تيم ايران به عنوان نخستين تيم مسلمان توانست بر بالاي برجهاي بينام ترانگو بايستد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برجهاي بينام ترانگو، بلندترين برج صخرهاي دنيا است كه در منطقه قراقروم پاكستان قرار دارد و از 12 برج تشكيل شده است.
برجهاي اين منطقه به دليل صعب العبور بودن و سخت بودن صعودها نامهاي محلي دارند و تنها سه برج كه توسط صخره نوردان و ديواره نوردان فتح شدهاند نام بينالمللي دارند و بقيه برجها هنوز نام محلي خود را حفظ كردهاند.
در توضيح سختي صعود به ديوارههاي برجهاي نام ترانگو همين پس كه تاكنون بيش از پنج هزار نفر به قله اورست (بام دنيا) صعود و آن را لمس كردهاند، اما براي برجهاي ترانگو در طول تاريخ كمتر از 60 صعود ثبت شده است.
برجهاي بي نام ترانگو به دليل تعداد كم صعود كنندگان به ديوارهها لقب بينام گرفتهاند و طبق قانوني بينالمللي هر تيمي كه بتواند براي اولين بار به ديوارهاي صعود كند، ميتواند نام آن را انتخاب كند.
تيم ايران با تركيبي 14 نفره 28 خرداد ماه از طريق فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) عازم پاكستان شد و ساعت 14:45 به وقت محلي 24 تير روي ديواره NAMELESS TOWER به ارتفاع شش هزار و 239 متر ايستاد كه دومين ديواره بلند از برجهاي ترانگو است.
تيم ايران دو ساعت روي اين ديواره بود و اولين تيم مسلمان جهان لقب گرفت كه توانست اين ديواره را فتح كند.
حسن گرامي، حميد شفقي، عباس محمدي و پژمان زعفري چهار صخره نورد ايران بودند كه به عنوان نخستين مسلمانان روي اين ديواره ايستادند و مهمترين نكته اين كه اين تيم روي قله گلبانگ روح بخش اذان را فرياد زدند.
صعود كنندگان برجهاي بينام ترانگو
صعود به برجهاي بينام ترانگو تا سال 1975 روي علاقمندان بسته بود و بعد از آن سال بود كه روي كوهنوردان باز شد. سال 1976 تيم بريتانيا نخستين تيمي بود كه يكي از برجها را فتح كرد.
در اين 37 سال تنها تيمهایی از كشورهاي روسيه، سوئيس، آلمان، انگليس ، فرانسه، يوگسلاوي، ايتاليا، اسپانيا، لهستان از اروپا و كره جنوبي و ژاپن از آسيا موفق به صعود به اين برجها شدهاند كه بايد از اين پس نام ايران را هم به اين ليست اضافه كرد.
نفرات تيم ايران در اين افتخار بزرگ
حسن گرامي از تهران (سرپرست)، حسين بلند اختر از تهران (مسئول فني) ، حميد بذرافكن از شيراز (پزشك)، ساعد نجفي، حميد شفقي، مجتبي شفقي از كرج، عباس محمدي، پژمان زعفري از اراك، مهدي فرهادي و علي كريمي و سعيد محمودي از تهران، فرشاد ميجوجي از قزوين و حميد اميري از كرمانشاه ، 13 نفري بودند كه عازم منطقه براي صعود به اين غول سنگي جهان شدند. شهرام عباس نژاد هم در تهران كارهاي هماهنگي لازم را انجام دهد.
پيرترين و جوانترينها در تيم ايران
تيم ايران غير از اين كه به عنوان اولين تيم مسلمان توانست اين ديواره را صعود كند، لقب جوانترين و پيرترين صعود كنندگان به اين ديواره را هم به خود اختصاص داد.
سيد ساعد نجفي از كرج با 72 بار صعود به قله دماوند با 63 سال سن و فرشاد ميجوجي از قزوين با 20 سال سن پيرترين و جوانترين صعود كنندگاني هستند كه پايشان به اين ديواره رسيده است.
بهترين زمان براي صعود
ديوارهها و صخرهها به دليل سختي صعود به آنها و همچنين پوشيده بودن از يخ و محاصره شدن توسط يخچالها در تمام طول سال كار صعود به آنها بسيار سخت است و چه افراد بسياري كه به دليل ناآگاهي در زمان صعود با مشكل روبرو شده و جان خود را از دست دادهاند. بهترين زمان براي صعود به اين ديواره اواسط خرداد و مرداد ماه است و اگر گروهي نتوانست از اين فرصت بهره كافي را ببرد. بهترين زمان ديگر اواسط مرداد تا اوايل مهر ماه است كه البته نسبت به آن زمان اول كمي كار براي صعود سختتر است.
نوع صعود
نوع صعود به چنين ديوارههاي يخي با تجهيزات يخ نوردي و پور تالج است كه از طريق تكنيك محاصرهاي (به كارگيري حجم عمده طنابها در مسير و ثابت نگه داشتن آنها ) انجام ميشود كه بسيار پر هزينه است.
دليل اين كه اكنون پس از اين مدت به اين صعود پرداختهايم عدم حمايت مسئولان از تيم و تلاش شخصي براي كسب اين افتخار است.
حسين بلند اختر، مسئول فني اين صعود در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: صعود به چنين ديوارهاي با اين عظمت و گرفتن لقب «اولين تيم مسلمان جهان» كه اين كار را انجام داده افتخار بزرگي است. سال گذشته تيم روسيه موفق به اين صعود شد كه گزارش سفر خود را در كاخ كرملين به رييس جمهور و چند وزير ارائه كردند. اين مساله نشان دهنده كار بزرگي است كه انجام شده.
وي با انتقاد از اين كه فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي به دليل اين كه بعدها تعهدي گريبانگير آنها نشود، حمايتهاي لازم را انجام ندادند گفت: آنها براي خروج دو تن از هم تيميهاي ما كه سرباز بودند نامه خروج را هماهنگ كرد كه آن نامهها هم به دليل اين كه زمانشان گذشته بود، فايدهاي نداشت و ما روزانه 75 هزار تومان بابت اين سربازهاي مشمول در تيم خود جريمه شديم.
بلند اختر يادآور شد: فدراسيون به خاطر اين كه آگاهي كافي را در اين زمينه ندارد، ديد خوبي هم به ما ندارد. آنها چون نگران بودند كه مشكلي براي ما به وجود آيد حتي براي بدرقه ما به فرودگاه نيامدند، اما در برگشت در فرودگاه حضور داشتند!
مسئول فني صعود با اشاره به اين كه هر فرد 12 ميليون تومان هزينه شخصي انجام داده تا در اين سفر همراه تيم باشد، اظهار كرد: ما با عشق اين كار را كرديم كه خوشبختانه پاكستانيها از اين صعود تيم ايران خوشحال بودند و به ما احترام زيادي ميگذاشتند. مصاحبههاي زيادي را با ما انجام دادند كه به عنوان يك ايراني و يك مسلمان به اين مساله افتخار ميكنم.
بلند اختر گفت: گزينه بعدي ما صعود به يكي از برجهايي است كه تاكنون هيچ گروهي آن را صعود نكرده است. اگر بتوانيم اين كار را انجام دهيم قصد دارم نام ايران را روي آن برج بگذارم تا براي هميشه ماندگار شود.
انتهاي پيام
نظرات