یک جامعهشناس معتقد است افزایش هزینههای ازدواج در جامعه به سبب سختگیری خانوادهها و برخی رسوم غلط، سبب بالا رفتن سن ازدواج شده است.
بهرام نوابیفر در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، در بررسی علل بالا رفتن سن ازدواج در جامعه، اظهار كرد: یکی از مهمترین عواملی که در بالا رفتن سن ازدواج در جامعه نقش بسیار موثری ایفا میکند، افزایش ورودی دانشگاهها و بالا رفتن مدرک تحصیلی جوانان است. در حال حاضر یک جوان برای پیدا کردن یک کار مناسب حداقل باید مدرک کارشناسی داشته باشد و حتی جامعه ما به سمتی میرود که هر جوان باید برای پیدا کردن کار مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترا داشته باشد و باید پرسید با این روند سن ازدواج به کجا خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: مسئولین نهادهای علمی کشور باید سطح پذیرش دانشگاهها را به اندازه نیاز بازار کار پایین بیاورند و از طرفی دیگر متولیان مشاغل متناسب با مدارک تحصیلی پایینتر تعریف کنند تا جوانان بتواند با سن پایینتر ازدواج کنند.
این جامعهشناس با تشریح مانعی دیگر در راه ازدواج زودهنگام به نام خدمت مقدس سربازی، گفت: مسئولین سازمان نظام وظیفه کشور و همچنین دستگاههای مرتبط میتوانند با ایجاد شرایط ویژه برای جوانان متأهلی که به خدمت مقدس سربازی اعزام میشوند یک اطمینان خاطر را برای خانوادههایی که با ازدواج دختران خود با این جوانان موافقت میکنند، ایجاد کنند.
وی یادآور شد: در این راستا طی سالهای اخیر اقدامات مناسبی صورت گرفته، اما کافی نیست و باید به صورت جامعتر به این مسأله نگاه شود.
نوابیفر بزرگترین مشکل در راه ازدواج زودهنگام جوانان را برخی فرهنگهای غلط حاکم بر خانوادهها دانست که روز به روز در حال تقویت است و یادآور شد: در جامعه اسلامی ما همواره بر ازدواج آسان تأکید شده، اما متأسفانه با سنگینتر شدن شرایط ازدواج به دلیل برخی باورها و رسوم غلط، روز به روز ازدواج به یک امر سختتر تبدیل میشود.
وی ادامه داد: متأسفانه هزینههای مرتبط با ازدواج بر اساس این رسوم اشتباه که خانوادهها روز به روز به آن بیشتر دامن میزنند در حال افزایش است که باید راهکاری برای مقابله با این روند اندیشیده شود.
نوابیفر افزود: این روند دو پیامد در پی دارد که هر دو برای جامعه بسیار خطرناک است. در مرحله اول سن ازدواج به شدت بالا میرود و جوانان به دنبال تأمین این هزینهها وقت بیشتری را صرف میکنند و در مرحله دوم جوانان به سمت ازدواجهای ناسالم و اصطلاحا خیابانی میروند که خود پیامدهای بسیار بدي برای جامعه در پی دارد.
نوابیفر در تشریح راهکاری برای این مشکل گفت: شعار دادن و تکرار صحبتهای قبلی هیچ گرهای از این مشکل باز نخواهد کرد و مسئولین امر باید به جای شعار دادن با استفاده از راهکارهای مناسب به دنبال تغییر این فرهنگ و نهادینه کردن ارزشهای ناب و تسهیل در راه ازدواج باشند.
این جامعهشناس خاطرنشان کرد: رسانههای دیداری و شنیداری نقش بسیار مهمی در تصحیح این باورها دارند و میتوانند با این باورهای غلط مقابله کنند.
وی در خصوص تأثیر افزایش وام ازدواج بر پایین آوردن سن ازدواج نیز، گفت: وام ازدواج به صورت یک عامل تشویقی میتواند در پایین آوردن سن ازدواج موثر باشد، اما این عامل به تنهایی برای این منظور کافی نیست.
انتهاي پیام
نظرات