• شنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92042917417

دبیر انجمن تحقیق و توسعه:

تیم سورنا کمتر از تیم کی‌روش نبود!

تیم سورنا کمتر از تیم کی‌روش نبود!

دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن با ارسال نمابری با اشاره به مشکلات به وجود آمده برای پروژه ساخت و توسعه روبات انسان نمای سورنا از مهاجرت برخی از نخبگان فعال در این پروژه به خارج از کشور به دلیل بی‌توجهی مسئولان خبر داد.

دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن با ارسال نمابری با اشاره به مشکلات به وجود آمده برای پروژه ساخت و توسعه روبات انسان نمای سورنا از مهاجرت برخی از نخبگان فعال در این پروژه به خارج از کشور به دلیل بی‌توجهی مسئولان خبر داد.

به گزارش ایسنا، حمید طاهباز توکلی در این نمابر نوشته است: "استقلال، معنایی جز قدرت اقتصادی ندارد. برای نیل به استقلال واقعی باید به به استقلال اقتصادی روی آورد. در دنیای امروز، حتی قدرت نظامی و قدرت سیاسی نیز تابعی از قدرت اقتصادی هستند و همه اینها، ممکن نیست، مگر از طریق تقویت «صنعت ملی».

نقش و اهمیت «صنعت» در دستیابی به «توسعه پایدار» آنقدر بالاست که تاریخ توسعه یافتگی با «صنعتی شدن» قرین شده و تمدن صنعتی، مبنای تقسیم‌بندی ادوار تاریخ قرار گرفته است. این تقارن تا حدی است که بسیاری از متفکران توسعه این دو را (توسعه یافتگی و صنعتی شدن) را یکی دانسته‌اند."

گروه ساخت ربات سورنا

در ادامه این نمابر آمده است: "اما، «صنعتی شدن» و «توسعه صنعت» به پیش‌شرط‌های بزرگی نیاز دارد که یکی از مهم‌ترین آنها «فرهنگ صنعتی» است. در یک تعبیر ساده، فرهنگ صنعتی، یعنی داشتن تعهد جمعی نسبت به توسعه صنعت، همانند تعهد، حمایت و تشویق دولت و ملت از پیشرفت ورزش در عرصه‌های بین‌المللی که در ایران به خوبی قابل مشاهده است. در حالی شاهد این هستیم که پس از تلاش‌های شبانه‌روزی تیم 24 نفره‌ای از دانشجویان و فعالان دانشگاهی روی پروژه طراحی و ساخت ربات انسان‌نمای سورنا و رونمایی باشکوه و موفقیت‌آمیز سورنا در 24 آذر ماه سال 1387 و همچنین 12 تیر ماه 1389، که با بازتاب خبری بسیار وسیع و گسترده در عرصه ملی و بین‌المللی همراه بوده است، ‌متاسفانه نه تنها شاهد حمایت و تشویقی از سوی دولت برای تیم مذکور نبودیم بلکه چندین نفر از دانشجویان و نخبگانی که در این پروژه کار می‌کردند به دلیل بی‌توجهی مسئولان به خارج از کشور مهاجرت کردند.

این در حالی است که بزرگترین انجمن حرفه‌ای دنیا به نام IEEE با تحلیل ربات‌های پیشرفته دنیا، نام سورنا را در ردیف پنج ربات صاحب نام دنیا قرار داد و از سورنا به عنوان «یک توسعه غافلگیرکننده» یاد کرده است."

دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن در ادامه توضیحات خود آورده است: "بسیاری از کشورهای صنعتی امروز، قبل از رسیدن به توسعه صنعتی حرکت‌های فرهنگی (فرهنگ سازی) را شروع کردند که این حرکت‌ها، روند صنعتی شدن آنها را تسریع کرد. کما اینکه در کشور ژاپن ظهور فرهنگ صنعتی تا حدی مشهود است که تلخ‌ترین واقعه برای ملت ژاپن پس از واقعه هیروشیما و ناکازاکی، سقوط ربات آسیمو از روی پله‌ها در یکی از مراسم‌های رونمایی بود که پس از شش ماه کار و تلاش روی ربات مذکور، در مراسمی مجدد با موفقیت از پله‌ها بالا رفت. نتیجه‌گیری که می‌توان کرد، این است که ارزش تیم‌های پژوهشی و تحقیقاتی به هیچ‌وجه پایین‌تر از تیم‌های ورزشی نیست و بلکه در بسیاری از موارد بالاتر است و این تیم‌ها همانند تیم‌های ورزشی شایسته حمایت و تشویق دولت و ملت هستند."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha