• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91072516355

ایسنا گزارش می‌دهد:

دلایل توقف پروژه ربات انسان‌نمای سورنا

دلایل توقف پروژه ربات انسان‌نمای سورنا

در حالی که پروژه توسعه ربات انسان‌نمای سورنا به دلیل مشکلات به وجود آمده مدتهاست متوقف شده، معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) از ساخت یک ربات انسان‌نمای جدید توسط دانشگاه تهران خبر داد.

در حالی که پروژه توسعه ربات انسان‌نمای سورنا به دلیل مشکلات به وجود آمده مدتهاست متوقف شده، معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) از ساخت یک ربات انسان‌نمای جدید توسط دانشگاه تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ربات انسان‌نمای سورنا 2 در تاریخ دوازدهم تیر 1389 با حضور رئیس‌جمهوری، مقامهای دانشگاه و وزارت صنایع و معادن سابق در سالن اجلاس سران رونمایی شد. سورنا 1 به عنوان نمادی برای اعلام آغاز پروژه طراحی، ساخت و هوشمندسازی ربات انسان‌نمای سورنا، در سال 1387 ارائه شده بود.

سورنا 2 توسط انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن و مرکز وسایل نقلیه پیشرفته دانشگاه تهران (CAV) ساخته شده است. سورنا 2 هم‌اکنون دارای 12 درجه آزادی در پاها، 8 درجه آزادی در دستها و 2 درجه آزادی در سر است. گام برداشتن آرام و شبیه انسان، حرکات منظم دست و پا و حرکات مشابه رفتار انسانی و همچنین ایستادن روی یک پا، از ویژگیهای سورنا 2 است.

در ادامه و در تاریخ نوزدهم مرداد سال 1389 قرارداد پروژه‌ فاز سوم توسعه‌ ربات انسان‌نمای سورنا بین انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه‌ صنایع و معادن و مرکز وسایل نقلیه پیشرفته دانشگاه تهران (CAV) امضا شد. این در حالی است که اجرای فاز سوم ربات سورنا در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و مدتهاست که خبری از پیشرفت ساخت این ربات در دست نیست.

از سوی دیگر در سال 2011 بزرگترین انجمن حرفه‌ای دنیا به نام IEEE با تحلیل روباتهای پیشرفته دنیا نام ربات انسان‌نمای سورنا را در ردیف پنج ربات صاحب نام جهان قرار داد. این در حالی است که در تازه‌ترین گزارش این انجمن ربات سورنا به دلیل توقف اجرای فازهای توسعه‌ای آن با تنزل رتبه در بین سیزده ربات برتر دنیا قرار گرفته است.

با وجود شهرت جهانی ربات سورنا، دبیر انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن که ایده‌پرداز اولیه ساخت این ربات بوده است، در گفت‌وگو با ایسنا با ابراز تاسف از توقف اجرای فاز توسعه ربات سورنا گفت: در ژاپن تنها یک ربات انسان‌نما به نام آسیمو و در اسپانیا هم یک ربات به نام چارلی وجود دارد که همه سرمایه‌گذاریها روی آنها انجام می‌شود، این در حالی است که در ایران همه به دنبال اجرای پروژه مختص به خود هستند.

حمید توکلی افزود: متاسفانه نهادهای علمی دولت حمایت لازم را از ادامه توسعه سورنا نکردند و به همین دلیل این پروژه مدتهاست که متوقف شده است. از سوی دیگر سازمان گسترش با دانشگاه تهران قرارداد ساخت یک ربات دیگر را بسته که به نظر می‌رسد پیشرفت آن بسیار پایین است.

در همین حال مهرداد صباغی، معاون فناوری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دلایل توقف اجرای پروژه فاز سوم توسعه ربات انسان‌نمای سورنا گفت: هم‌اکنون پروژه ساخت ربات انسان‌نمای دیگری با همکاری دانشگاه تهران در دست اجراست که به خوبی پیش می‌رود.

وی افزود: این ربات هوشمند قابلیت تعامل با انسان را دارد، به طوری که می‌توان با آن حرف زد. سپس ربات حرف را پردازش کرده و واکنش نشان می‌دهد.

او درباره این‌که گفته می‌شود سازمان گسترش قصد دارد ربات انسان‌نمای سورنا را در ازای پرداخت 500 میلیون تومان از انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن بخرد، گفت: چنین چیزی صحت ندارد. سورنا در حوزه ربات تبدیل برند شده است، اما توسعه آن با مشکلاتی مواجه شده که باید حل شود و در صورت حل این مشکلات سازمان گسترش از توسعه آن حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha