به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه صحبتهاي احمدينژاد در گفتوگوي زنده تلويزيوني، وي در مورد التهابي كه مدتي پيش در بازار ارز ايجاد شد گفت: ما 53 ميليارد دلار صادرات داشتيم. يك التهاب كاذب درست شد. يك عده ارز گرفتهاند و انبار كردهاند؛ البته تعداد اينها كم است ولي بالاخره اثر ميگذارد.
وي افزود: اين امر هم به خاطر يك جنگ رواني سنگين و بعضي عملكردهاي غلط است. نميخواهم دولت را تطهير كنم. بعضي همكاران من با اينكه به آنها گفته شده بود، اشتباه كردند. من بارها گفته بودم كه اصلاح كنند ولي اين كار را نكردند و بعد موقعي متوجه شدند كه ما يك مقدار ضربه خورديم.
احمدينژاد در پاسخ به پرسشي مبني بر مطرح شدن شايعه رسيدن قيمت دلار به مرز 3 هزار تومان اظهار كرد: اين، همان جنگ رواني است. البته فروش نفت الان با مشكلاتي روبهرو است ولي ما داريم تدبير ميكنيم. اينطور نيست كه يك عده دارند به مردم تحميل ميكنند. ما بايد يك مقدار خريدها را كم كنيم. ما 75 ميليون هستيم و بالاخره روزي 250 گرم گندم مصرف ميكنيم و اگر اين 250 يكدفعه به 350 گرم برسد همه انبارها خالي ميشود. ما همه بايد كمك هم باشيم.
رييسجمهور ادامه داد: اين اتفاق ويژهاي نيست. البته دشمن هم با جنگ رواني و هم با بستن مسيرهاي فروش نفت و بانك مركزي، جنگ تمامعيار پنهاني درست كرده است ولي ما هم داريم كار ميكنيم. ما مينشينيم تدبير ميكنيم كه يك كشتي چگونه برود. اينها همه جنگ است. اين خارج از تحمل ملت ايران نيست. ما يك كشور هستيم كه بالاخره نفت و انرژي و ثروت داريم و دنيا هم نياز دارد.
وي با بيان اينكه "حجم فروش نفت ما در مقابل نياز ارزي و اقتصاد ما بزرگ نيست"، تاكيد كرد: ما ميتوانيم به سرعت جايگزين كنيم. يكي از مشكلات، نياز دولت به درآمدهاي نفتي بوده است كه ما به سرعت داريم اين را مديريت ميكنيم و امسال در بودجه داريم سختگيري ميكنيم.
مجري برنامه پرسيد "آيا امسال اصلاحيه بودجه به مجلس خواهيد داد؟" كه احمدينژاد پاسخ داد: ما فعلا اصلاحيه نميدهيم و از همان ظرفيتها استفاده ميكنيم. ما يك كاهش سنگين در بودجههاي مصرفي آوردهايم. خيليها هم دلخور شده و فشار ميآورند ولي بايد تحمل كرد؛ زيرا بحث مصلحت و منافع ملت مطرح است و من فعلا اين فكر را ندارم كه اصلاحيه بودجه بدهيم. البته در برخي برنامههاي اقتصادي ممكن است ما نيازمند اصلاحات باشيم.
رييسجمهور ادامه داد: در اين مورد هم داريم گفتوگو ميكنيم و جلسات مشورتي گذاشتهايم كه مجلس و قوه قضاييه ميآيد كه اين هم نيازمند يك سازوكار قانوني است. برنامههاي اوليه تهيه و خيلي بحث كارشناسي سنگيني هم انجام شده است. در اين شش ماهه خود من چند جلسه چند ساعتي گذاشتهام و اميدوارم ظرف يكي دو ماه به يك بسته مورد توافق همه بخشهاي اداره كشور برسيم.
احمدينژاد با بيان اينكه "در مورد موجودي كالاي واقع در كشور بايد گفت كه كالا خيلي زياد است"، اظهار كرد: بعضي چيزها ممكن است در كشور چند روزي كم شود كه قبلا هم بوده است و بالاخره جايگزين ميشود كه اين به خاطر وجود دشمن است اما در اين طرف هم ملت است. ممكن است چند روزي يك كالا كم شود اما دهها هزار قلم كالا در بازار است.
مجري برنامه با اشاره به درآمد ارزي كشور گفت "ما يك اقتصاد 500 هزار ميليارد توماني هستيم، عليالقاعده نبايد نوسانات ارزي اينقدر در اقتصاد ما تاثير داشته باشد" كه رييسجمهور در اين رابطه خاطرنشان كرد: شوكي كه پارسال وارد شد يك فشار داخلي هم وجود داشت و گفتند اي داد كه كشاورزي از بين رفت و واردات كشاورزي زياد شد. يعني از ورود خوراك دام ممانعت كردند. ما 40 سال است كه خوراك دام وارد ميكنيم. طراز صادرات كشاورزي ما مثبت است ولي بالاخره همه نيازها را كه در داخل توليد نميكنيم.
وي افزود: يك سر و صدايي كردند و 5-6 ماه تاخير افتاد و حتي بعضي واردكنندگان اصلي گذاشتند رفتند به خاطر فشارهايي كه به آنها وارد شد. احضاريههايي هم صادر شد و دستگاههايي وارد شدند. همه اينها اثر دارد. جو اقتصادي پارسال جو درستي نبود؛ آن هم به بهانه تخلفي كه يكجا انجام شده است. ضمن اينكه به آن تخلف هم رسيدگي ميشود كه البته هنوز هم ما نفهميدهايم چه شد. البته براي ما روشن است ولي بالاخره كو؟ اينكه دولت را مدام متهم كردند و جوسازي كه عليه فعالان اقتصادي شد صدبرابر آن حادثه بود.
احمدينژاد تصريح كرد: من در اردبيل هم گفتم كه به هر تخلفي كه شده در هر جا بايد رسيدگي كرد. من اولين مدعي تخلفات بودم و الان هم هستم و گفتهام برخورد ميكنم ولي بدتر از آن حادثه، تخريب فضاي كسب و كار بود. مثلا در خوراك دام چهار نفر بودند كه 40 سال است دارند خوراك دام وارد ميكنند. اينها راه و چاه كار را بلد بودند. 10 درصد پول را ميدادند، جنس را ميآوردند و بعد 90 درصد بقيه را ميدادند. وقتي اينها را زديد يك آدم جديد رفت و آن طرف هم گفت بايد 100 درصد را بدهيد.
ادامه دارد ...
نظرات