• جمعه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91062413799

ادامه خلف وعده كره‌اي‌ها

پيش‌پرداخت 70 ميليون دلاري خريد دوو به ايران مسترد نشد

پيش‌پرداخت 70 ميليون دلاري خريد دوو به ايران مسترد نشد

بعد از گذشت نزديك به دو سال از امضاي قرارداد خريد شركت دوو الكترونيكس كره‌جنوبي توسط ايراني‌ها در سال 2010 و بعد از آن لغو اين قرارداد در مي 2011 طرف كره‌اي هنوز پيش‌‌پرداخت 70 ميليون دلاري ايراني‌ها را به آنها مسترد نكرده است.

بعد از گذشت نزديك به دو سال از امضاي قرارداد خريد شركت دوو الكترونيكس كره‌جنوبي توسط ايراني‌ها در سال 2010 و بعد از آن لغو اين قرارداد در مي 2011 طرف كره‌اي هنوز پيش‌‌پرداخت 70 ميليون دلاري ايراني‌ها را به آنها مسترد نكرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نوامبر سال 2009 ميلادي شركت سرمايه‌گذاري دولتي كمكو كره‌جنوبي اعلام كرد كه قصد دارد سهام شركت دوو الكترونيكس اين كشور را از طريق برگزاري مزايده بفروشد. در ادامه يك گروه ايراني در رقابت با شركت‌هايي از آمريكا و اروپا در اين مزايده برنده شده و در سال 2010 قرارداد خريد سهام دووالكترونيكس را امضا كرد.

در ادامه به دليل مشكلات پيش آمده طرف كره‌اي قرارداد خريد سهام دوو اكترونيكس توسط گروه ايراني را در 30 مي سال 2011 لغو كرد. بعدا مشخص شد كه برخي فشارهاي سياسي نيز در لغو اين قرارداد بي‌تاثير نبوده‌اند. همچنين برگرداندن پيش پرداخت 70 ميليون دلاري به طرف ايراني شرط لغو قرارداد تعيين شد.

اما از زمان لغو قرارداد تاكنون با وجود وعده‌هاي پياپي داده شده از سوي مقامات كره‌جنوبي پيش پرداخت 70 ميليون دلاري خريد سهام دوو الكترونيكس به طرف ايراني‌ مسترد نشده است.

در همين حال سخنگوي گروه انتخاب در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به اين‌كه مسئولان وزارت امور خارجه كره‌جنوبي و سفارت اين كشور در تهران بارها به ما وعده بازگرداندن پيش‌پرداخت 70 ميليون دلاري را داده‌اند، گفت: خلف وعده كره‌اي‌ها در حالي رخ داده كه شركت‌هاي اين كشور هم‌اكنون 60 درصد از بازار لوازم خانگي را در انحصار خود گرفته‌اند و قصد دارند شركت‌هاي داخلي را زمين‌گير كنند تا باقيمانده سهم بازار را نيز بدست بگيرند.

به گفته حميدرضا غزنوي ارزش پيش‌پرداخت 70 ميليون دلاري كه براي خريد سهام دوو الكترونيكس به كره‌اي‌ها داده شد، هم‌اكنون به بيش از 180 ميليارد تومان رسيده كه اين رقم نقش تعيين كننده‌اي در سرمايه‌ در گردش گروه دارد.

او با بيان اين‌كه اين گروه هم‌اكنون بيش از سه هزار نفر نيروي كاري دارد، اظهار كرد: بلوكه شدن پول اين گروه در كره اشتغال موجود در گروه را با خطر مواجه كرده است. به همين دليل قصد داريم دوشنبه هفته پيشرو تحصن با مجوزي را از سوي شوراي اسلامي كارگران گروه انتخاب در جلوي سفارت كره‌جنوبي در سئول برپا و به خلف وعده‌هاي پياپي مسئولان كره‌اي اعتراض كنيم.

به گزارش ايسنا تازه‌ترين آمار گمرك ايران حاكي از آن است كه حجم تجارت غيرنفتي ايران و كره‌جنوبي در پنج ماهه نخست سال 1391 به بيش از 2.2 ميليارد دلار رسيد. از اين رقم بيش از 1.8 ميليارد دلار شامل واردات ايران از كره‌جنوبي و بيش از 391 ميليون دلار نيز شامل صادرات ايران به كره‌جنوبي مي‌شود.

از سوي ديگر رييس سازمان توسعه تجارت نيز در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به اين‌كه تصميم‌گيری جديدی درباره تجارت با كره‌جنوبي گرفته نشده گفته بود كه "ايران در اين خصوص براساس منافع خود تصميم‌گيری خواهد كرد و كار عجولانه‌ای نخواهد كرد."

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha