طبق گفته يك اقتصاددان، اقتصاد مقاومتي برنامهريزان را به سمت توليد داخلي و استفاده از تمامي امكانات ممكن و پرهيز از واردات سوق ميدهد.
مجيد دلاوري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه وقتي كشور در شرايط اقتصاد مقاومتي قرار ميگيرد، حساسيت بيشتري براي خودكفايي دارد، اظهار كرد: تحقق اقتصاد مقاومتي زمينه را براي دستيابي به استقلال اقتصادي فراهم ميكند، وابستگي به ساير كشورها را كاهش داده و موجب اتكاي جامعه به نيروي فكري و انساني خود ميشود و نيز وابستگي اقتصاد تكمحصولي ما به نفت را كمتر ميكند.
وي با بيان اينكه «لازمه دستيابي به اقتصاد مقاومتي تامين سازوكارهاي آن است»، افزود: بايد سياستهاي مالي و پولي همچنين مسوولان مالي با ايجاد هماهنگي، شرايطي بستري را فراهم كنند كه اقتصاد بتواند شرايط خاص هجومهاي اقتصادي را بدون كمترين آسيبي پشت سر بگذارد.
اين اقتصاددان ميگويد: همانطور كه در طرح تحول اقتصادي بيان شده، بايد اصلاحات لازم در زمينههاي متفاوت نظير امور بانكي، گمركي، ارز، بازار پول، بودجه و صادرات و واردات انجام شود تا شرايط ايجاد اقتصاد مقاومتي فراهم گردد.
دلاوري بر استفاده از اقتصاد دانشبنيان نيز تاكيد كرد و گفت: متاسفانه اكثر مسوولان كشور از دانش اقتصادي كافي برخوردار نيستند و شايد به همين دليل است كه با وجود تاكيدات مقام معظم رهبري بر شكلگيري اقتصاد مقاومتي، هنوز اين امر به درستي در ميان مديران جا نيفتاده است و اقدامي نكردهاند.
وي افزود: با موقعيت به وجود آمده براي كشور بايد با استفاده از مشاوره و راهبردهاي ارائهشده از سوي كارشناسان اقتصادي بتوان سپر دفاعي محكمي را در مقابل حملههاي اقتصادي تشكيل داد.
دلاوري يكي از راههاي مقابله با تحريم را حذف دلار به عنوان ارز واسطه ميداند؛ اما ميگويد: با توجه به وجود تحريمها و نوسانات ارزي حذف دلار راهكار مناسبي است، اما از آنجاييكه بخش قابل توجهي از هزينهها، درآمدها و مبادلات كشور با دلار انجام ميشود، كنار گذاشتن آن كار بسيار مشكل و پيچيدهاي است كه نياز به بسترسازي طولاني مدت دارد.
وي خاطرنشان كرد: با همكاري كشورها با يكديگر و نيز تمرين و ايجاد سازوكارهاي لازم و انجام مبادلات ميان آنها ميتوان با شناسايي بخشهايي كه دلار بيشتري در آنها به كار گرفته ميشود، به تدريج دلار را حذف و ارز ديگري را جايگزين كرد.
انتهاي پيام
نظرات