• چهارشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91070503315

معاون وزير نفت به ايسنا اعلام كرد:

سوآپ نفت در صورت نياز انجام مي‌شود

سوآپ نفت در صورت نياز انجام مي‌شود

معاون وزير نفت اظهار كرد: اگر نياز داشته باشيم عمليات سوآپ نفت خام را انجام مي‌دهيم.

معاون وزير نفت اظهار كرد: اگر نياز داشته باشيم عمليات سوآپ نفت خام را انجام مي‌دهيم.

محسن خجسته‌مهر، معاون وزير در امور برنامه‌ريزي و نظارت بر توليد منابع هيدروكربوري در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اين‌كه در صورت نياز عمليات سوآپ را انجام مي‌دهيم و درغير اين صورت نيازي به آن نداريم، گفت: سوآپ نفت خام در حال انجام است و دراين زمينه مشكلي وجود ندارد.

وي با تاكيد بر اين كه سوآپ نفت خام بر حسب نياز كشور و منافع آن صورت مي‌گيرد، در مورد اين‌كه عمليات سوآپ نفت خام مربوط به قرار‌داد‌هاي گذشته است كه براي محكوم نشدن در دادگاه مجبور به اجراي آن شده است، نيز گفت: قرار‌داد‌ها هميشه مي‌توانند مورد بازنگري قرار گيرند، الان نيز سوآپ نفت خام به شكلي در حال انجام است.

معاون وزير نفت در امور برنامه‌ريزي و نظارت بر توليد در پاسخ به اين سوال كه نفت وارد‌شده به ايران به چه طريق مصرف مي‌شود، توضيح داد: نفت خام وارد شده از طريق عمليات سوآپ به دليل همخواني با خوراك پالايشگاه‌هاي كشور به اين واحدهاي پالايشي تحويل داده مي‌شود.

وي در مورد اين‌كه در حال حاضر هيچ كدام از پالايشگاه‌هاي شمالي كشور از جمله تبريز، شهيد تندگويان تهران و امام خميني شازند اراك نفت خام سوآپ شده را در سبد خوراك خود ندارند، به‌طوري كه مدير عامل پالايشگاه تبريز صراحتا اعلام كرده كه از نفت سوآپ شده در اين پالايشگاه استفاده نمي‌شود، گفت: شايد اين نفت خام در دو پالايشگاه تهران و اراك مورد استفاده قرار گيرد.

خجسته‌مهر در مورد قرار‌داد‌هاي جديد سوآپ نيز اعلام كرد كه در اين زمينه بايد از شركت ملي نفت ايران بپرسيد.

به گزارش ايسنا، معاوضه نفت خام (سوآپ) علاوه بر درآمدزايي يك موضوع استراتژيك محسوب مي‌شود و با وجود اين كه مديران نفتي كشور اين موضوع را تاييد مي‌كنند، اما حدود دوسال است كه عمليات سوآپ از مسير ايران تقريبا متوقف شده است؛ چراكه متوسط عمليات روزانه سوآپ كشور طي ماه‌هاي گذشته به كمتر از 500 تا 1500 بشكه در روز رسيد كه با توجه به ظرفيت ايجاد شده 500 هزار بشكه‌اي سوآپ نفت خام در واقع تنها از كمتر از يك درصد از ظرفيت ايجاد شده استفاده مي‌شود.

اين در حالي‌است كه همين مقدار عمليات سوآپ نفت خام فعلي ادامه قرار‌داد يكي از شركت‌هاي طرف قرارداد با شركت نيكو ـ نماينده سابق ايران در زمينه عمليات سوآپ ـ است. شركت سوئيسي ويتول كه با شركت ملي نفت قزاقستان قراردادي براي بازاريابي و فروش نفت‌خام قزاقستان دارد پس از توقف عمليات سوآپ توسط ايران به دادگاه بين‌المللي عليه ايران شكايت كرد، شركت ملي نفت ايران نيز براي آن‌كه در دادگاه محكوم نشود، پذيرفت كه قرار داد سابق با شركت ويتول را از سر گيرد.

عمليات معاوضه نفت خام از مسير ايران در حالي متوقف شده است كه با توجه به تحريم‌هاي اعمال شده عليه صنعت نفت كشور، "طرح تجارت نفت" مي‌توانست نقش بسيار مهمي را در كاهش تاثير محدوديت‌هاي صورت گرفته داشته باشد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha