• پنجشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91063018099
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

نوشیدن چای جوشیده ممنوع!

نوشیدن چای جوشیده ممنوع!

يك جراح و متخصص كليه و مجاري ادراري با اشاره به اينكه مصرف شير همراه با چاي براي بيماران سنگ ساز مناسب است گفت: مصرف شير همراه با چاي موجب مي شود اگزالات چاي با كلسيم شير تركيب بزرگي ايجاد كند كه اين تركيب به علت بزرگي نمي تواند از روده جذب خون شود و باعث كاهش جذب اگزالات چاي شده، مانع از جذب كلسيم شير از طريق خون مي شود كه اين واكنش براي بيماراني كه دچار سنگ هاي كليوي كلسيمي هستند بسيار مناسب است.

يك جراح و متخصص كليه و مجاري ادراري با اشاره به اينكه مصرف شير همراه با چاي براي بيماران سنگ ساز مناسب است گفت: مصرف شير همراه با چاي موجب مي شود اگزالات چاي با كلسيم شير تركيب بزرگي ايجاد كند كه اين تركيب به علت بزرگي نمي تواند از روده جذب خون شود و باعث كاهش جذب اگزالات چاي شده، مانع از جذب كلسيم شير از طريق خون مي شود كه اين واكنش براي بيماراني كه دچار سنگ هاي كليوي كلسيمي هستند بسيار مناسب است.

دكتر سيمين وحيدي در گفتگو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه يخ چاي حاوي مقدار فراواني اگزالات است، گفت: افراط در مصرف قهوه فوري و يخ چاي به دليل بالا بودن مواد نگهدارنده نيترات موجب ايجاد آسيب در بافت هاي مختلف بدن از جمله سيستم ادراري مي شود.

وي در ادامه افزود: افرادي كه تمايل به مصرف چاي فوري دارند بهتر است از چاي سبز استفاده كنند، زيرا اين نوع چاي حاوي آنتي اكسيدان بيشتري است.

اين جراح و متخصص كليه و مجاري ادراري با تاكيد بر اينكه چاي دم كرده به دليل مقدار كم اگزالات آسيب كمتري به بافت كليوي وارد مي كنند گفت: چاي نبايد بيش از حد جوشيده شود، جوشيدن زياد موجب افزايش اگزالات موجود در آن مي شود.

دكتر وحيدي با بيان اينكه چاي دفع ويتامين C را از بدن تشديد مي كند گفت: مصرف چاي كم رنگ مانع از دفع ويتامين C مي شود، لذا بهتر است براي افزايش فوايد چاي همراه با آن از تركيبات ليمو، برگ به ليمو و ادويه جاتي مانند: دارچين، هل، بهارنارنج و تخم گشنيز استفاده كرد.

وي با بيان اينكه مصرف متعادل ميوه ها در بيماران سنگ ساز مناسب است يادآور شد: مركبات با افزايش سطح سيترات ادرار تشكيل سنگ را مهار كرده، مصرف ميوه ها با جذب كلسيم و اگزالات همراه است و موجب مي شود كلسيم به صورت نامحلول در روده در آمده و جذب خون نشود.

اين جراح و متخصص كليه و مجاري ادراري با تاكيد بر اينكه بيماران سنگ ساز بهتر است مصرف ماءالشعير را جايگزين چاي كنند گفت: چاي به دليل دارا بودن تانين به شدت دافع آهن از بدن است ولي ماءالشعير حاوي مقادير فراواني از ويتامين هاي گروه B و سيترات و بيكربنات فراوان است كه براي بيماران سنگ ساز بسيار مفيد است.

وي گفت: مصرف انواع نوشابه هاي صنعتي كه حاوي اسيدفسفريك هستند، موجب مي شود كلسيم از استخوان ها برداشته شده، محيط خون قليايي شود و كلسيم بدن به سمت كليه ها هدايت شده زمينه ايجاد سنگ هاي كليوي تشديد شود.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha