دبير انجمن خرماي ايران گفت: اكثر واحدهاي فرآوري و بستهبندي خرما به دليل تورم دائمي دچار مشكل نقدينگي هستند و با توجه به اينكه اغلب اين واحدهاي صنعتي در مناطق محروم شكل گرفتهاند، آسيبپذيريشان بيشتر است كه در صورت ادامه وضع موجود با بحران مواجه خواهند بود.
علياصغر موسوي در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: بخش دولتي هيچ حمايتي از بازاررساني و بازاريابي صادرات خرما ندارد، در صورتي كه بايد به صنايع تبديلي روز مسلح باشيم تا بتوانيم در بازارهاي جهاني حرفي براي گفتن داشته باشيم.
موسوي تاكيد كرد: واحدهاي فرآوري و بستهبندي خرما شرايط مناسبي ندارند كه در صورت ادامه وضع موجود در زمينه توليد و بستهبندي صادرات اين محصول با بحران مواجه خواهيم بود لذا حمايت دولت از توليد، بستهبندي و فرآوري ضروري است.
دبير انجمن خرماي ايران راهكار كوتاهمدت براي اين بخش را تامين نقدينگي و براي بلندمدت نيز تامين ماشينآلات، صنايع تبديلي مناسب و بازار مناسب عنوان كرد تا خلأ به وجود آمده را پر كند.
به گفته وي صنايع فرآوري فاقد ماشينآلات به روز هستند و بازاريابيها علمي نيست. از سوي ديگر غالبا واسطهها و دلالان خرماي ايراني را ميخرند و در بازارهاي جهاني عرضه ميكنند كه اين امر باعث كاهش حداقلي سود براي توليدكننده ميشود.
انتهاي پيام
نظرات