در واكنش به اظهارات فرستاده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب درخصوص جنگ داخلي در سوريه، وزارت امور خارجه اين كشور اين اظهارات را خلاف حقيقت دانست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري رسمي سوريه (سانا) به نقل از يك منبع مسئول در وزارت امور خارجه سوريه اعلام كرد كه اظهارات اخضر الابراهيمي، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب در سوريه درخصوص جنگ داخلي در اين كشور خلاف حقيقت بوده و ساخته ذهن كساني است كه براي ضربه زدن به سوريه توطئه چيني ميكنند.
اين منبع افزود: چيزي كه در حال حاضر در سوريه در حال اتفاق افتادن است در حقيقت جنايات تروريستي است كه ملت سوريه را هدف قرار داده است و توسط گروههاي مسلحي كه از سوي كشورهاي مخالف سوريه حمايت تسليحاتي و مالي ميشوند، صورت ميگيرد.
منبع مذكور همچنين عنوان داشت: چيزهايي كه رسانهها از اظهارات اخضر الابراهيمي درخصوص سوريه منتشر ميكنند مسائلي است كه در حيطه كاري هيچ كشور، گروه و يا حتي فرستاده سازمان ملل نيست چرا كه مردم سوريه تنها كساني هستند كه حق دارند در مورد اين كشور تصميم بگيرند.
اين منبع ادامه داد: اگر فرستاده سازمان ملل تمايل به موفقيت در ماموريتش و داشتن همكاري دولت سوريه را دارد بايد به چارچوب مشخص شده ماموريتش پايبند باشد؛ چارچوبي كه دولت سوريه با آن موافقت كرده و به تعهدات خود نسبت به آن پايبند است.
پيشتر اخضر الابراهيمي در مصاحبه با شبكه فرانس 24 با اعلام اينكه سوريه در حال حاضر در جنگ داخلي به سر ميبرد تاكيد كرده بود: بايد براي توقف اين وضعيت وارد عمل شد.
الابراهيمي همچنين عنوان داشت: به عقيده من كساني كه ميگويند بايد از وقوع جنگ داخلي در سوريه ممانعت كرد در اشتباهند زيرا به عقيده من جنگ داخلي سوريه مدتهاست كه در اين كشور آغاز شده و در حال حاضر بايد براي توقف اين جنگ وارد عمل شد و اين چيزي است كه كار سادهاي نيست.
در همين حال گنادي گاتيلف، معاون وزير امور خارجه روسيه نيز طي اظهاراتي اعلام كرد: مخالفان سوريه توسط كشورهاي غربي توانستهاند به مقادير زيادي سلاح مجهز شوند.
وي گفت: شواهد و دلايلي وجود دارد كه نشان ميدهد گروههاي مخالف سوري توانستهاند مقادير زيادي از سلاحهاي ساخت غرب را به دست آوردند و اين چيزي است كه باعث نگراني ميشود.
معاون وزير امور خارجه روسيه با اشاره به اينكه آمريكا و كشورهاي غربي در افزايش موج خشونتها در سوريه دخالت دارند، از كشورهاي غربي و عربي به خاطر شكست در پايان دادن به درگيريهاي سوريه از طريق گزينه ديپلماتيك انتقاد كرد.
از سوي ديگر معاون سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه نيز بر لزوم تشكيل گروه تماس جديد در سوريه تاكيد كرد.
وي گفت: دولت فرانسه معتقد است كه پيشنهاد مصر درباره تشكيل گروه تماس جديد در خصوص سوريه هماهنگيهاي جديد را با محافل و سازمانهايي كه در حال حاضر در حال بررسي مساله سوريه هستند، از جمله سازمان ملل و اتحاديه عرب ميطلبد.
وي گفت: در حال حاضر سازمانهاي زيادي مساله سوريه را در راس اقدامات خود قرار دادند لذا هماهنگ كردن تلاشها درخصوص طرحهاي مختلف با اين نهادها و محافل بينالمللي امري حائز اهميت است.
بيشتر محمد مرسي، رئيس جمهوري مصر در نشستي فوق العاده كه با حضور اعضاي سازمان همكاريهاي اسلامي در مكه برگزار شده بود، پيشنهاد تشكيل كميتهاي جديد براي يافتن راهكاري مسالمتآميز در حل اوضاع سوريه داده بود.
