رییسجمهور ظهر روز دوشنبه پیش از ترک تهران به مقصد باکو برای شرکت در دوازدهمین اجلاس سران اکو و همچنین سفر به کویت جهت شرکت در نخستین اجلاس سران مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی، به تشریح اهداف سفر خود پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمود احمدینژاد در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت سازمان همکاریهای اقتصادی اکو و نقش ایران در ایجاد این سازمان گفت: سازمان همکاریهای اقتصادی اکو با محوریت ایران، ترکیه و پاکستان تشکیل شد و اکنون دارای 10 عضو است که برخی از آنها عضو اصلی و برخی نیز عضو ناظر هستند و ایران از اعضای اصلی است.
وی با بیان اینکه "ایران با کشورهای عضو ناظر و اصلی این سازمان رابطه خوبی دارد"، اظهار کرد: در طی سالهای اخیر این مجموعه رشد قابل توجهی داشته و شاهد گسترش فعالیتها بین کشورهای عضو در زمینه تجارت، سرمایهگذاری، توسعه، اقتصاد و همکاریهای علمی بودهایم.
احمدینژاد با بیان اینکه "ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی اکو باید در همه اجلاسهای آن حضوری فعال داشته باشد"، گفت: با توجه به شرایط امروز دنیا، پیشنهادات خوبی برای ارتقاء سطح همکاریها داریم و با توجه به شرایط جهانی و بحرانهای جهانی ضرورت دارد که همکاریهای منطقهای و نهادهای منطقهای مانند اکو تقویت شود.
رییسجمهور با اشاره به پتانسیل سازمان اکو و اعضای آن اظهار کرد: پیشنهادهای زیادی برای همکاری در جهت گسترش ارتباط بین کشورهای عضو ارائه و در مورد برخی از این پیشنهادها تصمیمگیری شده است و در مورد برخی نیز تصمیمگیری میشود.
وی با تاکید بر لزوم افزایش همکاری بین کشورهای عضو اکو و همکاریهای منطقهای افزود: با توجه به شرایط امروز جهان، باید بخشی از مناسبات را که دروازه انتقال مشکلات سرمایهداری به کشورهایی مثل ماست، سد کنیم که البته این به معنای تصمیمگیری برای قطع ارتباطات نیست.
احمدینژاد همچنین به سفر خود به کویت جهت شرکت در اجلاس سران مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی اشاره کرد و گفت: این نهاد جدیدی است و باید توجه داشت که آسیا نقش مهمی در فرهنگ و تمدن بشری داشته است و اکنون نیز در عرصه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در عرصه جهانی نقش مهمی ایفا میکند و بیشترین منابع مادی و انسانی در آسیا قرار دارد. ما از هر قدمی که موجب همگرایی هرچه بیشتر کشورهای آسیایی و تجمیع توان آنها در جهت حضور موثرتر در معادلات جهانی شود، استقبال میکنیم.
رییسجمهور با بیان اینکه "برای شرکت در این اجلاس دعوت رسمی شده است و ما نیز در آن حضوری فعال خواهیم داشت"، اظهار کرد: امیدوارم این گفتوگوها و همکاریها تبدیل به یک نهاد و سازمانی اجتماعی برای همافزایی در سطح جهانی شود.
به گزارش ایسنا، در مراسم بدرقه رییسجمهور، ولایتی - مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل، رحیمی - معاون اول رییسجمهور، بداغی - معاون حقوقی رییسجمهور، حاجیبابایی - وزیر آموزش و پرورش، نامجو - وزیر نیرو، موسوی - معاون رییسجمهور و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند.
بقایی، مشایی، ثمره هاشمی و حسینی از جمله کسانی هستند که رییسجمهور را در جریان این سفر همراهی میکنند.
انتهای پیام
نظرات