مدیرکل حفاظت محیط زیست اردبیل نسبت به آتش زدن ضایعات محصولات كشاورزی روی خاكهای زراعی، به كشاورزان منطقه پارسآباد هشدار داد.
"علی حمیدی" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ایسنا) - درباره عوارض سوزاندن بقایای مزارع کشاورزی، گفت: سوزاندن بقایا و ضایعات محصولات کشاورزی باعث از بین رفتن مواد ارزشمند خاك، افزایش شوری خاك زراعی و آلودگی آب و هوا و محیط زیست شده و سلامت ساكنان منطقه را نیز به مخاطره میاندازد.
وی گفت: برخی از كشاورزان به امید كاهش خسارت آفات و بیماریها در كشتهای بعدی و همچنین تسریع در آمادهسازی زمین برای كشت دوم اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی مزارع میكنند، غافل ازاینكه با تكرار این شیوه غیرعلمی، حاصلخیزی خاك و جمعیت حشرات ریز و موجودات زنده مفید خاك كاهش یافته و پس از مدتی مزارع كشاورزان غیرقابل كشت خواهد شد.
این مسوول، بهرهگیری از مواد تجزیهكننده، دستگاههای خردكننده ضایعات و بقایای گیاهی و همچنین جمعآوری و استفاده از بقایای گیاهی به عنوان بستر تهیه كمپوست و نیز تولید كودهای آلی توام با اقدامات آموزشی و ترویجی را مناسبترین روش حذف باقیمانده محصولات كشاورزی از جمله «كلش» از زمینهای زراعی دانست و بر ضرورت آگاهسازی زارعان از مضرات سوزاندن بقایای گیاهی تاكید كرد.
وی كشاورزان را به خودداری از آتش زدن و سوزاندن كاه و كلش پس از برداشت محصولاتی نظیر گندم، جو، كلزا و برنج فرا خواند و افزود: با توجه به صراحت منع قانونی در این زمینه اداره حفاظت محیط زیست در قبال حفظ سلامت جامعه و محیط زیست با افراد متخلف برخورد قانونی میكند.
حمیدی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه آتش زدن بقایای محصولات زراعی مراتب را در اسرع وقت به اداره حفاظت محیط زیست پارسآباد اطلاع دهند.
انتهای پيام
نظرات