• شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۱ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91070804729

رويداد هيجان‌انگيز ستاره‌شناسي در سال آينده:

نمايش آسماني دنباله‌دار «خورشيد خراش» با نورافشاني 15 برابر ماه

نمايش آسماني دنباله‌دار «خورشيد خراش» با نورافشاني 15 برابر ماه

محققان موفق به شناسايي يك ابردنباله‌دار جديد شده‌اند كه در زمان عبور از آسمان زمين در سال آينده 15 برابر ماه نورافشاني خواهد كرد.

محققان موفق به شناسايي يك ابردنباله‌دار جديد شده‌اند كه در زمان عبور از آسمان زمين در سال آينده 15 برابر ماه نورافشاني خواهد كرد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محاسبات نشان داده كه اين عابر سماوي در نوامبر 2013 با درخشش بسيار زيادي از آسمان عبور كرده و حتي در نور روز نيز در اطراف خورشيد قابل مشاهده است.

دنباله‌دار سی/۲۰۱۲ اس۱ اكنون ايسون خوانده شده چرا كه براي اولين بار ویتالی نوسکی و آرتیوم نوویچونوک روسي با استفاده از تلسكوپ شبكه نوري علمي بين‌المللي آن را شناسايي كرده بودند.

در حال حاضر ايسون كاملا كم نور است چرا كه در اعماق فضا و در نزديكي مدار سياره مشتري قرار دارد اما در ماههاي آينده اين دنباله‌دار درخشان‌تر شده تا زماني كه با فاصله كمتر از دو ميليون كيلومتري از كنار خورشيد در روز 28 نوامبر عبور كند.

اين مسير باعث مي‌شود كه اين دنباله‌دار را يك خورشيد‌خراش بناميم و اين خطر وجود دارد كه دنباله‌دار در اين فاصله نزديك از خورشيد تجزيه شود.

اما همچنين اين امكان وجود دارد كه حتي از «ايکيا- سکى» بزرگترين دنباله دار قرن گذشته نيز كه ستاره‌شناسان را در 1965 بسيار هيجان‌زده كرده بود، درخشان‌تر شود.

اگر ايسون بتواند طبق پيش‌بيني‌ها دوام بياورد، بسيار چشمگيرتر از دنباله‌دار مك‌نات خواهد شد كه يك درخشش مشابه سياره ناهيد را با يك دنباله بلند درخشان در ژانويه 2007 به نمايش گذاشته بود.

ايسون بنظر مي‌رسد كه از يك مدار سهمي‌وار برخوردار باشد كه باعث شده دانشمندان به اين باور برسند كه اين دنباله‌دار براي اولين بار از ميان منظومه شمسي عبور مي‌كند. اين امر بدين معني است كه اين دنباله‌دار احتمالا از ابر اورت در اطراف منظومه شمسي نشات گرفته است.

اين دنباله‌دار يك توپ بزرگ از سنگ و يخ بوده و احتمالا حاوي تركيبات فرار مانند يخ آب باشد كه مانند جتهاي گاز و غبار در فضا منتشر مي‌شوند.

ايسون اگر بتواند نزديكي با خورشيد را دوام بياورد از اواخر ماه نوامبر تا اوايل دسامبر در نيمكره شمالي زمين قابل مشاهده خواهد بود. اما همچنين ستاره‌شناسان متذكر شده‌اند دنباله‌دارهاي خورشيد‌خراش مي‌توانند تا حد زيادي غيرقابل پيش‌بيني باشند. کهوتک يكي از مثالهاي بارز از دنباله دارهايي بود كه در جهش خود به سوي خورشيد در سال 1973 جان سالم بدر نبرد.

سال آينده همچنين دنباله‌دار ديگري موسوم به «پن‌استارز(سی/۲۰۱۱ ال ۴)» در مارس 2013 در آسمان با درخششي برابر ستارگان ديگر قابل مشاهده خواهد بود.

انتهاي پيام

دنباله‌دار ايسون در سپتامبر 2012 شناسايي شد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha