• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91041911071

*وضعيت ذخاير گوشتي در آستانه ماه مبارك رمضان*

رییس اتحادیه واردکنندگان گوشت: براي رمضان امسال نمي‌توان كار خاصي انجام داد

رییس اتحادیه واردکنندگان گوشت: براي رمضان امسال نمي‌توان كار خاصي انجام داد

رییس اتحادیه واردکنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران گفت: ما از حدود شش ماه پيش بارها و بارها ماه رمضان را به مسولان گوشزد كرده و اجازه خواستيم تا بخشي از كار و واردات را به عهده گيريم كه طبيعتا اگر ظرف شش ماه گذشته به ما ميدان عمل داده مي‌شد، مي‌توانستيم اكنون در حدود 30 هزار تن ذخيره مرغ و حدود 60 هزار تن ذخيره گوشت‌ داشته باشيم.

رییس اتحادیه واردکنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران گفت: ما از حدود شش ماه پيش بارها و بارها ماه رمضان را به مسولان گوشزد كرده و اجازه خواستيم تا بخشي از كار و واردات را به عهده گيريم كه طبيعتا اگر ظرف شش ماه گذشته به ما ميدان عمل داده مي‌شد، مي‌توانستيم اكنون در حدود 30 هزار تن ذخيره مرغ و حدود 60 هزار تن ذخيره گوشت‌ داشته باشيم.

حسين صدر در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه حدود 80 تا 85 درصد واردات گوشت و مرغ از كشور برزيل است، اظهار كرد: اگر در حال حاضر نيز همين كار را به ما واگذار كنند، تا پايان سال مي‌توانيم به راحتي حداقل 60 هزار تن گوشت گوساله و 30 هزار تن گوشت مرغ را براي شب عيد وارد كنيم.

وي تاكيد كرد: ما آمادگي داريم و متعهد مي‌شويم كه اين موضوع در صورت حمايت دولت و مجموعه‌هاي مرتبط با آن تحقق يابد، ولي عليرغم مكاتباتي كه ما تا به امروز انجام داديم و همين طور رسانه‌اي ‌كردن موضوع، نتيجه‌اي كه بايد و شايد گرفته مي‌شد را نگرفتيم.

رییس اتحادیه واردکنندگان گوشت و مواد پروتئینی خام دامی ایران در پاسخ به اين سوال كه آيا راهكاري براي تامين بدون مشكل گوشت در ماه مبارك رمضان وجود دارد؟ با بيان اينكه با توجه به پروسه طولاني واردات مرغ نمي توان براي اين ماه كاري پيش برد، گفت: متاسفانه براي ماه رمضان امسال نمي‌شود كار خاصي انجام داد. بنده به عنوان يك اتحاديه هم نمي‌توانم كاري انجام دهم، چون زمان كمي به ماه رمضان باقي و با توجه به مشكلات عديده‌اي كه وجود دارد، بعيد مي‌دانم براي واردات مرغ ماه مبارك رمضان نيز تمهيداتي انديشيده شده باشد.

وي در بخشي از سخنان خود با بيان اينكه يكي از مشكلات اصلي كه همه با آن دست به گريبان هستند، بحث عدم امكان انتقال وجوه است، گفت: اين موضوع براي بسياري از فعالان و واردكنندگان مشكل ساز شده است.

صدر با بيان اينكه خوشبختانه مكانيزمي تعريف و با ايجاد شركت‌هاي متعدد در خارج از كشور همپوشاني و هم‌افزايي ايجاد كرده‌ايم و در حال حاضر مدعي هستيم كه مي‌توانيم تا چند ميليارد دلار كالاي اساسي را وارد كنيم، گفت: اين كار را بدون هرگونه محدوديتي در انتقال وجوه انجام مي‌دهيم.

او تاكيد كرد: ما اتحاديه قانوني و ثبت شده‌اي داريم كه آن را 1.5 سال پيش در اتاق بازرگاني ثبت كرديم و اين درحالي است كه ما را به رسميت نشناخته و اجازه ورود و اثرگذاري را به ما نمي‌دهند. حتي ما چند نفر از اعضا را معرفي كرديم كه واردات گوشت و مرغ را برعهده گيرند، ولي آن‌ها گفتند كه اين اتحاديه را قبول ندارند و گروهي كه در وزارت بازرگاني شكل گرفته بايد اين مجوز را صادر كند.

وي با بيان اينكه اتحاديه واردكنندگان گوشت و مواد پروتئيني خام دامي ايران، تنها تشكل قانوني ثبت شده در عرصه واردات گوشت و مواد پروتئيني خام دامي است كه در اتاق بازرگاني ايران نيز به ثبت رسيده است، گفت: در واقع ما يكي از تشكل‌هاي زير مجموعه اتاق بازرگاني ايران هستيم، اما متاسفانه زماني كه اتحاديه ما تاسيس شد، مصادف با تشكيل مجمع عالي واردات بود كه اين مجمع براساس مصوبه ستاد تنظيم بازار در آن مقطع ايجاد شد و گروهي به نام گروه مواد پروتئيني تشكيل داد كه استارت اين گروه را ما در مجمع زديم، ولي درحال حاضر به استناد آن مصوبه ستاد تنظيم بازار مي‌گويند كه چنين گروهي وجود دارد و اين درحالي است كه آن مصوبه براي زماني بود كه هنوز اتحاديه ما شكل نگرفته بود.

صدر تاكيد كرد: اگر قرار است تجارت خوبي در زمينه گوشت صورت گيرد، راهكارش اين است كه اتحاديه ايراني و اتحاديه هم ارزش در آن كشور توليدكننده با هم توافق نامه‌اي نوشته و درقالب قرارداد تجاري فعاليت كنند كه اين كار موجب ارتقاي سطح كيفي محصولات شده و تثبيت قيمت به وجود خواهد آورد و قابل كنترل نيز خواهد بود.

به گزارش ايسنا، با وجودي كه عرضه مرغ گرم با قيمت 4650 تومان در هر كيلوگرم از روز هفتم تيرماه در مراكز عرضه مستقيم مرتبط با وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شد و رييس سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان نيز تاكيد كرد كه هيچ كس حق ندارد مرغ را بالاتر از 4700 تومان بفروشد، ولي هم‌چنان شاهديم كه مرغ در بسياري مناطق به قيمت 6300 تا بعضا 8500 تومان به فروش مي‌رسد. اين در حالي است كه مرغ دولتي صف طولاني داشته و به سرعت نيز تمام مي‌شود.

همچنين در خبرها آمده بود كه افزايش قيمت مرغ طي چند روز گذشته به دليل گران‌فروشي ناشي از حضور واسطه‌گران و سوء‌استفاده دلالان براي تحميل قيمت بوده و ظاهرا به دليل خلاء ايجاد شده در بازار نهاده‌هاي توليد و افزايش قيمت آن، برخي تصور كردند توليد كاهش يافته و قيمت را با افزايش چشم‌گيري به مصرف‌كننده تحميل كردند كه با تعيين قيمت از حضور اين واسطه‌ها جلوگيري شده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha