• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۱ / ۰۷:۴۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 91072516131
  • خبرنگار : 71429

/افزایش اسیدپاشی‌ها؛ ضعف قانون یا نقص در اجرای آن/

یک کارشناس حقوقی: افساد فی‌الارض بودن «اسیدپاشی» محرزتر از حمل سلاح است

یک کارشناس حقوقی: افساد فی‌الارض بودن «اسیدپاشی» محرزتر از حمل سلاح است

یک کارشناس حقوقی تاکید کرد که باید از وقوع جرم اسید پاشی در جامعه پیشگیری کنیم چرا که پیشگیری از وقوع چنین جرم‌هایی در جامعه بهتر از درمان است. او هم چنین معتقد است که باید قانون گذار با تصویب قانون خاص ضمن تعریف دقیقی از این جرم نسبت به تعیین مجازات متناسب اقدام کند.

یک کارشناس حقوقی تاکید کرد که باید از وقوع جرم اسید پاشی در جامعه پیشگیری کنیم چرا که پیشگیری از وقوع چنین جرم‌هایی در جامعه بهتر از درمان است. او هم چنین معتقد است که باید قانون گذار با تصویب قانون خاص ضمن تعریف دقیقی از این جرم نسبت به تعیین مجازات متناسب اقدام کند.

حسین ساعتچی یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: جرم اسید پاشی یکی از جرایم بسیار فجیعی است که بیشتر در جهت انتقام شخصی از سوی اشخاص دارای ناهنجاری‌های اجتماعی، به وقوع می پیوندد و موجب بروز نگرانی و هراس در بین آحاد جامعه می شود و باید از جهات مختلف این جرم را مورد بررسی قرار دهیم.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه این جرم جامعه را به همان شکل تهدید می کند که فردی با اسلحه موجب ناامنی در جامعه و ایجاد ترس و وحشت می شود، گفت: در قانون مجازات اسلامی، مجازات حمل اسلحه غیر مجاز و در دست گرفتن آن در صورتی که سبب هراس و ناامنی شود جرم افساد فی‌الارض محسوب می‌شود ولی متاسفانه در مورد اسید پاشی که همان نتیجه را بلکه شدیدتر بر جامعه تحمیل و به آسایش و امنیت جامعه لطمه وارد می‌کند و افساد فی‌الارض بودن آن نیز محرزتر است، چنین مجازاتی بر آن تعیین نشده است.

وی با بیان اینکه در رابطه با جرم اسیدپاشی در قانون مجازات اسلامی تعریف خاصی نشده است، اظهار کرد: اسیدپاشی نوعی انتقام است که شخصی به علت ناکامی که معمولا عاطفی است که در اکثر موارد با هدف گرفتن زیبایی از شخص مقابل صورت می گیرد و این یک تصمیم آنی در شرایط بحرانی از سوی فرد ترد شده و سرخورده که البته زمینه اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی و روانی ارتکاب چنین عمل فجیعی را دارد، سر می‌زند که با توجه به نحوه ارتکاب و نوع مواد غیرقابل کنترل منجر به نقض عضوهای شدید و کریه المنظر شدن زن و یا فوت می شود.

ساعتچی یزدی یادآور شد: تنها قانونی که در رابطه با این جرم وجود دارد و قضات هم اکنون به آن استناد می کنند قانون مجازات اسیدپاشی است که مربوط به سال 1337 است که براساس آن هرکس عمدا با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی موجب قتل کسی شود به مجازات اعدام و اگر موجب مرض دایمی یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه شود به حبس جنایی درجه یک (بالای 10 سال)و یا اگر موجب قطع یا نقصان یا از کار افتادگی یکی از اعضای بدن شود به حبس جنایی درجه دو از دو تا 10 سال و اگر موجب صدمه دیگری شود به حبس جنایی درجه دو از دو تا پنج سال محکوم می شود.

این کارشناس حقوقی با اشاره به ماده 614 قانون مجازات اسلامی ادامه داد: ماده 614 قانون مجازات اسلامی در تعیین مجازات اسیدپاشی مورد استناد قضات قرار می گیرد.

این وکیل دادگستری تصریح کرد: در مواردی که جرم اسیدپاشی منجر به نقص عضو شود مجازات قصاص اعمال می شود ولی از آنجا که براساس ماده 272 قانون مجازات اسلامی از جمله آنکه قصاص نباید موجب تلف شدن جانی یا سرایت آن به عضوی دیگر شود و همچنین قصاص نباید از اندازه جنایت بیشتر باشد با توجه به مایع و غیر قابل کنترل بودن اسید و احتمال سرایت آن به نقاط دیگر و عدم امکان تشخیص غلظت اولیه اسید قصاص را منتفی می سازد و به دلیل همین امر باید این جرم را به عنوان یکی از جرایم خاص و خطرناک در نظر گرفت و مرتکب را مورد مجازات شدید قرار داد.

وی با اشاره به ماده 35 قانون آئین دادرسی کیفری ادامه داد: با عنایت به این که بند الف این ماده، جرم اسید پاشی را هم ردیف محاربه و افساد فی‌الارض قرار داده است، دست قضات را برای شدت عمل باز گذاشته است بنابراین در حال حاضر نیز با قوانینی که وجود دارد می توان برخورد شدید و متناسبی با این جرم صورت بگیرد.

ساعتچی یزدی با بیان این که در لایحه قانون مجازات اسلامی جدید هم تعریفی از جرم اسید پاشی نشده است، گفت: از آنجا که متاسفانه این جرم در جامعه ما روبه افزایش است، جا دارد که قانون گذار در یک ماده واحده بصورت خاص این جرم و مراتب آن را تعریف و مجازات جرم اسید پاشی را تشدید کرده و تعریف مشخصی از جرم اسید پاشی ارائه دهد.

این وکیل دادگستری تاکید کرد: قبل از آنکه به فکر تشدید مجازات باشیم باید علل وقوع این جرم در جامعه را بررسی علمی کنیم و نیز از وقوع جرم اسید پاشی در جامعه پیشگیری کنیم چرا که پیشگیری از وقوع چنین جرم هایی در جامعه بهتر از درمان است.

این کارشناس حقوقی درباره عوامل وقوع جرم اسیدپاشی در جامعه تصریح کرد: عوامل این جرم در جامعه مربوط به شرایط فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی، روانی و غیره است. از همه مهمتر باید با استفاده از راهکارهای مناسب دسترسی آسان افراد به اسید را محدود کنیم.

وی ادامه داد: در بررسی علل وقوع جرم اسید پاشی تنها نباید فرد جانی را مقصر بدانیم بلکه باید فرد قربانی را که خود می تواند یکی از علل اصلی وقوع این جرم باشد به لحاظ مذکور بررسی کنیم چرا که معمولا وقوع چنین جرم هایی بیشتر در روابط عاطفی اتفاق می افتد.

ساعتچی یزدی در پایان با تاکید بر اینکه باید آموزش های لازم را در بیان احساسات واقعی نسبت به مخاطبان از خانواده و مقاطع تحصیلی به فرزندانمان بدهیم، گفت: با توجه به اینکه این جرم یک جرم خاص است و معمولا در روابط عاشقانه و عاطفی صورت می گیرد آموزشهای مذکور فرزندانمان به لحاظ خانوادگی و فرهنگی از اهمیت به سزایی برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۸:۴۱

از این کثافت های بی‌رحم تو را به خدا نگزرید{نگذريد}.

avatar
۱۳۹۱-۰۷-۲۵ ۰۸:۴۳

اعدامشان کنید! این بچه چه گناهی دارد؟