از سوي ديگر خبرگزاري فرانسه نيز اعلام كرد فرانسوا اولاند، رئيس جمهوري فرانسه روز دوشنبه با اخضر الابراهيمي ديدار كرد.
طي اين ديدار دو طرف درخصوص وضعيت سوريه و راههاي انتقال سياسي در اين كشور به گفتوگو پرداختند.
در اين ديدار اولاند ضمن تبريك به الابراهيمي به خاطر انتصاب به عنوان نماينده سازمان ملل تاكيد كرد فرانسه به حفظ منافع ملت سوريه پايبند است.
وي ادامه داد: هيچ راهكار سياسي براي بحران سوريه جز بركناري بشار اسد وجود ندارد.
در همين حال جو بايدن، معاون رئيس جمهوري آمريكا نيز با ملك عبدالله دوم پادشاه اردن ديدار و در خصوص مساله سوريه و آوارگان سوري كه به اردن سفر كردهاند، گفتوگو كرد.
همچنين خبرگزاري رويترز نيز اعلام كرد: ناظران نظامي وابسته به سازمان ملل روز دوشنبه پس از پايان ماموريت چهارماهه خود خاك سوريه را ترك كردند.
از سوي ديگر سايت اينترنتي النشره نيز گزارش داد: براساس گزارشهاي خبري دولت اردن در حال حاضر در حال بررسي مساله اخراج بهجت سليمان، سفير سوريه از امان پايتخت اين كشور و فرا خواندن سفير اردن از دمشق است.
در همين حال دادستان اول دمشق نيز طي اظهاراتي اعلام كرد كه دولت سوريه در حال آماده كردن حكم جلب عليه لبنانيهايي است كه از گروههاي مسلح سوري حمايت ميكنند.
وي گفت: در ميان اين افراد برخي از نمايندگاني هستند كه از گروههاي مسلح سوري به اشكال مختلف از جمله تامين سلاح حمايت ميكنند.
در همين حال احمد داووداوغلو، وزیر خارجه ترکیه میگوید به زودی ظرفیت کشورش برای پذیرش پناهجویان سوریه تکمیل میشود. او پیشنهاد کرد سازمان ملل در داخل خاک سوریه یک "منطقه امن" برای اسکان پناهجویان تدارک ببیند.
بنابر گزارشها با شدت گرفتن حملات در محلههایی از شهرهایی چون درعا، حمص، حلب و دمشق بر شمار غیرنظامیانی که به کشورهای همسایه یناه میبرند، افزوده شده است. ترکیه میگوید سازمان ملل میتواند برای حفاظت از امنیت پناهجویان دستکم بخشی از مناطق مرزی در خاک سوریه را به منطقه امني برای سکونت موقت آنها تبدیل کند.
شمار پناهجویان سوری در ترکیه در کمتر از دو هفته دوبرابر شده و به ۷۰ هزار نفر میرسد. آنکارا معتقد است باید امکانات تازهای برای پناه دادن به شهروندان سوریه که مناطق جنگزده را ترک میکنند فراهم شود.
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرده که با افزایش پرشتاب تعداد پناهجویان سوریه، کشورش به زودی قادر نخواهد بود امنیت همه آنها را تامین کند. روزنامه حریت، به نقل از داووداوغلو نوشت: اگر تعداد پناهندگان از صد هزار نفر تجاوز کند ما دیگر مکانی برای پذیرش و سکونت آنها در اختیار نداریم.
ایجاد مناطق مورد نظر آنکارا به معنای عملی شدن طرح منطقه حائل یا پرواز ممنوع بر فراز سوریه، یا دستکم بخشی از آن خواهد بود. شورشیان سوری که در هفتههای گذشته بخشهای بزرگتری از مناطق نزدیک به مرز ترکیه را به کنترل خود درآوردهاند از جامعه بینالمللی میخواهند مانع حمله جنگندهای ارتش سوریه شوند و امنیت پناهگاههای آوارگان را تامین کنند.
از سوي ديگر وزیر خارجه فرانسه از تصمیم این کشور برای مسدود کردن شریانهای مالی حکومت بشار اسد در سوریه خبر داد.
لوران فابیوس در گفتوگو با شبکه RTL در پاریس تأکید کرد که فرانسه در این مورد با روسیه گفتوگو خواهد کرد.
انتهاي پيام
نظرات