نمایندگان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، بسیج دانشجویی، جنبش عدالتخواه و همچنین تشکیلات دفتر تحکیم وحدت با برگزاری میزگردی پیشنهاد دادند که از تاریخ ششم تا سیزدهم آبان ماه با عنوان هفته جنبش دانشجویی، عدالتخواهی و استکبارستیزی نامگذاری شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در میزگردی که با حضور نمایندگان دانشجویان مستقل، جنبش عدالتخواه داشجویی، بسیج دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت برگزار شد، امیریان دبیر دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: وقتی راجع به فساد و مبارزه با فساد حرف میزنیم، نباید این مقولات را صرفا اقتصادی بپنداریم. فساد یک مقوله صرفا اقتصادی نیست و مبارزه با فساد هم الزامات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارد، همچنان که عدالت صرفا اقتصادی و حتی اجتماعی نیست و در اندیشه سیاسی ما میباید عدالت را در بعد سیاسی هم در نظر داشت. همچنان که پیشرفت یک مقوله صرفا اقتصادی نیست و میباید با نگاه جامع به آن نگریست.
وی افزود: لازمه مبارزه با فساد هم کشف شبکههای قدرت و ثروت و نگاه نهادی به آن است، نه تهیه یک لیست از مفسدان اقتصادی که در جیب آقای رییسجمهور است و معلوم نیست چه وقت منتشر میشود.
امیریان در ادامه با طرح این سوال که شبکه فساد و روابط قدرت ثروت چگونه است؟ ادامه داد:آیا ثروت افراد به اعتبار اجتماعی و سیاسی آنها منجر میشود یا برعکس؟ سیاسیون به واسطه اعتبار و قدرت سیاسی خود ثروتاندونزی میکنند آن هم از بیتالمال مسلمین و از طریق خصوصیسازیهای دروغین که باید آن را اختصاصی سازی نامید. اگر به ساختارهای اقتصادی و سیاسی موجود بنگریم میبینیم که ظاهرا جای برخی از افراد اشتباه شده است. در نهادی مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام که میباید فصلالخطاب مجلس و شورای نگهبان باشد، مدیرعامل یک بانک خصوصی حضور دارد و برعکس در اتاق بازرگانی ایران که میباید محل تجمع صاحبان نظر و سرمایه اقتصادی باشد، سیاسیون حضور دارند، آیا اینها شبهه فساد ایجاد نمیکند؟ و آیا این نهادها به وظیفه خود عمل کردهاند؟
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: مشکل امروز در مقایسه با دوران دفاع مقدس این است که فقط یک جناح سیاسی خاص موسوم به جناح بازار در این سفره چرب و نرم شریک نیست. در ترکیب امروز اتاق هم سرمایهدار و مدیر دولت اصولگرا میبینید و هم اصلاحطلب و کارگزارانی و آنچه که به جایی نمیرسد، صدای ملت است. با این اوصاف چگونه میتوان از پیشرفت و عدالت سخن گفت؟ آیا تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی محقق میشود؟ آیا اساسا این اتاقهای بازرگانی واقعا تولیدکننده، صنعتگر، مولد و صادرکننده هستند؟ یا اینکه طبقه دلال، بورسباز، واردکننده و بانکدارهای بهرهباز هستند؟
امیریان در ادامه با انتقاد از برخی نامهنگاریهای صورت گرفته در حد روسای قوا، گفت:به نظر بنده این اقدامات جز تنشآفرینی و تضعیف ملی نتیجهای ندارد و تنها روند تحقق عدالت و پیشرفت را کند خواهد ساخت. البته ملت هوشیارند و نخبگان دلسوزی هم هستند که مطالبات رهبری و آرمانهای حضرت امام (ره) را پیگیری میکنند و نمیگذارند، در روند رو به جلوی نظام اسلامی، خلل کلی به وجود آید.
دبیر دفتر تحکیم وحدت در ادامه با انتقاد از طرح مطرح شده در مجلس و شرایطی که این طرح برای کاندیداهای ریاست جمهوری مدنظر دارد، افزود: من البته امیدوارم نمایندگان مجلس به این طرح رای ندهند و شورای نگهبان هم با دقت بر این مساله نظارت کند، نباید نتیجه بگیریم که فقط سابقهدارهای مدیریتی و لایههای سنتی سیاسی کشور لیاقت مدیریت کلان را دارند.باید راه را برای نقشآفرینی جوانان باز کرد، همچنان که در دهه 60، دانشجویان خط امام به واسطه پیشگامی در عرصه انقلاب، جهاد و جنگ در جامعه مطرح و مقبول شدند تا جایی که حتی با رای ملت به مجلس شورای اسلامی هم راه یافتند. در دهه 60 این دانشجویان بودند که لیبرالهای کهنهکار و بازاریهای محافظهکار و سنتی را کنار زده و آرمانگرایی و انرژی جوانی را وارد ساختارهای فرسوده نمودند. این تجربه میتواند در شرایط کنونی هم به کار آید، نه اینکه شاهد حضور کاندیداهای تکراری و سنتی دورههای گذشته انتخابات در انتخابات اخیر هم باشیم و باز هم آنها بر ملت تحمیل شوند. انقلاب اسلامی هنوز در اول راه است و فقط جوانان عدالتخواه و آرمانگرا میتوانند در تحقق ایران 1404 به مثابه الگوی منطقهای موثر شوند.
