• یکشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91050804436
  • خبرنگار : 71424

طرح پزشك خانواده تهراني‌ها كليد خورد

وزیربهداشت: پرداخت ازجيب مردم برای بستري دربيمارستانهاي دولتي درفاز دوم هدفمندی صفر مي‌شود

وزیربهداشت: پرداخت ازجيب مردم برای بستري دربيمارستانهاي دولتي درفاز دوم هدفمندی صفر مي‌شود

طرح پزشك خانواده در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي عصر شنبه با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، استاندار تهران و رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و جمعي از مسئولان كشوری كليد خورد.

طرح پزشك خانواده در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي عصر شنبه با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، استاندار تهران و رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و جمعي از مسئولان كشوری كليد خورد.

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مرضيه وحيد دستجردي، وزیر بهداشت در حاشيه برگزاري مراسم آغاز عمليات اجرايي طرح پزشك خانواده در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و افتتاح اورژانس جديد بيمارستان كودكان مفيد با بيان اينكه طرح پزشك خانواده در شهر تهران، شهرري و اسلامشهر آغاز به كار كرده و امروز هم در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي آغاز شد، افزود: تاكنون استان‌هاي فارس، سيستان و بلوچستان و مازندران اقدام به اجراي طرح پزشك خانواده کرده‌اند.

وي درباره نحوه اطلاع‌رساني به مردم در خصوص نحوه ثبت نام در طرح پزشك خانواده عنوان كرد: اطلاعيه‌هاي مربوطه در شبكه‌ها و مراكز بهداشتي و درماني مناطق نصب شده و اطلاعات لازم در اختيار مردم قرار مي‌گيرد تا بتوانند پس از ثبت نام پزشك خانواده خود را انتخاب کرده و پرونده الكترونيكي سلامت برايشان تشكيل شود.

به گفته وي پس از انتخاب پزشك خانواده و تشكيل پرونده سلامت مراجعات آغاز مي‌شود.

وزیر بهداشت ضمن ابراز اميدواري از پوشش هرچه سريع‌تر برنامه پزشك خانواده در مناطق شهري درباره چگونگي تامين اعتبار براي اجراي اين طرح اظهار كرد: مسائل مربوط به درمان بسيار پيچيده است. خوشبختانه برنامه پزشك خانواده بتدريج در حال توسعه است و شاهديم با نوسازي فضاهاي بيمارستاني در كشور محيط‌هاي مناسبي هم براي ارائه خدمات فراهم مي‌شود.

وزير بهداشت با اشاره به اينكه برنامه پزشك خانواده نيازمند تزريق اعتبار است، عنوان كرد: وزارت كار، رفاه و تامين اجتماعي و سازمان‌هاي بيمه‌گر همگي حامي و پشتيبان اجراي اين برنامه هستند.

وحيد دستجردي درباره هزينه‌هاي درمان در سطح يك برنامه پزشك خانواده عنوان كرد: مردم در سطح يك برنامه پزشك خانواده هيچ گونه هزينه‌اي براي معاينه و داروي خود نمي‌پردازند و دولت و سازمان‌هاي بيمه‌گر وظيفه تامين اين مخارج را بر عهده دارند.

وي افزود: در سطح دو و سه ارائه خدمات در طرح پزشك خانواده نيز اگر بيمار از كانال ارجاع بستري شده باشد، فرانشيز 10 درصدي كنوني، 50 درصد كاهش يافته و به 5 درصد مي‌رسد.

وي با اشاره به اينكه قطعا در اين برنامه كاهش هزينه جدي پرداختي مردم را خواهيم داشت، اظهار كرد: خوشبختانه مجلس در بودجه سال 91 پيش‌بيني كرده است كه در صورت اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها منابعي ذخيره شده و 6 هزار ميليارد تومان به نظام سلامت تخصيص يابد. در صورت انجام فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها به طور قطع هزينه پرداختي از جيب مردم به هنگام بستري در بيمارستان‌هاي دولتي به صفر خواهد رسيد.

وزير بهداشت در ادامه با بيان اينكه آزمايشات تكميلي، اقدامات تشخيصي، بستري بيمار و مراجعه به متخصصين و فوق تخصص‌ها در سطح 2 و 3 نظام ارجاع قرار مي‌گيرد، عنوان كرد: با اجراي طرح پزشك خانواده فرانشيز طرح موارد ذكر شده كاهش جدي پيدا خواهد كرد.

وي در پاسخ به اين كه با توجه به طلب نظام درمان از سازمان‌هاي بيمه‌گر باز هم مي‌توان بر روي تامين اعتبار از سوي سازمان‌هاي بيمه‌گر براي اجراي طرح پزشك خانواده حساب باز كرد اظهار كرد: با توجه به اينكه اجراي اين طرح مراجعات بيماران را ساماندهي مي‌كند قطعا به سازمان‌هاي بيمه‌گر براي اينكه بتوانند منابع خود را ذخيره كرده و از آن به صورت بهينه استفاده كنند، كمك مي‌كنند.

به گزارش ایسنا، وحيد دستجردي همچنين با بيان اينكه برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع يك برنامه تحولي است گفت: امروز از نظر ارائه خدمات، امكانات، توانمندي پرسنلي و آموزش متخصصان به اين جايگاه رسيده‌ايم كه برنامه پزشك خانواده را كه در 40 كشور پيشرفته دنيا در حال انجام است و رضايت 100 درصدي مردم را به دنبال داشته در كشور خودمان پياده كنيم.

وزير بهداشت با بيان اينكه رايگان شدن خدمات درماني مطالبه به حق مردم از ماست و لازم است اين تسهيلات را در اختيار مردم قرار دهيم اظهار كرد: در اين شرايط دولت، سازمان‌هاي ‌بيمه‌گر و مجلس شوراي اسلامي همگي دست به دست هم داده‌اند تا كمك كنند تنها نسخه شفابخش نظام سلامت در سراسر كشور توسعه يابد.

وي همچنين در خصوص افزايش رضايتمند پزشكان عمومي براي اجراي اين طرح گفت: قطعا پزشكان عمومي با توجه به درآمدهاي خوبي كه پيدا مي‌كنند و تشويق‌هايي كه برايشان از سوي وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است، از اين طرح استقبال خواهند كرد.

وحيد دستجردي با بیان اینکه پزشكان خانواده بايد رويكرد سلامت‌محور داشته باشند خاطرنشان کرد: در حال حاضر هر پزشك خانواده 2500 نفر را بايد تحت پوشش قرار دهد. از سوی دیگر اگر هم پزشكاني باشند كه گروه‌هاي آسيب پذير را تحت پوشش قرار داده باشند، قطعا بر درآمدشان افزوده مي‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha