معاون رييسجمهور گفت كه ايران در گفتوگو با 1+5 بر اين موضع كه آنها بايد استدلال و حقانيت تهران را در استفاده از انرژي صلحآميز هستهيي بر اساس ان پي تي بپذيرند و به حقوق مردم ايران احترام گذارند، تاكيد دارد.
فريدون عباسي دواني در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه در شرايط فعلي شاهد هجوم به كشور به طور خاموش اما قدرتمند هستيم، خاطرنشان كرد: اين هجمه را جز با اعتقاد به خدا و تلاش و همدلي نميتوان پاسخ گفت.
وي در پاسخ به اين پرسش كه زمان و مكان مذاكرات كارشناسي ايران و آژانس گفت: هنوز زمان و مكان مشخصي براي اين مذاكرات مشخص نشده است.
عباسي در ادامه تصريح كرد: فعلا كارشناسان ايران و 1+5 در حال بحث و بررسي درباره مسائل تخصصي و فني هستند. بحثهايي كه در استانبول، بغداد و مسكو شده، نياز به بررسي بيشتر از سوي كارشناسان دو طرف به طور جزيي در قالب مسائل فني و حقوقي دارد تا شرايط براي مذاكرات آتي ميان ايران و 1+5 فراهم شود.
عباسي با اشاره به حضور علياصغر سلطانيه، نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گفتوگوهاي كارشناسي ايران و 1+5 در استانبول و اين آيا بحثهاي فني ميان ايران و آژانس در اين نشست بررسي ميشود، گفت: در اين نشست بحثهاي تخصصي فني و حقوقي مطرح ميشود و لازم است متخصصان مربوطه حضور داشته باشند كه در اين راستا هم كارشناسان مربوطه ايران كه در مذاكرات با 1+5 حضور دارند و هم آقاي سلطانيه كه سفير ايران در مجامع بينالمللي است در اين گفتوگوها شركت دارند تا با جديت اين گفتوگوها دنبال شود.
معاون رييسجمهور ابراز اميدواري كرد كه طرف مقابل (1+5) گفتوگوهاي كارشناسي را جدي بگيرد.
وي درباره موفقيتآميز بودن گفتوگوهاي كارشناسي با توجه به اختلافنظرهاي اساسي ميان دو طرف اظهار كرد: هدف برخي از طرفهاي مذاكرات با ايران از ابتدا اين بود كه ايران به هيچ نوع توانمندي در هيچ رشته تخصصي دست پيدا نكند. رفتار آنها در دوران گذشته از جمله جنگ تحميلي مبتني بر تحريم و تهديد بوده است. آنها به دنبال آن بودند كه فرصت رشد و توسعه فني و تخصصي را به ايران ندهند تا ايران نتواند انقلابش را به دنيا ثابت كند و به دنيا نشان دهد كه ميتوان بدون تكيه به اين قدرتها به پيشرفت و توسعه رسيد.
رييس سازمان انرژي اتمي ادامه داد: آنها بر روي فعاليتهاي صلحآميز هستهيي ايران متمركز شدند و به تبليغ عليه ايران پرداختند و سعي دارند آن را با سلاح كشتار جمعي پيوند زنند، اما ما اهل آن نيستيم و بنايي براي دنبال كردن سلاح هستهيي نداريم، همانطور كه در زمان جنگ تحميلي هم كه سلاح كشتار جمعي عليه ايران استفاده ميشد به دنبال آن نرفتيم.
وي خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه شركتهاي توليدكننده سلاح كشتار جمعي كه احتمالا با مجوز دولتهايشان سلاحها را در اختيار رژيم بعث قرار ميدادند، امروز با ما به مبارزه برخواستند. امروز شركتهاي خارجي به ويژه غربي به دستور دولتهايشان با ما همكاري نميكنند و ما را تحريم ميكنند. پس در زمان جنگ تحميلي هم سلاحهاي كشتار جمعي بدون مجوز دولتهاي اين شركتهاي نميتوانست در اختيار رژيم صدام قرار گيرد.
عباسي اضافه كرد: در حال حاضر آنها همسو هستند تا تحريمها عليه ايران را بيشتر كنند و بر موضوع هستهيي فشار آورند تا جلوي پيشرفت كشور را در تمامي ابعاد بگيرند، اما موفق نبودهاند.
رييس سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد: آنها امروز ايران هستهيي را باور كردهاند و دنبال راه برون رفتي هستند تا اقرار كنند كه ايران هستهيي است. از اين رو بر درصد غنيسازي و يا سايت غنيسازي فردو و غيره تاكيد ميكنند كه موضوع نگراني از آنها بيمورد است. آنها ميدانند كه اين فعاليتها و مراكز هستهيي تحت نظارت كامل آژانس است و هيچ فعاليت غيرقانوني در آنها صورت نميگيرد.
وي در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه مشاركت سازمان انرژي اتمي در تجهيز شناورهاي ايران به قابليت طي مسيرهاي طولاني با سوخت اتمي چگونه است؟ گفت: اگر چنين درخواستي از سازمان انرژي اتمي صورت گيرد، ما تحقيقاتمان را در آن زمينه متمركز ميكنيم. در حال حاضر ما توانمندي انجام كارهاي مختلف را داريم، بستگي دارد سياست و نياز كشور چه باشد. حتي در مسائلي كه به صنعت هستهيي مربوط نيست مثل نفت، انرژيهاي نوين و غيره ما ميتوانيم سرمايهگذاري كنيم. متخصصان ما در تمامي زمينههاي تخصصي ميتوانند همكاري داشته باشند.
عباسي درباره زمان بهرهبرداري نهايي از نيروگاه اتمي بوشهر اظهار كرد: جشن بهرهبرداري از نيروگاه اتمي بوشهر زماني برگزار ميشود كه آب و هوا مناسب باشد و هماهنگيهاي نهايي انجام شود. در عين حال نيروگاه اتمي بوشهر راهاندازي شده است و مراحل آزمايش و ايمني خود را طي ميكند. از نظر ما نيروگاه به حداكثر قدرت خود رسيده است و ما قدرت 942 مگاوات را ثبت كردهايم، اما براي تاييد رسمي بايد به استاندارد نظام ايمني كشور برسد.
انتهاي پيام
نظرات