رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با هشدار نسبت به تغییر الگوی انتقال ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده، بر لزوم توجه بیش از پیش به برنامههای کاهش آسیب به منظور جلوگیری از بازگشت موج دوم ایدز در کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر عباس صداقت در حاشیه نخستین کنگره بینالمللی «پژوهشهای HIV»، گفت: همچنان بیشترین عامل انتقال ایدز در کشور از طریق اعتیاد تزریقی است.
وی افزود: اما مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در سطح کشور این هشدار را میدهند که آمار انتقال بیماری HIV/ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده و همچنین ابتلای زنان به این بیماری در حال افزایش است. بر این اساس در برنامههای کاهش آسیب و همچنین برنامههای نگهدارنده در میان معتادان تزریقی مواد تاکید داریم.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به مشاهدات انجام شده در تغییر الگوی انتقال ایدز تاکید ما بیشتر بر روی ارتباطات جنسی ناسالم است. تهدید دیگر که به ویژه جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار میدهد، افزایش استفاده از مواد روانگردان و محرکهاست، چرا که این مواد به طور غیرمستقیم میتوانند عاملی برای ارتباطات جنسی محافظت نشده باشند.
صداقت افزود: بر این اساس به منظور افزایش آگاهی مردم از این بیماری، تاکید برنامههای امسال ایدز بیشتر در زمینه آموزش و اطلاعرسانی است. بر این اساس ارتباطات بهتری با سازمان صدا و سیما، شهرداری، مترو، راه آهن و قطارهای مسافربری، هواپیمایی و ... برقرار شده است تا به این ترتیب پیامهای خود به مردم برسانیم.
وی درباره آخرین آمار مبتلایان به ایدز در کشور، گفت: طبق آخرین برآوردها، حدود 24 هزار مورد HIV/ ایدز در کشور شناسایی شدهاند و تحت پوشش برنامههای مراقبتی قرار گرفتهاند. بر اساس مدلهای ریاضی تخمین زده میشود که حدود 93 هزار مورد مبتلا به این بیماری در کشور حضور دارند. به این ترتیب حدود 70 هزار مورد مبتلا در کشور وجود دارند که از وضعیت ابتلای خود آگاه نیستند. تعداد زیادی از این 70 هزار نفر را جوانان و نوجوانان تشکیل میدهند.
صداقت افزود: بر اساس آمار تجمعی، 67 درصد علت انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی بوده است و 10 درصد آن مربوط به انتقال جنسی است. در سال 90 الگوی انتقال از طریق روابط جنسی تغییر زیادی داشته است، به طوری که 20 درصد موارد انتقال در سال 90 از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده بوده است.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با تاکید بر آنکه تمام خدمات مشاوره، آزمایش و درمان بیماری ایدز کاملا رایگان و محرمانه انجام میشود، افزود: تلاش کردهایم مراکز مشاوره مربوط به این بیماری را در کشور گسترش دهیم؛ به طوری که در حال حاضر تمام استانهای کشور به این مراکز مجهز شدهاند و در هر شهرستان میتوان از طریق شماره 118، شماره تلفن مراکز مشاوره آن شهرستان را دریافت و اطلاعات لازم را کسب کرد.
صداقت ادامه داد: در حال حاضر بیش از 104 مرکز مشاوره و 90 پایگاه مشاوره در کشور به منظور ارائه اطلاعات در مورد روشهای پیشگیری، انتقال و ...بیماری ایدز فعال هستند.
وی افزود: در مورد بیماری HIV هیچ درمان قطعی وجود ندارد، اما پیشگیری از آن بسیار راحت است. هر کس که به رفتاری ناسالم به لحاظ ارتباطات اجتماعی نظیر اعتیاد، سوء مصرف مواد و ارتباطات جنسی خارج از چارچوب خانواده مبادرت داشته، صرف نظر از سن و جنس میتواند در معرض ویروس HIV قرار گیرد. از آنجا که کشور ما، کشوری جوان است در مورد این بیماری بیشتر تاکیدمان بر روی جوانان و نوجوانان است.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ادامه داد: از تمام سازمانهای مرتبط با این موضوع نظیر ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان زندانها، سازمان بهزیستی و ... درخواست داریم که به برنامههای کاهش آسیب بیش از پیش توجه شود و این برنامهها ادامه یابد تا با بازگشت موج دوم این بیماری مواجه نشویم.
انتهای پیام
نظرات