• جمعه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91051307731
  • خبرنگار : 99999

يك كارشناس اقتصاد اعلام كرد:

ارز آزاد و بورس ارز، مكملي براي تعديل نوسانات بازار

ارز آزاد و بورس ارز، مكملي براي تعديل نوسانات بازار

يك كارشناس معتقد است كه ارائه‌ي ارز براساس اطلاعات شفاف و مكانيزم صحيح و بازار آتي به تخصيص بهينه‌ي منابع، مديريت هزينه‌ي واردات و صادرات، كاهش نوسان ارز و نيز بهبود شاخص‌هاي ريسك ارز مي‌انجامد.

يك كارشناس معتقد است كه ارائه‌ي ارز براساس اطلاعات شفاف و مكانيزم صحيح و بازار آتي به تخصيص بهينه‌ي منابع، مديريت هزينه‌ي واردات و صادرات، كاهش نوسان ارز و نيز بهبود شاخص‌هاي ريسك ارز مي‌انجامد.

علي صادقين در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به طرح آزاد‌سازي نرخ ارز اظهار كرد: وقتي كه كاهش ظرفيت توليد نفت كشور و تشديد تحريم‌ها از ورود ارز به كشور كاسته است و از سويي ديگر با وجود سفته‌بازي‌هاي موجود در بازار ارز، چند نرخي‌شدن آن نه تنها مشكلي را برطرف نمي‌كند، بلكه منجر به سوء‌استفاده اقتصادي و رواج رانت‌‌خواري مي‌شود؛ تك نرخي‌شدن ارز مي‌تواند موجب تعديل نوسانات بازار شود.

وي افزود: با چند نرخي‌شدن ارز، مديريت تخصيص منابع به بخش‌هايي كه نرخ‌هاي متفاوت دارند، دشوار شده و كاهش كارايي را درپي خواهد داشت؛ اما با آزاد‌سازي ارز، بازار از لحاظ رفت‌و‌آمد اطلاعات، مديريت واردات، تخصيص بهينه‌ي منابع براساس سيستم قيمت و نيز همگن‌سازي صنعت و توليد در شرايط بهتري از ارز چند نرخي قرار مي‌گيرد.

اين اقتصاد‌دان با بيان اين‌كه چند نرخي‌بودن ارز موجب ايجاد تبعيض در ميان بخش‌هاي مختلف خواهد شد، تصريح كرد: با يكسان‌سازي نرخ ارز تمام دستگاه‌ها تكليف مشخصي دارند و مي‌دانند كه بايد چه مقدار ارز ورودي داشته باشند، با چه مكانيزمي و در كجا هزينه‌هاي توليد را صرف كنند و به‌طور كلي با كاهش قيمت‌هاي سايه‌اي مي‌توانند برنامه‌هاي ميان‌مدت و بلند‌مدت خود را تبيين كنند.

صادقين در ادامه به راه‌اندازي بورس ارز اشاره كرد و گفت: راه‌اندازي بورس ارز بيشتر شبيه يك بازار آتي براي ارز است كه مي‌تواند به كاهش نوسانات ارز و ريسك صادرات و واردات براي توليد‌كنندگان و مصرف‌كنندگان در داخل كشور نيز كمك كنند.

وي تاكيد كرد: اگر سازوكار‌هاي بازار بورس ارز به دور از سفته‌بازي‌هاي پيچيده و براساس بخش حقيقي (صادرات و واردات) و نيز مشخص‌شدن نوع مكانيزم، اصول و اطلاعات شفاهي شكل‌گيري آن باشد، مي‌تواند كاهش ريسك نوسان ارز را به همراه داشته باشد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha