• سه‌شنبه / ۳۱ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91053118043
  • خبرنگار : 71402

سكوت برلين درباره تردد کشتی جاسوسی آلمان در سواحل سوریه

سكوت برلين درباره تردد کشتی جاسوسی آلمان در سواحل سوریه

سخنگوی صدراعظم آلمان در خصوص تردد یک کشتی جاسوسی نیروی دریایی آلمان در سواحل سوریه كه گفته مي‌شود به شورشیان سوري اطلاعات لازم را مي‌رساند، سكوت اختيار كرد.

سخنگوی صدراعظم آلمان در خصوص تردد یک کشتی جاسوسی نیروی دریایی آلمان در سواحل سوریه كه گفته مي‌شود به شورشیان سوري اطلاعات لازم را مي‌رساند، سكوت اختيار كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته یک کارمند سرویس امنیت خارجی آلمان، یک کشتی جاسوسی این کشور در دریای مدیترانه برای مخالفان بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه اطلاعات جمع‌آوری می‌کند.

ماجرا از گزارش شماره‌ اخیر روزنامه‌ آلمانی "بیلد آم زونتاگ" آغاز شد. یک کارمند سرویس امنیتی آلمان اظهار كرد که یک کشتی نیروی دریایی این کشور، مجهز به پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و ابزارهای جاسوسی، در شرق دریای مدیترانه فعالیت واحدهای نظامی بشار اسد را زیر نظر دارد.

سخنگوي آنگلا مركل، صدراعظم آلمان اظهار كرد كه "سياست دولت به گونه‌اي است كه نبايد درباره فعاليت‌هاي سرويس‌هاي امنيتي آلمان گفت‌وگو كرد".

نیروی دریایی آلمان سه فروند شناور در اختیار دارد که وظیفه‌ دریافت و دسته‌بندی مکالمات تلفنی و بی‌سیم را برعهده دارند. "برقراری ارتباطات رادیویی از راه دور" و "ارزیابی ارتباطات الکترونیکی دوربرد" از جمله ماموریت‌هایی هستند که برای این شناورها تعریف شده‌اند. از قرار در هر شناور ۴۰ کارشناس از واحد ویژه‌ "ارزیابی استراتژیک" مستقر هستند.

وزارت دفاع آلمان در برلین روز دوشنبه حضور یکی از شناورهای یاد شده در شرق دریای مدیترانه را تایید کرد. سخنگوی وزیر دفاع این کشور در عین‌ حال تاکید کرد که "واحدهای ارزیابی، مخابراتی و هشدار زودهنگام" غیرمسلح در این کشتی مستقر هستند.

سخنگوی وزیر دفاع آلمان به جزئیات بیشتری در مورد هدف ماموریت این کشتی و ارتباط احتمالی گشتزنی‌های آن با ناآرامی‌های سوریه اشاره نکرد، اما تصریح کرد که "کشتی‌های آلمانی سال‌هاست که به‌طور مرتب در دریای مدیترانه" حضور دارند.

شناورهای جاسوسی آلمان در سال ۲۰۰۶ هم نیروهای بین‌المللی در سواحل لبنان را همراهی می‌کردند. واحدهای حافظ صلح بین‌المللی در قالب ماموریت موسوم به "یونیفل"، سال‌هاست که بر برقراری صلح در لبنان نظارت می‌کنند.

واکنش اپوزیسیون

دولت آلمان در مورد ماموریت‌های غیرمسلحانه‌ واحدهای امنیتی و نظامی ملزم به گزارش به پارلمان این کشور نیست اما در این مورد احزاب اپوزیسیون آلمان سرویس امنیتی برون‌ مرزی را به دخالت در امور سوریه متهم می‌کنند. دو حزب چپ‌ها و سبزها در آلمان روز دوشنبه خواستار توضیح روشن دولت در این مورد شدند.

منتقدان می‌گویند، سرویس امینتی آلمان اطلاعات بدست آمده را برای خود نگاه نمی‌دارد، بلکه از طریق سرویس‌های امنیتی آمریکا و انگليس به دست مخالفان بشار اسد می‌رساند. به اعتقاد یک سیاستمدار آلمانی از حزب سبزها، "سرویس امنیت خارجی آلمان باید برای دولت این کشور اطلاعات جمع‌آوری کند، نه براي ساير گروه‌ها."

یکی از سیاستمداران حزب چپ‌ها هم روز دوشنبه خواستار عقب‌نشینی فوری تمام نیروهای آلمان از منطقه شد. وي اینگونه برداشت می‌کند که "نیروی دریایی آلمان احتمالا به همراه سرویس امنیت خارجی این کشور در نبردی مسلحانه در خارج از مرزهای آلمان درگیر شده است، بدون اینکه مجوز پارلمان را کسب کند".

استدلال طرف مقابل

با وجود اینکه تجهیزات ردیابی و شنود موجود در شناورهای آلمانی "سرویس اطلاعاتی آلمان" (BND) امکان نفوذ تا عمق ۶۰۰ کیلومتری به داخل خاک سوریه را فراهم می‌آورند، اما در مورد اینکه آیا اطلاعات بدست آمده واقعا به درد اپوزیسیون سوريه مي‌خورد، نظر واحدی وجود ندارد.

برخی از ناظران می‌گویند، منابع اطلاعاتی مخالفان بشار اسد به مراتب بهتر از منابع اطلاعاتی سرویس امنیتی آلمان هستند. به اعتقاد این گروه، مخالفان اسد پیش از اینکه ارتش سوریه حمله‌ای ترتیب دهد، از آن مطلع‌ مي‌شوند.

به اعتقاد این گروه از ناظران، ممکن است مخالفان بشار اسد از پشتیبانی سرویس‌های امنیتی خارجی برخوردار باشند، اما این کمک بیشتر از واشنگتن و لندن سرچشمه می‌گیرد تا از برلین.

گمان می‌رود که آمریکا و انگليس "تسلیحات سرد" مثلا ابزارهای ارتباطی و جاسوسی مخابراتی در اختیار مخالفان اسد گذاشته باشند. باراک اوباما، رئیس‌ جمهوری آمریکا از کمک حدود ۲۰ میلیون یورویی کشورش به مخالفان سوری خبر داده است. دولت انگليس نیز اخیرا ۳/ ۶ میلیون یورو برای مخالفان سوریه تصویب کرد که ۸/ ۱ میلیون یورو از آن تاکنون پرداخت شده است. روشن نیست که این مبالغ صرف چه اقداماتی می‌شوند.

دولت آلمان تاکنون تنها کمک‌های بشردوستانه در اختیار شهروندان سوریه قرار داده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha