در حالیکه تظاهرات علیه فیلم توهینآمیز علیه پیامبر اسلام (ص) در چند کشور اسلامی همچنان ادامه دارد، منابع خبری گفتهاند که پلیس آمریکا سازنده "واقعی" این فیلم را یافته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تعدادی از خبرگزاریها با انتشار این خبر که ماموران پلیس ایالت کالیفرنیا در آمریکا به خانه فردی که به دلیل ارتکاب جرایم مالی شامل کلاهبرداری از بانک به مجازات تعلیقی محکوم شده بود، مراجعه و با او گفتگو کردهاند، افزودهاند که این شخص عامل اصلی ساخت و انتشار بخشی از "بی گناهی مسلمانان" است.
این شخص پنجاه و پنج ساله، در اصل از مسیحیان قبطی مصری است و در جنوب کالیفرنیا سکونت دارد و از او با نام ناکولا (یا نقوله) باسلی نام برده شده است.
به گزارش شبكه بي.بي.سي، پس از انتشار بخشی از فیلم در یوتیوب، از فردی به نام سام باسیلی، آمریکایی اسرائیلی تبار، به عنوان سازنده فیلم نام برده شد اما تحقیقات بعدی نشان داد که این اسم جعلی است.
برخی منابع گفتهاند احتمالا خبرگزاریها در تماس قبلی با "سام باسیلی، در واقع با نقوله باسلی صحبت کردهاند. به گزارش آسوشیتدپرس، مدارک قضایی دادگاه فدرال در کالیفرنیا حاکی از آن است که هنگام پیگیرد قضایی این شخص در سال ۲۰۱۰، مشخص شد که وی از اسامی جعلی متعددی استفاده میکرده است.
گفته میشود این فرد به جرم کلاهبرداری مالی به یک دوره کوتاه زندان و همچنین پنج سال حبس تعلیقی محکوم و پس از گذراندن محکومیت قطعی خود، سال گذشته آزاد شد و در حال حاضر، از آزادی مشروط استفاده میکند.
ظاهرا نقوله باسلی ساختن فیلم را انکار کرده اما به گفته برخی منابع خبری، پلیس کالیفرنیا معتقد است که او سازنده این فیلم است و تصاویری که از ورود و خروج پلیس از محل سکونت او انتشار یافته نشان میدهد که در ورودی این خانه شبیه دری است که در یکی از صحنههای فیلم دیده میشود.
با این همه، سخنگوی پلیس کالیفرنیا از تایید اینکه این فرد همان سازنده فیلم است خودداری ورزیده و تنها گفته است که "وظیفه ما حفظ امنیت همه کسانی است که به حفاظت پلیس نیاز دارند."
انتشار این فیلم به تظاهرات گسترده و گاه خشونت آمیز ضد آمریکایی در شماری از کشورهای اسلامی منجر شده و تلفاتی را هم در پی داشته است.
مقامات آمریکایی محتوای این فیلم را محکوم کرده و روز گذشته، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا آن را منزجر کننده خواند.
با این همه، از آنجا که قانون اساسی و قوانین مدنی آمریکا آزادی بیان را تضمین و دخالت دولت در این زمینه را ممنوع کرده اند، دولت آمریکا امکان جلوگیری از انتشار این فیلم یا مجازات سازنده آن را ندارد.
ادامه تظاهرات
در نخستین مورد از اعتراضات خشونت آمیز که روز سه شنبه و همزمان با سالگرد حملات انتحاری یازدهم سپتامبر سال ۲۰۱۱ برگزار شد، تظاهرکنندگان در مصر ولیبی که دولت آمریکا را به دلیل عدم جلوگیری از تهیه و انتشار فیلم مقصر میدانند، به سفارتخانه و کنسولگری آن کشور در قاهره و شهر بنغازی در لیبی حمله کردند.
در حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی، چهار آمریکایی از جمله سفیر آمريكا و تعدادی از محافظان لیبیایی سفارت به دست افراد مسلح به اسلحه سبک و نارنجک انداز کشته شدند و در قاهره، تظاهرکنندگان پرچم آمریکا را پايین کشیدند و آتش زدند.
تظاهرات برابر سفارت آمریکا در قاهره
انتظار میرود امروز (جمعه) هم تظاهرات اعتراضی در تعدادی از کشورهای اسلامی برگزار شود.
تظاهرات اعتراضی روز گذشته نیز در قاهره و همچنین صنعا، پایتخت یمن، و چند نقطه دیگر ادامه یافت و انتظار میرود امروز نیز تظاهراتی در کشورهای مختلف اسلامی برگزار شود.
همچنین قرار است تجمعها و تظاهرات اعتراضی مشابهی در بصره، دومین شهر عراق، امان، پایتخت اردن، و همچنین نوار غزه برگزار شود و ماموران امنیتی اسرائیل خود را برای مواجهه با تظاهرات احتمالی پس از نماز جمعه در بیتالمقدس آماده کردهاند.
دبیرکل سازمان ملل اين فیلم ضد اسلامی را محکوم کرده است. بان كي مون گفت: این فیلم نفرت برانگیز عمدا در صدد پاشیدن بذر نفاق و خونریزی در میان مردم است.
انتشار گزارشهای قبلی مربوط به ارتباط سازنده فیلم با یک آمریکایی اسرائیلی تبار باعث نگرانی در جامعه یهودیان آمریکایی شده بود.
انتشار گزارشهای جدید از هویت سازنده احتمالی فیلم هم باعث ناخرسندی کلیسای قبطیان در آمريكا شده که پیشتر هر نوع ارتباطی با آن را تکذیب کردهاند. رهبران کلیسای قبطی و سایر مسیحیان در مصر، این فیلم و اهانت به اعتقادات دینی هر کس را به شدت محکوم كردهاند.
انتهاي پيام
نظرات