمزد...

ماه‌ها از برداشت برگ سبز چای می‌گذرد اما ظاهرا هنوز زمان پرداخت مطالبات چایکاران که همچنان قرار است "به زودی" پرداخت شود، نرسیده است...

ماه‌ها از برداشت برگ سبز چای می‌گذرد اما ظاهرا هنوز زمان پرداخت مطالبات چایکاران که همچنان قرار است "به زودی" پرداخت شود، نرسیده است...

کشاورزان طلبکار با دست و باغ‌های خالی منتظرند تا موعد مقرر فرا برسد و با دریافت مطالبات‌شان به فکر سال زراعی آینده باشند اما تاکنون مسوولان زمان مشخصی را برای پرداخت بهای برگ سبز چای خریداری شده وعده نداده‌اند.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هر ساله کشاورزان مهرماه خود را به امید دریافت بهای زحماتشان به اردیبهشت - فصل برداشت مجدد - سپری می‌کنند تا پس از گذشت هفت ماه سختی و صرف هزینه، ماه‌های آسایش و راحتی را هم ببینند اما ظاهرا امسال همچون سال گذشته باید زمستان را منتظر باشند تا شاید مسوولان چاره‌ای برای گذران سختی معیشت آنها به کار بگیرند چون تمام سرمایه آنها برگ‌های سبز بوده که در کیسه‌های امید پر کرده و تحویل داده‌اند.

سال گذشته که متفاوت از سال‌های ماقبلش بود و کشاورزان هشت ماه پس از پایان فصل برداشت دسترنج‌شان پرداخت شد و برخلاف سالهای گذشته نه تنها کود برای باغات تامین نشد بلکه از کیسه‌ای 5000 تومان به کیسه ای 21 هزار تومان رسید.

پرداخت یک سوم از مطالبات چایکاران

در این زمینه رییس اتحادیه چایکاران شمال به ایسنا گفت: " حدود 22 میلیارد تومان از بهای برگ سبز چای فروخته شده در اردیبهشت ماه پرداخت شد و دیگر هیچ وجهی به حساب چایکاران واریز نشده، این درحالیست که مبلغ پرداخت شده تنها حدود یک سوم از مطالبات کشاورزان است".

ایرج هوسمی با اشاره به تلاش نمایندگان مجلس و ابراز امیدواری مسوولان برای پرداخت مابقی مطالبات در آینده نزدیک، تصریح کرد: " 54 هزار خانوار چایکار معیشت خود را از فروش برگ سبز چای تامین می‌کنند وعلاوه بر آن باید باغات خود را برای تولید مجدد آماده کنند اما در حال حاضر برای امرار معاش خود هم با مشکل مواجه هستند".

به گفته وی "اغلب باغ‌های چای که باغات بزرگ هستند به دلیل مقرون به صرفه نبودن تولید و ناتوانی در پرداخت هزینه‌های کارگری و تولید به جنگل‌های متروکه تبدیل شده است".

رییس اتحادیه چایکاران شمال با انتقاد از پرداخت نشدن تسهیلات به چایکاران اظهار کرد: "برنامه‌ریزی و سیاستگذاری نامناسب برای تولید چای به عنوان یکی از محصولات کشاورزی با ارزش در کشور از مهمترین دلایل وجود معضلات فعلی در این بخش است چراکه در گذشته که اداره امور چای برعهده سازمان چای سابق و وظایف بازار آن در اختیار وزارت بازرگانی بود، مشکل خاصی وجود نداشت و اقتصاد منطقه تحت تأثیر چایکاری بود اما متأسفانه تغییر سیاست‌های کلان و واگذاری این بخش به وزارت جهاد کشاورزی حاصلی جز ویرانی بخش و پریشانی برای چایکار نداشته است".

به اعتقاد وی در گذشته کشاورز چایکار به صورت منظم کود و مساعده دریافت می‌کرد اما اکنون نه تنها از کود و مساعده خبری نیست بلکه بهای برگ سبز را هم به چایکاران نمی‌دهند".

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha