دانشمندان بر اين باورند كه برخي زنان قادر به درك 99 ميليون رنگ بيشتر نسبت به ميانگين معمول هستند كه البته از آن آگاه نيستند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر گابريل جوردن، محقق موسسه علوم اعصاب 12 سال را بر روي ماموريتي براي يافتن يك انسان با ديد ابرانساني صرف كرده است.
بينايي يكي از پيچيدهترين احساسات بوده و چگونگي دريافت رنگ توسط چشم با سلولهای چشمی به نام مخروط انجام ميشود. هر مخروط اجازه ديدن 100 سایه را ميدهد.
بيشتر افراد از سه نوع مخروط برخوردارند كه با عنوان «سه رنگی» توصيف ميشوند از اين رو كل تعداد تركيبات آنها حداقل يك ميليون است.
افراد دچار كور رنگي تنها از دو مخروط برخوردار هستند كه آنها را «دو رنگ» ميسازد. اكثر حيوانات و البته از هر 12 مرد و از هر 255 زن يكي كور رنگ هستند.
اين در حاليست كه دانشمندان ميدانستند همچنين افراد «چهار رنگ» نيز وجود دارند كه از چهار نوع مخروط برخوردار هستند و دكتر جوردن موفق به شناسايي يك فرد با اين مشخصات شد كه به « cDa29» موسوم بوده و دكتري در شمال انگليس است.
اما اين مسأله به يك معماي بغرنج تبديل شده است. اينكه چگونه ممكن است بينايي يك زن چنان پيشرفته باشد در حاليكه ديگران با وجود چهار مخروط اين گونه نيستند.
جوردن در گفتوگو با مجله ديسكاور گفت: ما اكنون ميدانيم كه چهار رنگي نيز وجود دارد اما هنوز نميدانيم كه چه چيز به يك فرد اجازه داده تا بطور كاركردي چهار رنگي باشد در حاليكه بيشتر زنان برخوردار از چهار مخروط اين گونه نيستند و اين كه چرا در مورد مردان اينطور نيست؟
تحقيقات در مورد كور رنگي در سال 1948 نشان داد كه اين شرايط به نظر در خانوادهها ارثي است اما تنها بر مردان تاثير مي گذارد. آنها از دو مخروط عادي در كنار يك مخروط جهشي برخوردار بودند كه به نظر در برابر رنگهاي سبز و قرمز از حساسيت كمتري برخوردار بود.
اين در حالي بود كه زنان در خانواده از سه مخروط در كنار يك مخروط جهشي اضافي برخوردار بودند.
به گفته دو فريس، دانشمند اتريشي كه اين پژوهش را نوشته، اين زنان بطور متفاوتي به دليل وجود مخروط چهارم قادر به درك رنگها هستند.
اين امر ميتواند در توضيح چرايي تاثير كور رنگي بر مردان بيشتر از زنان كمك كند.
انتهاي پيام
نظرات