• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۱ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91073019623

نگاهی به مصوبه جدید مجلس درباره رابطه یارانه و نرخ ارز

نگاهی به مصوبه جدید مجلس درباره رابطه یارانه و نرخ ارز

در حالی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی، پرداخت یارانه نقدی از محل منابع حاصل از فروش ارز را ممنوع کردند که پیش از این دست‌اندرکاران اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بارها تاکید کرده بودند که دولت برای تامین منابع یارانه نقدی از مابه‌التفاوت دلار با نرخ مرجع و آزاد استفاده نمی‌کند.

در حالی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی، پرداخت یارانه نقدی از محل منابع حاصل از فروش ارز را ممنوع کردند که پیش از این دست‌اندرکاران اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بارها تاکید کرده بودند که دولت برای تامین منابع یارانه نقدی از مابه‌التفاوت دلار با نرخ مرجع و آزاد استفاده نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) محمد رضا فرزین دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها پیش از این اظهار کرده بود که افزایش قیمت دلار هیچ دخلی برای دولت ندارد.

فرزین در مورد اینکه گفته می‌شود دولت برای تأمین بودجه یارانه نقدی قیمت دلار را افزایش داده نیز تصریح کرده بود: به هیچ وجه چنین چیزی صحت ندارد، زیرا اولا نهادهای نظارتی در مورد منابع هدفمندی یارانه‌ها فعال هستند و به علاوه دولت همه دلارهای خود را به نرخ 1226 تومان عرضه می‌کند و بنابر این هیچ درآمدی از افزایش قیمت دلار نصیب دولت نمی‌شود.

البته وی پس از راه‌اندازی بازار مبادلات ارزی در در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامه‌ای برای تامین منابع مالی گام دوم هدفمندی یارانه‌ها از محل افزایش نرخ ارز دارد یا خیر؟ گفته بود: پیشنهادی در این خصوص به دولت ارائه شده اما هنوز جمع‌بندی انجام نشده، ضمن آنکه بانک مرکزی ارز را با نرخ 1226 تومان به فروش می‌رساند.

فرزین همچنین اعلام کرده بود که منابع هدفمندی در چارچوب شرایط کنونی و با ادامه روال فعلی و عدم اجرای فاز دوم، تا پایان سال مشخص است. در واقع جمع‌بندی ما این است که مجموع منابعی که از محل فروش پنج فرآورده اصلی نفت خواهیم داشت منجر به حدود 27 هزار میلیارد تومان درآمد می‌شود. در مورد گاز نیز بیش از شش هزار میلیارد تومان، برق کمی بیش از سه هزار میلیارد تومان و در مورد آب نیز درآمد کمی وجود خواهد داشت. البته این درآمدها بدون هیچگونه افزایش در قیمت‌ها خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که بخش دیگری از منابع مربوط به ردیف‌های بودجه‌ای است، گفته بود: اکنون حدود 40 تا 41 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم می دهیم و با مجموع ارقامی که در بودجه پیش بینی شده و همچنین با ارقامی که از دستگاه‌های مختلف می‌گیریم منابع هدفمندی برای این مرحله کفایت می‌کند و برای اجرای قانون با این روش تا پایان سال هیچ محدودیت و کسری نداریم و در نتیجه نگرانی‌ درباره تامین منابع مالی هدفمندی وجود ندارد که بخواهیم منابعی را از محل دیگری تامین کنیم.

در همین زمینه هم طی یکی دو ماه گذشته بارها وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرده بود که منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها مشخص است و امکان اینکه از محل دیگری تامین شود وجود ندارد.

شمس‌الدین حسینی در آخرین حضورش در یک برنامه تلویزیونی هم در پاسخ به سوالی درباره استفاده از منابع حاصل از افزایش نرخ ارز در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: این امر امکان پذیر نیست و دولت هر آنچه قانون بودجه برایش تعیین کرده در همان چارچوب عمل می‌کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح امروز (یکشنبه) با تصویب طرحی، پرداخت یارانه نقدی از محل منابع حاصل از فروش ارز را ممنوع کردند.

به موجب ماده واحده طرح حمایت از سرمایه‌گذاری‌های عمرانی و تولید ملی، قانون بودجه سال 91 به این شکل اصلاح می‌شود که تمامی منابع حاصل از فروش ارز ناشی از صادرات نفت خام و میعانات گازی سهم دولت، بخشی از منابع عمومی دولت محسوب می‌شود و دولت حق هزینه‌ کردن این منبع را برای موارد خاص مثل پرداخت یارانه نقدی، به استثنای جزئی از قانون بودجه سال 91، ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha