• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91061810518

مدير عامل شركت نفت و گاز پارس خبر داد:

چشم‌انداز 240 ميليارد دلاري درآمد ايران از پارس‌جنوبي

چشم‌انداز 240 ميليارد دلاري درآمد ايران از پارس‌جنوبي

راه‌اندازي هر فاز پارس جنوبي درآمد سرانه ملي را يك درصد افزايش مي‌دهد، به‌گونه‌اي كه درآمد ايران از پارس جنوبي قبل از پايان برنامه پنجم توسعه به 240 ميليارد دلار افزايش مي‌يابد.

راه‌اندازي هر فاز پارس جنوبي درآمد سرانه ملي را يك درصد افزايش مي‌دهد، به‌گونه‌اي كه درآمد ايران از پارس جنوبي قبل از پايان برنامه پنجم توسعه به 240 ميليارد دلار افزايش مي‌يابد.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موسي سوري، مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي در اولين كنفرانس فن‌آوري اطلاعات وارتباطات در صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي افزود: در صورت معادل‌سازي حجم گاز توليدي از پارس جنوبي با قيمت نفت هر بشكه 50 دلار درآمد ايران از ميدان گازي پارس جنوبي قبل از پايان برنامه پنجم به 120 ميليارد دلار و در صورت محاسبه با هر بشكه صد دلار به 240 ميليارد دلار جهش خواهد كرد. اين درحالي است كه درآمد فروش نفت ايران از اين رقم بسيار كمتر است. در واقع هر فاز پارس جنوبي يك درصد درآمد سرانه را افزايش مي‌دهد.

وي با اشاره به اين‌كه در حال حاضر 68 هزار ميليارد تومان پروژه در پارس جنوبي در حال اجراست، گفت: هم اكنون با توسعه 10 فاز اول پارس جنوبي 280 ميليون متر مكعب گاز توليد مي‌شود كه با راه اندازي 19 فاز ديگر آن تا قبل ازبرنامه پنجم توسعه حجم توليد گاز از اين ميدان گازي به 800 ميليون متر مكعب در روز افزايش مي‌يابد.

به گفته مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي ، ارزش ساير محصولات توليد شده در ميدان پارس جنوبي سالانه هشت ميليارد دلار خواهد بود.

سوري با اشاره به اين‌كه 17 درصد ذخاير گاز جهان در اختيار ايران است گفت: با وجود اين حجم عظيم ذخاير گازي اما ايران تنها تامين كننده يك درصد از گاز مورد نياز جهان است.

وي ادامه داد: اگر 17 تا 18 درصد انرژي مورد نياز مردم اروپا و جهان را ايران تامين مي‌كرد آن وقت هيچ كشوري نمي‌توانست در تصميم گيري‌هاي خود براي تحريم اين گونه رفتار كند. همچنين تامين گاز جهان توسط ايران آن هم در يك سطح بالا قدرت چانه‌زني كشور را در مسائل سياسي افزايش مي‌دهد.

مديرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبي عمده‌ترين چالش‌هاي شركت نفت و گاز پارس را دسترسي به اطلاعات بهينه و اثربخش از وضعيت منابع، تاخير در تامين كالا و چالش‌هايي در تامين منابع مالي، نقدينگي و تامين ارز و عدم بلوغ دانش مديريت پروژه و ضعف فرهنگ مديريت پروژه دانست.

وي با بيان اين‌كه پارس جنوبي پيشرفت‌هاي زيادي در فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات داشته است، اظهار كرد: با وجود اين نقش ICT در صنعت نفت هنوز بكر و نيمه مغفول است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha