مرغ دولتي 4650 توماني از روز هفتم تيرماه در تعدادي از مراكز عرضه مستقيم آغاز شده است. هر روز عده زيادي براي دريافت آن به اين مراكز مراجعه ميكنند و صفهاي طويلي تشكيل ميشود كه البته مرغ به همه آنان نميرسد.
عدهاي از فروشندگان نيز از فضاي به وجود آمده به نفع خود استفاده كرده و به مشتريان خود ميگويند كه مرغ گران و كمياب شده و هر كيلوگرم از آن را بسته به منطقه خود به طور متوسط 6500 تومان فروشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اين وجود مسوولان همچنان تاكيد دارند كه هم اكنون عرضه مرغ به اندازه كافي در كشور در حال انجام است و خبر از كاهش قيمت ميدهند.
با توجه به اينكه چند روز بيشتر به ماه مبارك رمضان زمان باقي نمانده و از سويي با توجه به افزايش مصرف مرغ در اين ماه، مسوولان همچنان عقيده دارند كه مرغ ارزان ميشود و به وفور در اختيار مردم قرار خواهد گرفت.
در اين زمينه رييس اتحاديه مرغداران از افزايش جوجهريزي و توليد 150 هزار تن گوشت مرغ براي ماه رمضان خبرداده و پيشبيني كرده كه قيمت گوشت مرغ براي ايام ماه رمضان كمتر از كيلويي 5500 تومان باشد.
عطاالله حسنزاده با بيان اينكه ماه مبارك رمضان سال گذشته به دليل افزايش توليد، بازار مصرف از طريق توليد تازه و گوشت گرم تامين شد و به ذخيرهسازي نيازي نداشتيم، گفت: امسال بيش از 90 ميليون قطعه جوجهريزي براي توليد گوشت مرغ در ايام پرمصرف ماه رمضان صورت گرفته و همچون سال گذشته مشكل توليد گوشت مرغ در اين ايام نخواهيم داشت.
رييس اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي دليل افزايش جوجهريزي را افزايش تقاضا براي مصرف گوشت مرغ عنوان و اظهار كرد: افزايش قيمت گوشت قرمز يكي از علل استقبال و تقاضاي بازار مصرف نسبت به گوشت مرغ شده است.
همچنين چندي پيش مدير كل دفتر تامين و توزيع كالا از به نتيجه رسيدن برنامه تامين و توزيع مرغ در معاونت توسعه بازرگاني وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داده و عنوان كرده بود كه بر همين اساس قيمت مرغ حداكثر 4700 تومان در نظر گرفته شد.
اما سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایجاد ثبات و آرامش در بازار خبر داده و گفته كه هم اکنون در بازار هیچ کمبودی از نظر کالاهای اساسی وجود ندارد.
رادمرد از کاهش قیمت گوشت قرمز و مرغ خبر داده و افزود كه با توجه به توافقاتی که در خصوص تامین نهاده های دامی صورت گرفته، میانگین قیمت گوشت قرمز و مرغ به شدت کاهش یافته است.
پيش از آن رييس كميسيون كشاورزي مجلس هم تاكيد كرده بود كه به زودي قيمت مرغ و ساير كالاها كاهش پيدا ميكند و شاهد بهبود وضعيت بازار خوايم بود.
عباس رجايي با بيان اينكه كشور در برخي مقاطع با افزايش فشار تقاضا، شاهد تغييرات قيمت كالاها ميشود، گفته بود كه تغييرات قيمت كالاها در آستانه ماه مبارك رمضان افزايش بيشتري پيدا ميكند كه براي مقابله با آن بايد تمهيدات لازم انديشيده شود.
وي گفته بود كه در همين راستا جلساتي با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شده و آنها قول مساعدت براي كاهش قيمت مرغ و ساير كالاها را دادهاند.
رييس كميسيون كشاورزي مجلس همچنين تاكيد كرده بود كه به زودي شرايط بازار بهبود خواهد يافت و بازار متعادل ميشود و به دنبال آن، قيمت گوشت، مرغ و لبنيات كاهش پيدا خواهد كرد.
از آن سو در خبرها آمده بود كه افزايش قيمت مرغ در چند وقت اخير به دليل گرانفروشي ناشي از حضور واسطهگران و سوءاستفاده دلالان براي تحميل قيمت بوده و اكنون قيمت مرغ به حد متعادل خود بازگشته و ظاهرا به دليل خلاء ايجاد شده در بازار نهادههاي توليد و افزايش قيمت آن، برخي تصور كردند توليد كاهش يافته و قيمت را با افزايش چشمگيري به مصرفكننده تحميل كردند كه با تعيين قيمت از حضور اين واسطهها جلوگيري شده است.
در همين رابطه، پوركاوه - مدير كل دفتر تامين و توزيع كالا، با بيان اين كه ذخيرهسازي اقلام پرمصرف در ماه ضيافت الهي به اندازه كافي صورت گرفته است، گفته بود كه در زمينهي گوشت قرمز و مرغ مورد نياز در اين ماه نيز جاي هيچگونه نگراني وجود ندارد، چرا كه در حال حاضر ذخيرهي اين دو ماده پروتئيني در سطح مطلوبي قرار دارد.
در تازهترين اظهار نظر نيز وزير صنعت، معدن و تجارت خبر داده كه كار خريد و واردات مرغ به پايان رسيده و به زودي با واردات گسترده مرغ نياز مردم به اين گوشت تامين و در نتيجه قيمت آن نيز كاهش خواهد يافت.
بايد منتظر ماند و ديد كه در ماه مبارك رمضان مرغهاي گران قيمت ايراني در سفرههاي مردم خودنمايي خواهند كرد يا مرغهاي ارزان قيمت وارداتي.
انتهاي پيام
نظرات