به گزارش ایسنا، در این مراسم همچنین کدیور نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به اهمیت مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: چند سال قبل قوه قضاییه با کسی مانند شهرام جزایری برخورد کرد و این برای مدتها سند افتخار قوه قضاییه شده بود و هر موقع صحبت از مبارزه با مفاسد اقتصادی میشد، این موضوع را مطرح میکردند و اکنون نیز که بحث فساد سه هزار میلیارد تومانی مطرح شده، جنبش دانشجویی باید مواظب باشد که مبارزه با مفاسد اقتصادی در همین حد متوقف نشود و پیگیر مبارزه با مفاسد اقتصادی از سوی مقامات مربوطه باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اهمیت عداللت و پیام مقام معظم رهبری در تاریخ 6 /8/ 81 به گردهمایی دانشجویان و تاکید ایشان بر موضوع پیگیری عدالت از سوی دانشجویان، گفت: برخی از جریانات دانشجویی متاسفانه در حال تبدیل شدن به پیادهنظام برخی از جریانهای سیاسی اصولگرا هستند و نباید دانشجویان وارد چنین فضاهایی شوند و تبدیل به پیادهنظام برخی از احزاب شوند.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی همچنین به مصوبه کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در مورد اصلاح قانون انتخابات اشاره و با انتقاد از آن،گفت: این قانون باعث تشکیل مافیا در درون کشور میشود و نباید دانشجویان با این موضوع برخورد سیاسی کنند؛ چراکه اگر این مصوبه تبدیل به قانون شود، این باعث میشود که انقلاب در مصادره برخی از اشخاص و گروههای سیاسی قرار بگیرد .
کدیور در ادامه سخنان خود با وارد کردن انتقادات دیگری به مصوبه کمیسیون شوراها از جمله اینکه این که باعث میشود اموال عمومی برای گروههای خاص هزینه شود، گفت: اگر جریان دانشجویی خود را در این قضیه منفعل بداند، فاتحه بسیاری از آرمانها را باید بخواند. نباید نسبت به این اتفاق برخورد گزینشی کند.
وی افزود: کسانی این طرح را مطرح کردند که صحبت از اصولگرایی میکنند و بسیار ضروری است که جنبش دانشجویی نسبت به این قضیه حساس باشد.
کدیور همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تلاشهای این تشکل جهت پیگیری مطالبات و رهنمودهای مقام معظم رهبری از جمله در مورد مباحث اقتصادی، اظهار کرد: ما در این ارتباط با تعدادی از نمایندگان مجلس صحبت کردیم و این موضوع مطرح شد که لوایح اقتصادی قبل از اینکه در صحن مجلس به صورت علنی مطرح شود به بدنه تشکلهای دانشجویی منتقل شود تا دانشجویان در ارتباط با اساتید این طرحها را بررسی کنند و دیدگاههای خود را در این ارتباط به نمایندگان منتقل کنند.
وی همچنین به تشکیل کمیسیون صنعت و کشاورزی در این تشکل دانشجویی اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم مهند حامد نماینده بسیج دانشجویی نیز با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به دانشجویان در تاریخ 6 /8 /81 و تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع عدالت، گفت: مناسب است که از تاریخ ششم که سالگرد پیام مقام معظم رهبری است تا سیزدهم آبان به عنوان هفته جنبش دانشجویی، عدالتخواهی و استکبارستیزی نامگذاری شود.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری این پیام را زمانی مطرح کردند که بحث رفاهطلبی بین مسئولان زیاد بود و به دانشجویان اعلام کردند گفتمانی که باید مطرح و پیگیری شود، گفتمان عدالتخواهی است و در سال 84 نیز همین گفتمان در انتخابات ریاستجمهوری رای آورد.
نماینده بسیج دانشجویی گفت: مسئولان باید توجه کنند که این پیام مقام معظم رهبری فقط مربوط به دانشجویان نیست و باید آنها به این موضوع توجه داشته باشند و مسئولان ما در صورتی میتوانند الگو باشند که مردمی و سادهزیست باشند.
همچنین در این میزگرد معین رییسی عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به اهمیت عدالت برای این تشکل دانشجویی گفت: ما هر موقع در جامعه به موضوعی که ناشی از بیعدالتی باشد، برخورد میکنیم نسبت به آن واکنش نشان میدهیم.
وی با بیان اینکه عدالتطلبی شان حقیقی جنبش دانشجویی است، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی عدالت یکی از مولفههای اصلی است و در گفتمان امام نیز ما شاهد پررنگ بودن این موضوع هستیم.
این فعال دانشجویی افزود: بعد از جنگ ما بایک اتفاق ناگوار در سطح مسئولان روبرو میشویم و آن تضعیف عدالتطلبی است و بعضا مسابقه برای جنگ قدرت و ثروت تبدیل به ارزش میشود.
رییسی با بیان اینکه رهبری همواره بر موضوع عدالت و معنویت تاکید کردهاند، گفت: در دوران اصلاحات شاهد افول عدالت و معنویت بودیم تا جایی که عاشورا را نتیجه خشونت پیامبر عنوان کردند.
وی همچنین به ویژگیهای جنبش دانشجویی اشاره کرد و تصریح کرد: از ویژگیهای مهم جنبش دانشجویی، فرهیختگی، نیروی جوانی و داشتن نگاه ارزشی به مسائل است.
این فعال دانشجویی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به بحث اقتصاد مقاومتی گفت: کارگروهی نیز در این ارتباط در این تشکل دانشجویی ایجاد شده که این کارگروه بعد از سیر مطالعاتی خود به ارائه نقطه نظر و راهکار در این ارتباط میپردازد و تلاش میکند خروجی خود را در اختیار مسئولان قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات