گراني كاغذ كه از چند ماه پيش آغاز شده بود، به بازار كتاب نيز سرايت كرده و قيمت برخي از كتابها در بازار بين 30 تا 50 درصد افزايش يافته است.
گزارش ميداني خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نشان ميدهد كه قيمت برخي از انواع كتاب در خيابان انقلاب كه به نوعي مركز كتابفروشي در پايتخت محسوب ميشود، دستكم 30 درصد افزايش يافته و اين افزايش در مورد برخي كتابها حتي به 50 درصد هم ميرسد. اين افزايش قيمت به ويژه در مورد كتابهاي دانشگاهي و كنكوري محسوستر از ساير كتب بوده است.
يكي از فروشندگان كتاب در خيابان انقلاب درباره دليل دو برابر شدن قيمت برخي كتابها به خبرنگار ايسنا گفت: اصليترين دليل گران شدن كتاب، افزايش قيمت كاغذ بوده كه طي چند ماه گذشته فشار زيادي را روي شركتهاي انتشاراتي و كتابفروشيها وارد كرده است. البته در اين بين حق تاليفها نيز بيشتر شده است.
وي افزود: ما هم دوست نداريم كتاب با قيمت بالا به دست مردم برسد، اما در حال حاضر واقعا چارهاي جز اين نداريم.
گراني كاغذ در حالي به بازار كتاب سرايت كرده كه وعدههاي داده شده از سوي مسئولان درباره كنترل قيمت كاغذ در بازار در حد حرف باقي مانده است. به تازگي نيز وزير ارشاد در پاسخ به سوالي درباره دليل كاهش نيافتن قيمت كاغد، مسئوليت اين كار را به گردن وزارت صنعت، معدن و تجارت انداخت.
پيشتر وزير صنعت، معدن و تجارت وعده داده بود كه براي حل مشكل قيمت بالاي كاغذ در بازار علاوه بر آسان كردن واردات مواد اوليه توليدكنندگان داخلي كاغذ، دو كارخانه جديد توليد كاغذ نيز در كشور راهاندازي ميشود. وعدههايي كه يا محقق نشدهاند يا اگر هم محقق شدهاند، هيچ تاثيري بر آشفته بازار كاغذ نگذاشتهاند.
به گزارش ايسنا، براساس آمارهاي سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و مقواي ايران، سالانه 1.5 تا دو میلیون تن کاغذ در کشور مصرف میشود. حدود ۷۵ کارخانه با ظرفیت تولید ۷۵۰ هزار تن کاغذ در کشور ایجاد شده که فقط ۵۰۰ هزار تن آن فعال است و سالانه یک میلیون تن کاغذ نيز وارد کشور میشود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت بعد از اجراي فاز نخست قانون هدفمندي يارانهها، با افزايش قيمت کاغذ روزنامه در دو مرحله و در مجموع به ميزان 17 درصد موافقت كرده بود.
انتهاي پيام
نظرات