• چهارشنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91081006370
  • خبرنگار : 71214

/اعتبار رسانه، اعتماد مخاطب/

رییس سازمان توسعه تجارت درغرفه ایسنا خبر داد: بازنگری در کالاهای ممنوعه صادراتی

رییس سازمان توسعه تجارت درغرفه ایسنا خبر داد: بازنگری در کالاهای ممنوعه صادراتی

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به این‌که هرگونه محدودیت و ممنوعیت در صادرات کالاهای تولیدی می‌تواند آثار منفی بر بازار‌های صادراتی داشته باشد، از بازنگری در 52 قلم کالای ممنوعه صادراتی در آینده نزدیک خبر داد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به این‌که هرگونه محدودیت و ممنوعیت در صادرات کالاهای تولیدی می‌تواند آثار منفی بر بازار‌های صادراتی داشته باشد، از بازنگری در 52 قلم کالای ممنوعه صادراتی در آینده نزدیک خبر داد.

حمید صافدل با حضور در غرفه ایسنا، در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در راستای مصوبه‌ی هشتم مهرماه سال جاری لیست کالاهای ممنوع‌شده برای صادرات را استخراج کرده و سازمان تجارت نیز آن را براساس مصوبه‌ی دولت و تاییدیه کارشناسان این سازمان به گمرک اعلام کرده است، اما سازمان حمایت و سازمان توسعه تجارت آمادگی خود را برای بازنگری در کالاهایی که مازاد تولید در آنها وجود دارد، اعلام می‌کنند.

وی با بیان این‌که هرگونه ممنوعیت و محدودیت می‌تواند اثر‌هایی را در بازار‌های صادراتی داشته باشد، خاطر نشان کرد: به همین دلیل سازمان توسعه تجارت همیشه درصدد بوده علی‌رغم در نظر‌گرفتن تمامی دیدگاه‌های کارشناسان و ملاحظات ملی هیچ کالایی برای صادرات دچار محدودیت و ممنوعیت نشود، اما در این مقطع خاص به دلیل نوسانات نرخ ارز بسیاری از تغییرات در واردات و صادرات حاصل شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه تصریح کرد: برخی نگرانی‌های ایجاد شده مبنی بر این بود که بعضی از کالاهای وارداتی احیانا تلفیقی از کالاهایی است که یارانه غیرمستقیم دریافت می‌کنند. این درحالی است که واحد‌های پایین‌دستی نیازشان را به این کالاها اعلام کرده بودند و در این راستا درصدد شدیم تا در مدت کمی بازنگری صورت گیرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که برخی از کالاهای پتروشیمی نیز در لیست کالاهای ممنوعه برای صادرات قرار گرفتند، عنوان کرد: در کالاهای پتروشیمی در سال‌های پیش شاهد سرمایه‌گذاری‌ها و بازار‌های خوبی بودیم که باید آنها را حفظ کنیم و بنا بر همین ضرورت برخی از کالاهای پتروشمی براساس وعده‌های داده شده با دریافت نظرات کارشناسان در مدت کوتاهی اصلاح و بازنگری شده و می‌توانند با وضع ما‌به‌التفاوت و تعرفه صادرات خود را از سر گیرند.

صافدل ادامه داد: اختلاف ارزی در ماده اولیه‌ وارداتی، مصرف و نیاز بازار داخلی، مصرف واحد‌های تولیدی و داخلی و غیره از جمله عوامل اعلام ممنوعیت برای صادرات یک کالای خاص بوده که ممکن است برای برخی از کالاها به دلیل آنکه در این فرآیند یارانه‌های غیرمستقیم دریافت کرده و اثر خود را در تولید کشور نشان می‌دهد با وضع مابه‌التفاوت و عوارض صادراتی مجددا اصلاح شده و کماکان صادراتشان ادامه داشته باشد.

رییس سازمان توسعه تجارت در پایان با اشاره به این‌که در مدت کوتاهی بازنگری‌ها براساس شاخص‌هایی مانند شدت نیاز داخل، مدیریت واردات، ارز‌بری بر مبنای ارز مرجع و غیره انجام می‌شود، تصریح کرد: امیدواریم براساس وعده‌ای که از سازمان حمایت گرفته‌ایم و با توجه به این‌که آنها از هم‌اکنون آمادگی خود را اعلام کرده‌اند با ارائه‌ی پیشنهادات از سوی تشکل‌ها، اتحادیه‌ها، انجمن‌های صنفی و صاحبان صنایع به سازمان حمایت این درخواست‌ها و بازنگری‌ها در کوتاه‌ترین زمان انجام شود.

به گزارش ایسنا، براساس تصمیم هیات وزیران و با توجه به تصمیمات اتخاذ‌شده در جلسه‌ی هماهنگی که در سوم آبان‌ماه سال جاری برگزار شده است، صادرات 52 قلم کالا که با ارز مرجع به کشور وارد می‌شوند ممنوع شد.

گندم، آرد، شکر، قند، روغن نباتی، گوسفند زنده، گوشت قرمز، کاتد مس، مفتول مسی، پوست خام، انواع لاستیک خودرو، انواع محصولات پلیمری، ماشین‌آلات صنعتی و راهسازی وارداتی، قطعات خودروی وارداتی، انواع کاغذ، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه سویا، شمس آلومینیوم، شمش فولاد، قراضه آهن، ضایعات پت، آخال کاغذ، سولفور مولیبدن، انواع چوب، چای وارداتی، جوش شیرین، وت بلو(گاوی و گوسفندی)، استایرن مونومر، انواع برنج وارداتی، پلی اتیلن pe، انواع علوفه، پلی پروپیلین pp، انواع شیرخشک، پلی اتیلن ترفتالات pet، انواع کره حیوانی، پی وی سی pvc، انواع محصولات فولادی، پلی استایرن ps، دوده کربن، دی اکتیل فتالات dop، سولفات سدیم، اکریلونیتریل بوتادین استایرن abs، کربنات سدیم، کریستال ملامین، سود کاستیک، اسید سولفوریک، LAB، بنزن، تخم مرغ نطفه‌دار و تخم مرغ خوراکی کالاهایی هستند که صادرات آنها ممنوع شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha